Be Quick – Nunspeet gestaakt bij gelijke stand

Zwolle – Een blessure van de scheidsrechter heeft er voor gezorgd dat de wedstrijd Be Quick – Nunspeet is gestaakt. Op het sportpark was echter wel een scheidsrechter aanwezig die de wedstrijd had kunnen afmaken, maar Nunspeet weigerde de wedstrijd voort te zetten. Zodoende bleef het bij 1-1 na 65 minuten voetballen.  Be Quick beleeft op het eigen sportpark een lastig eerste half uur. In de openingsfase zijn er kansen voor Bas Buimer, maar de ploeg moet toezien dat Nunspeet het heft in handen neemt. Dat leidt in de 10e minuut tot een gevaarlijke situatie als een speler van Nunspeet doorbreekt. Een uitstekende sliding van Dennis Horstman voorkomt verder gevaar.

Een doelpunt komt er wel als Patrick Pluim de bal met een volley op de paal schiet. De terugspringende bal wordt door Henk Baum binnengeschoten: 0-1. Be Quick komt in deze fase niet onder de druk van Nunspeet uit. Die ploeg lijkt in de 21e minuut op weg naar 0-2 maar Lars ten Dolle tikt de bal enigszins verrassend naast. Na een half uur voetballen komt Be Quick beter in de wedstrijd. Het leidt in de 35e minuut tot een kans voor Bas Buimer, maar die komt net tekort op de diepe bal. Nunspeet dat tot op dat moment redelijk solide oogt, gaat met uitverdedigen voor de rust een paar keer opzichtig in de fout. Dat wordt de ploeg fataal in de 39e minuut. Bas Buimer onderschept en rondt beheerst af. In de slotminuten zijn beide teams nog een keer gevaarlijk. Nunspeet wordt gevaarlijk als Rob Huisman struikelt. Namens Be Quick duikt Frank Oosterhof vlak voor de keeper op, maar kan de bal niet de gewenste richting meegeven.

Na de rust komt Be Quick sterk uit de startblokken. In deze fase komt Nunspeet goed weg met kansen voor Buimer en Aarten. Be Quick ontsnapt ook een keer als doelman van Dijk de bal mist. Van Dijk staat trouwens zijn mannetje bij een vrije trap van Lange. Het strekkende lijf is net lang genoeg om de bal uit de hoek te tikken. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd is na een minuut of 60 als Sander Aarten er niet in slaagt om een diepe bal te controleren. Daarmee gaat de kans verloren. Scheidsrechter Van Beek geeft enkele minuten later aan dat er een blessurebehandeling nodig is. Na een pauze van een kleine tien minuten zal hij nog even in het veld verschijnen. Maar dat is het dan ook. Hij kan niet meer verder.

Een toevallig aanwezige scheidsrechter, biedt aan om de wedstrijd af te maken. Nunspeet gaat hier echter niet mee akkoord en daarmee ziet het publiek dat het na 65 minuten is afgelopen met de wedstrijd. Ook een soort unicum. Niemand bij Be Quick kan zich herinneren dit ooit te hebben meegemaakt bij een thuiswedstrijd van het eerste. De zo gewenste driepunter komt er dus niet voor Be Quick. Het is nu aan de KNVB om te bepalen wat er verder gebeurt.

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Rob Huisman, Floris Blom, Dennis Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Onur Tekay, Talha Ozen, Bas Buimer (64. Michel Lassche) Roan Admiraal, Sander Aarten

Artikel delen:
Reacties 2
  1. @Bequicker: Het gangt er maar net vanaf of het een clubscheidsrechter is of niet. De partijdigheid kan dan wel in het geding komen.


    ⚠️ Meld

Reageer