Bezoekersrecord Fraterhuis

Zwolole – Met de laatste weken van het jaar nog voor de boeg breekt het Zwolse filmhuis nu al haar bezoekersrecord alle tijden. Het laatste record stamt uit 2014 toen er zo rond de 70.000 bezoekers naar het Celekwartier in de Zwolse binnenstad kwamen. Afgelopen weekend ging het record er via de On-Line verkoop aan met een kaartje voor Publieke Werken aan een filmliefhebber uit Meppel.

Henriëtte Boerhof (directeur Fraterhuis) "Natuurlijk zijn we ontzettend trots op een dergelijk resultaat. En dat ligt bovenal aan het bijzondere samenspel tussen 125 vrijwillige medewerkers, een prachtig aanbod, een authentieke middeleeuwse locatie in goed gezelschapvan de Zwolse Theaters en een groeiende vraag vanuit onze bezoekers. De regio Zwolle staat steeds meer open voor film en beeldcultuur. We doen inmiddels zoveel meer dan alleen films draaien; de Fraterhuis Academie, het Weekend van de Korte Film en het Winterevent met de ondernemers van de Papenstraat zijn daar een duidelijke exponent van".

2016
Vooruitkijkend naar volgend jaar gaat is het Fraterhuis samen met partners zoals de gemeente Zwolle een haalbaarheidsonderzoek gestart naar de mogelijkheden van extra (innovatieve) filmzalen. Hiermee wil ze het inmiddels nijpende capaciteitsgebrek in de huidige Manegezaal en Roosdorpzaal oplossen.  

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ben benieuwd of het aantal bezoekers volgend jaar zo groot blijft. Je kunt tegenwoordig nl. alleen maar online betalen voor een kaartje. Dit terwijl er nog steeds mensen zonder komputer zijn, die worden dus buitengesloten!


    ⚠️ Meld

Reageer