Motorclub wil gesprek met burgemeester

Zwolle – Motorclub Trailer Trash Travellers wil met de burgemeester van Zwolle, Henk Jan Meijer, en de wethouders in gesprek, nadat een grote politiemacht tientallen leden van de club vrijdagavond via een noodbevel de toegang tot de binnenstad van Zwolle had geweigerd.

schermafbeelding_2015-12-12_om_21.46.35.png 

Zes leden van de motorclub werden aangehouden vanwege het niet kunnen tonen van een ID-bewijs. De motorclub stuurde via Twitter aan Weblog Zwolle een brief

Artikel delen:
Reacties 43
 1. Kernvraag is wat de horeca van Zwolle bedoelde met “intimidatie”. Daarop is er politie ingeschakeld geweest. Zullen we dat ooit te weten komen?


  ⚠️ Meld

 2. Een vreemde brief. De club wil “gewoon” de stad in, doet niks (geen geweld of intimidatie), maar ziet dit wel als protest om het ongenoegen te uiten. Rara, hoe zit dat? Ik lees het dat de groep zich heel goed bewust is van de uitstrling en naam die ze hebben. Dat ze daar bewust gebruik van hebben gemaakt. Een ander woord daarvoor is intimidatie.
  En dan de opmerking dat de politie criminelen binnen de club maar moet aanhouden en eventueel vervolgen. Geen woord over het zelfreinigend vermogen van TTT zelf. Bij een ander topic hierover gaf ik al het voorbeeld van een Kampens lid waarbij vorig jaar een handgranaat en 10 mille in huis is gevonden. Zulke mensen wil je toch niet in je club hebben? Bewust kiezen om bij een bepaalde groep te horen is een wezenlijk verschil met behoren tot een groep omdat je geboren bent met een kleurtje of binnen een bepaalde geloofsgemeenschap.
  In Overijssel zijn er geen grote problemen geweest met motorclubs die tot de 1&#xMC; behoren. In Limburg en Brabant wel. Ik snap dat onze burgemeester zijn verantwoordelijkheid neemt en niet wacht tot het hier ook zo uit de hand loopt.


  ⚠️ Meld

 3. Vraag aan de heren van TTT: snappen jullie niet dat jullie plotselinge ‘uiting van ongenoegen in de binnenstad’ door 99 procent van de bevolking als intimiderend wordt gezien? Dat voor het overige uitgaanspubliek dit afbreuk doet aan een ongedwongen avond ontspannen? Geen boodschap aan?


  ⚠️ Meld

 4. Daarop aanvullend mijn eigen mening: prima om te demonstreren als jullie willen opkomen voor jullie clubhuis: volste recht om dat te doen. Maar ga daar niet andere burgers mee lastig vallen, en kies daar vooral niet het uitgaansleven voor als podium.


  ⚠️ Meld

 5. Je geïntimideerd voelen is subjectief. Vind het toegang weigeren tot het gastvrije Zwolle, érg ver gaan. Moet je je dan angstig voelen bij elk motorjack? Tijdje geleden zaten er ook 3 motorjacks bij Henrik te babbelen. Het is dat wij er vlak achter zaten, niemand bestede er verder aandacht aan.
  Er wordt al zoveel angst door de maatschappij gejaagd. Volgens mij hoef ik hier niet op te sommen waarvoor. Goede stap van de motorclub, een brief rondsturen.


  ⚠️ Meld

 6. Vrijdagavond was er veel politie in de stad. Groepjes van twee of drie agenten die vanaf ongeveer 20.00 uur zichtbaar over straat lopen. Busjes van de Mobiele Eenheid (ME) reden zenuwachtig heen en weer. Ter hoogte van de Brink werd later op de avond van een groep van 70 personen van motorclub Trailer Trash Travellers uiteindelijk 6 leden aangehouden omdat ze hun ID-bewijs niet konden tonen. Daarbij was de inzet van politiehonden nodig. De politie had voor deze avond een noodbevel afgekondigd waardoor leden van de motorclub uit de stad geweerd konden worden.

  Het publiek was vrijdagavond verrast door de vele agenten op straat, en vroegen zich af wat er aan de hand was. Vooral op de momenten dat ME busjes nerveus en kriskras door de binnnenstad rijden, en politieauto’s met grote snelheid rond de Stadsgracht rijden.

  Tja, laatste kolom, ze dachten misschien wel aan een aanslag….bleek dat 6 mensen (of mag ik dat ook niet meer schrijven?) hun ID niet kon tonen…Het kan verkeren zei Bredero.

  Wat kostte de actie wel niet, aan geld en aan het imago van onze mooie stad?


  ⚠️ Meld

 7. Dame, daar zijn weer veel ambtenaren druk mee geweest. Wikken, wegen en vergaderen, nog eens wikken, wegen en afstemmen.
  Wat een theoretisch stuk weer

  Integrale landelijke voortgangsrapportage over de aanpak van Outlaw MotorCycle Gangs

  Wowww Outlaw MotorCycle Gangs
  Buiten de wet tredend….tja geen Legitimatie.
  Gangs…waarom dat altijd in het Engels moet >:( Dan denk ik gelijk aan “De Bende van Nijvel”. Het verwijst in elk geval naar georganiseerde misdaad. Een gezamenlijke identiteit hoort ook bij bendes; waarom worden hooligans dan nogal anders aangepakt (lees: geen grip op). Terwijl écht dondersgoed bekende is wie, waar en hoe……
  Dit (topic) was ook een bende? Volgens mij zijn deze mensen onschuldig (behalve 6 vergeetachtigen). In het ‘Vrije Westen’ kun je niet zomaar door de overheid bestraft worden. Je bent onschuldig tot het tegendeel wettig en overtuigend is bewezen.

  Blijf het vreemd vinden dat misdadigers tegenwoordig (al zijn ze moordenaars als Folkert van de G.), pedofielen. Mensensmokkelaars etc. (vind ikzelf) terecht moeten worden geïntegreerd in de samenleving. Waar de ernstigste hooligans gewoon hun gang kunnen gaan in steden. Moet hier wel tegen worden opgetreden omdat ze zo lekker herkenbaar zijn. Om dat ‘Jan van 3 hoog-achter die ook al angstig is voor vuurwerk’ de politie heeft gebeld?
  En wat hebben ze misdaan? 20% had geen legitimatie… Er wordt ons niet alleen angst aangepraat maar ook nog eens haat.

  Ja, je inwoners “haat en angst aanpraten”…dat schijnt makkelijker te zijn dan gewoon in gesprek gaan. En dan orakelen dat jouw VVD zo goed voor de Veiligheid zorgt….(ja ja, dat zien we wel weer in de Teeven-gate). Laat ze zich maar eens druk maken om witte boorden criminaliteit ipv iemand met een leren jasje zonder ID. Maar dat zal niet gebeuren, want dat spul houdt elkaar allemaal de hand boven het hoofd.  ⚠️ Meld

 8. Tja, oppakken voor alleen het ID is niet zo heel sterk. Sowieso ben ik het met je eens dat je niet te snle bang moet zijn. Toch stelt de groep zelf dat ze de stad in gingen om hun ongenoegen te uiten. Hoe? Niet door geweld, maar door in full color in een grote groep de stad in te gaan. Heel bewust, omdat ze weten welk effect dat heeft. M.a.w., ze maken gebruik van de angst voor hun groepsgewijze verschijning om hun zin te krijgen en hun illegale clubhuis te mogen behouden.  ⚠️ Meld

 9. Allemaal mooi en aardig, maar met een TomTom op hun Harleytuftuf, hadden die heren wellicht de weg naar het Stadhuis wel kunnen vinden,
  daar waren ze toch naar op zoek?
  ID…..moet iedereen bij zich hebben toch???
  Een motorrijbewijs had eventueel ook gekund!  ⚠️ Meld

 10. Het is een onzin
  De gaat een brief rond bij horica ondernemers met dat wij de motorclub niet binnen mogen laten met de hesjes van de gemeente!!, maar betaald de gemeente huur van de mensen??
  Hebben hun eigrn onderneming en dan nog geen baas met wie wel en wie niet erin man
  Ik heb er geen problemen mee en zijn ze allemaal welkom
  Maar als ze geen horeca”s mogen betreden waar mogen ze dan wel heen
  Je hoort niks , geen berichten in de krant en nu ineens is alles verkeerd
  Meeste burger in zwolle wist niet eens dat ze een eigrn club huis in zwolle hadden

  Schei heilige. Schijters van een boeren zijn t
  Nu benieuwd of de gemeente t wel eens durft om met de jongens rondom te tafel durft te zitten..
  Zal wel niet


  ⚠️ Meld

 11. Tim zegt: snappen jullie niet dat jullie plotselinge ‘uiting van ongenoegen in de binnenstad’ door 99 procent van de bevolking als intimiderend wordt gezien?

  Hoor ik vast bij die 1 procent.

  Ben benieuwd of er een gesprek komt. Vast met veel ME.  ⚠️ Meld

 12. Nou is het wel zo dat een grote groep in ( uniforme ) leren vestjes, die duidelijk op hun rug hebben staan dat ze woonwagen bewoners zijn intimiderend overkomen. Dat kan toch niemand ontkennen?
  Sinds de heren Opstelten en Teeven het landelijk beleid hebben gemaakt om groepen Nederlanders te intimideren op uiterlijk of afkomst, hebben motorclubs in dit land helaas geen rechten meer. Zelf zit ik ook bij een kleine motorclub, waarvan het doel is om alleen maar leuk motor te rijden in groepsverband. Doordat we ook een leren vestje dragen met ons logo, worden wij ook flink onder druk gezet door de overheid en staat geregeld politie voor onze deur. Het maakt dus niet uit of je criminele leden in je club hebt, alleen al het feit dat je bij een motorclub zit is heden ten dage genoeg om je het leven zuur te maken.
  Het begint hier een beetje te lijken op de oude communistische DDR.


  ⚠️ Meld

 13. Deze brave broeders zijn al 3 weken aan de gang om de Zwolse horeca te intimideren. Horeca gelegenheden op de Melkmarkt en in de Voorstraat hebben al met hun intimiderende gedrag kennis gemaakt Hou toch op om die gasten nog enig platform te bieden .Te knots voor woorden dat mensen die hard werken voor hun boterham doods angsten uit staan in hun eigen toko omdat deze brave broedertjes de dienst gaan uitmaken.


  ⚠️ Meld

 14. Ben daar zelf getuige van geweest, en was zeker geen fijn sfeertje…
  Gewoon hun clubhuis terug geven. Had nog nooit eerder van deze mc gehoord trouwens.


  ⚠️ Meld

 15. Kan de horeca in Zwolle op deze plaats misschien antwoord geven op de vraag wat ‘intimidatie’ in de praktijk is geweest? Alvast bedankt!


  ⚠️ Meld

 16. @Eric: En wat je wat dan weer Nederlands is? Met een eisend mindergroepje even de slachtofferkaart wapperen en alsnog je zin krijgen! Dat zou je in de DDR niet moeten proberen.  ⚠️ Meld

 17. laat ze gewoon hun eigen café beginnen

  voetbal fans , homo’s kakkers, hardrock, hollandse enz.
  met hun kledingstijl
  hebben ook hun eigen plekkie toch ?

  of … ja dan moet dat dus ook verboden worden 😮


  ⚠️ Meld

 18. afgelopen zaterdag waren die gasten niet in de stad, ik heb ze in ieder geval net gezien..
  Zat zelf lekker bij de Belg wijntje te drinken..
  Altijd gezellig daar!


  ⚠️ Meld

 19. De burgemeester handelt onwettig wanneer er geen bewijzen zijn dat deze motorclub zich met criminele activiteiten bezig houdt. Het discrimineren op grond waarvan dan ook, is bij grondwet verboden.

  Echter, de motorclub zou ook moeten inzien dat motorclubs (in het gehele land) gebukt gaan onder een zeer negatief imago. Daarnaast is er vaak sprake van een dreigende, agressieve sfeer bij de aanwezigheid van een motorclub ?? wellicht onbedoeld.

  De binnenstad van Zwolle moet een fijne, prettige plek zijn voor iedereen en ik kan me daarom wel voorstellen dat -wanneer dat niet zo is- burgemeester en politie actie ondernemen om de binnenstad te ⤽beschermen⤝.

  Ik denk dat met dreigen, sfeerverpesten én toegang weigeren er geen enkele oplossing komt voor dit ⤽probleem⤝. Beide partijen zullen naderbij moeten komen, in gesprek moeten gaan, elkaars standpunten proberen te respecteren en een compromis moeten vinden.


  ⚠️ Meld

 20. Ik mag toch hopen dat een burgemeester niet gaat onderhandelen met criminelen? Dan is het einde toch echt zoek?

  Overigens: wat een verschrikkelijk slechte brief! Niet slim van die motorjongens, want als je zo schrijft word je nergens serieus genomen.


  ⚠️ Meld

 21. De burgemeester vandaag:

  ,,Wij volgen het landelijk beleid om tegen deze Outlaw Motorcycle Gangs op te treden. Onze veiligheidsvisie is dit voorjaar door de gemeenteraad vastgesteld. Onze inzet is om de schijnbare onaantastbaarheid van deze clubs te doorbreken. Ons beleid houdt onder andere in dat we niet toestaan dat de clubs illegale clubhuizen in gebruik nemen, en evenmin dat de clubs de openbare orde verstoren door op intimiderende wijze in de stad aanwezig te zijn.⤝

  ,,We waren al enige tijd in gesprek, onder meer over de sluiting van het clubhuis. TTT heeft er eenzijdig voor gekozen om deze gesprekken te stoppen. Wanneer de club alsnog in gesprek wil dan kan dat. Dat betekent overigens niet dat dan de sluiting van het clubhuis van de baan is. Tegen dat besluit kunnen ze formeel bezwaar maken. De club moet zich net als alle andere inwoners van Zwolle aan de regels houden. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het naleven van de huisregels in de Zwolse horeca.⤝


  ⚠️ Meld

 22. Het in de stad lopen van een groep TTT’ers in ‘full colour’ wordt dus als intimiderend gezien. Het is opvallend dat de Stentor vandaag geen notie maakt van de brief en argumenten van de TTT, zoals die hier wel bekend is. Dat lijkt dan nogal eenzijdig belicht van de krant, moet ik zeggen.


  ⚠️ Meld

 23. Mijn vraag is nog steeds: betaalden ze ook (gewoon) huur voor dat clubhuis. Als ik het stukje uit de brief van de burgemeester (vandaag 10.02) lees was er sprake van illegaal bezit van een clubhuis.(?)
  Als de motorclub slim is gaan ze gewoon legaal een clubhuis huren, en zorgen ze niet voor overlast, dan is er toch geen vuilltje aan de lucht.  ⚠️ Meld

 24. Allemaal leuk en aardig die brief, maar het is natuurlijk niet de taak van politie en justitie alleen om criminelen uit motorbendes te ontmaskeren en te vervogen. Daar ligt ook een taak voor de motorclub zelf. Daarnaast blijkt dat landelijk gezien deze motorclub al veel criminele akkefietjes op zijn geweten heeft, als de Zwolse afdeling dan zo keurig netjes is dan kunnen ze ook onder een andere naam verdergaan, zijn ze meteen van dat negatieve imago af. En ik vind dat de burgemeester hier een punt heeft, hij gaat over de openbare orde, dus mag hij dit doen.


  ⚠️ Meld

 25. Ondanks het noodbevel waarmee een politiemacht zo??n tachtig leden van de motorclub vrijdagavond de toegang tot de Zwolse binnenstad versperde, zullen de leden ook de komende weken hun vertier in de Zwolse horeca zoeken. ⤸We laten ons niet afschrikken door noodbevelen en een politiemacht die ons tegenhoudt. We willen af en toe samen komen om een biertje te drinken. Als dat niet in ons clubhuis mag, dan maar in de stad.⤝


  ⚠️ Meld

 26. Bedankt Japser en vd berg

  Ik zal het bestemmingsplan eens lezen, het is uit november 2009. Is wel interessant om zoiets eens te lezen.  ⚠️ Meld

 27. @Dame
  Ja landelijk beleid dat is aangescherpt.

  Persoonlijk geloof ik er niet zo in om op die manier de situatie in het (gelukkig) gemoedelijke Zwolle op te lossen.  ⚠️ Meld

Reageer