Makkelijke 5 punten voor Rugby Club Zwolle

GSRC 2 – PGA Rugby Club Zwolle, 0 – 40. Het opleidingsteam team van de Groninger studenten was niet opgewassen tegen de Zwollenaren. Coach Eddy Dekker heeft in deze wedstrijd zijn onervaren spelers de gelegenheid gegeven om te laten zien hoe ze er voor staan. Na wat bijsturing in de rust werd het tweede team op eigen veld weg gespeelt.

Zwolle ging met een grote groep spelers naar het Noorden. In tegenstelling tot het eerste team van de studentenrugbyclub, speelt het tweede team een bijrol in de competitie. Trainer Eddy Dekker ging vol zelfvertrouwen de wedstrijd in. De nieuwelingen van de Zwolsche rugby club kregen de gelegenheid om ervaring op te doen. De eerste helft was erg rommelig. Er werden veel onnodige fouten gemaakt. De spelers speelden niet samen. Debutant Janco Vaal drukte de openingstry. De Groningse verdediging verzuimde te tackelen en dat beteken dat de speler op snelheid meestal niet meer is te stoppen. Bij rust was het 0-15.

De captain Arjan Scheve had goede tips voor de jongens. “Speel meer in de breedte, maak gebruik van onze snelle wingers.” De tweede helft stond garant voor een overtuigender spel van blauw-wit. Scrumhalf Fred Spanhak stuurde zijn voorwaartse goed aan. Hij kon hierdoor de bal makkelijker kwijt naar de lijn. Tim van der Mond, debutant, kon nog twee doorbreken om te scoren. De eindstand 0 – 40. 

 
De komende twee weken speelt Rugbyclub Zwolle geen wedstrijden (zo 4 en 11 nov).

De eerst volgende keer om de heren thuis te zien is 25 november tegen Phoenix uit Delfzijl. De wedstrijd wordt gespeelt op sportpark de Marslanden, kick-off 14.00. www.rugbyzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer