Extra politietoezicht op jeugd Stadshagen

Zwolle – Naar aanleiding van enkele jeugd gerelateerde incidenten die in september plaatsvonden in Stadshagen wordt er in die wijk van Zwolle door de politie op dit moment extra inzet gepleegd in de weekenden. Zo ook vrijdag 11 december.

Nadat de wijkagenten huisbezoeken hadden gebracht aan de ouders van een jongen die woensdag vuurwerk had afgestoken in de wijk, en daarvoor naar HALT moest, en de ouders van een jongen die zonder rijbewijs op een brommer bleef rijden, waardoor deze nu in beslag is genomen, kwam de eerste melding vanuit de Wade. Jongeren deden melding bij de politie, omdat een groep kinderen (rond de 13 jaar oud) zwaar vuurwerk afstak in de Wade. Bij het zien van de wijkagenten ging de groep er direct vandoor op de fiets. Door een achtervolging, die de wijkagenten eerder die avond hadden met een brommer, was hun gebleken dat je met een brommer alle kanten op kan in de wijk. De wijkagenten hebben daarom een bromscooter geleend van een van de aanwezige jongeren in het winkelcentrum en konden daardoor twee van de kinderen op het Twistvlietpad staande houden. Hierdoor werden de namen van de andere kinderen al snel bekend. Na de staandehoudingen begon een onderzoek waarbij dezelfde avond verschillende dozen nitraat vuurwerk en verschillende gevaarlijke vlinders in beslag genomen werden. Het zware en levensgevaarlijke vuurwerk lag bij twee van de jongens thuis. Bij de huisbezoeken die in Stadshagen plaatsvonden bleken alle ouders op de hoogte te zijn van de aanwezigheid van dit vuurwerk in hun woning.

Het laatste verbaasde de politie sterk. Zou u dit vuurwerk in uw huis toestaan? Later op de avond werd er op de Belvederelaan nog een groep jongeren staande gehouden die baldadigheid hadden gepleegd. Hoewel het bijna 24.00 uur was, was de jongste dader 11 jaar oud….

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Het zware en levensgevaarlijke vuurwerk lag bij twee van de jongens thuis. Bij de huisbezoeken die in Stadshagen plaatsvonden bleken alle ouders op de hoogte te zijn van de aanwezigheid van dit vuurwerk in hun woning.

  Het laatste verbaasde de politie sterk.

  Stadshagen gaat rap Holtenbroek achterna.


  ⚠️ Meld

 2. Dit zegt genoeg over de opvoeding die ze krijgen thuis alles mag als je ons maar met rust laat denken de ouders .
  Natuurlijk zijn zelf ook jong geweest maar we wisten wel respect naar andere en oudere en dat is nu in deze tijd ver te zoeken .  ⚠️ Meld

 3. Holtenbroek is er juist de laatste jaren behoorlijk op vooruit gegaan, vdberg.
  Het probleem ligt bij de mensen/opvoeders en hun mentaliteit, niet aan de wijk.


  ⚠️ Meld

 4. Helemaal gelijk Marcel en Krit. Allemaal jong geweest en meer respect, maar ook wel dingen gedaan die niet mochten.
  Mijn kinderen krijgen/kopen ook vuurwerk, maar ik als ouder heb beslist dat er niets mag afgestoken worden voor de 30e.


  ⚠️ Meld

 5. @ vdberg.

  Verklaar jouw onnozele en vooral loze kreten een nader als het lukt?
  Het valt me op dat jij zowat elke gebeurtenis in Zwolle in verband legt met Holtenbroek.
  Vertel eens vd berg, in welke schijnheilige wijk jij woont?  ⚠️ Meld

 6. Ik zeg zover de kinderen als de ouders zwaar straffen. Laat ze maar krom liggen om de boetes te kunnen betalen. Dat soort gedrag maakt dat stadshagen al jaren boven in de top van meeste overlast door vuurwerk zit


  ⚠️ Meld

 7. Alleen bekrompen mensen, steeds dezelfde ook weer hier, halen elke keer weer Holtenbroek erbij. Ik heb in de Wipstrik gewoond, in Zuid en de laatste 10 jaar in Holtenbroek. En het woont hier fantastisch! Ik zou niet meer anders willen. Ik zou bijna zeggen: probeer het zelf ook. Bijna, want de wijk heeft geen behoefte aan zeikerds!


  ⚠️ Meld

 8. Echt een vreemde mentaliteit.. kinderen die andere kinderen verraden.. weer een reden waarom ik nooit naar stadshagen zal verhuizen.

  En alle ouders waren ervan op de hoogte dag er zwaar vuurwerk lag.. weten ze ook hoe ze een pink die hangt aan een pees, na een ontploffing in de hand moeten verzorgen? Brandwonden moeten behandelen?

  Rare mensen die hun kinderen nu al vuurwerk geven en dan ook zulk zwaar vuurwerk..

  En van de politie.. spectaculair verhaal zeg..


  ⚠️ Meld

 9. Over Stadshagen kan ik niets zeggen aangezien ik er geen mensen ken en nauwelijks kom.

  Maar kijk eens naar de AA-landen ..ik woon zelf aan het AA-park , kijk eens bij de flat Noord tussen 23.00 en 01.00 uur , Marokkaanse drugsdealertjes rond en voor de flat ( ja sorry het is niet anders ) jochie,s met loslopende Staffords die boven op ieder hondje duiken ( hond kan er niets aan doen ) maar een Marokkaan met zo,n ras gaat niet goed , vrouwen die om 23,00 uur niet meer naar buiten durven om hun hondje uit te laten , vrouwen uit naastgelegen straat die uit angst hun man bellen om naar huis te kunnen komen ( alleen durven ze niet meer ) mensen die een andere route nemen om dat tuig. zelf loop ik om 23.00 de laatste ronde met onze hondjes en heb een mes bij me om mij en m,n dieren te beschermen , Politie en SWZ doet niets want zij zijn zielig ..maar we staan zelf al klaar met een paar man om het probleem op te lossen ..het is en kan helaas niet anders …


  ⚠️ Meld

 10. Nou vooruit.. ik probeer het nog een keer..

  @ Jet, leg eens uit.. wat bedoel je nu eigenlijk te zeggen..?
  Kom op.. motiveer jouw uitspraken eens alsjeblieft. Ik ben razend benieuwd namelijk. Kom eens met concrete voorbeelden dan?
  Half Holtenbroek is in Stadshagen geplaatst… hmm ben benieuwd. Wie nog meer?  ⚠️ Meld

 11. @Oke ze krijgen nu al vuurwerk? Dat is dus al illegaal.

  @D niks dan hulde voor die door jou genoemde verraders. Die hebben wellicht ernstige schade aan lijf en omgeving voorkomen. Die mentaliteit hebben meer mensen nodig. De politie is niet de vijand.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.