15e editie van Kerstival Zwolle

Zwolle – Op Kerstavond gaat voor veel mensen de knop om. Tijd voor gezelligheid! De leukste manier om de feestdagen in stijl in te luiden, is een bezoekje aan het jaarlijkse Kerstival; het gezelligste kerst-evenement van de Zwolse binnenstad.

hesz_kerstival_3.jpg 

In vele restaurants en cafés zijn er optredens van lokale en regionale muzikale helden. Het evenement start op donderdag 24 december in de cafés om 16.00 uur en duurt tot 20.00 uur maar gaat in sommige kroegen tot in de late uurtjes door. De restaurants starten om 17.30 uur en eindigen rond 22.00 uur. De toegang is gratis. Optredende artiesten zijn onder anderen Rob Hollander, Henk Klompenmaker, Georges Lotze, Men in Music en Leen Ripke. Een aantal van hen zal verschillende kroegen aandoen. Ook zijn er Stand-up comedians, dichters, een goochelaar en sneltekenaar. De locaties zijn verdeeld in vier groepen en binnen die groepen gaan de artiesten rouleren. Een actueel overzicht van alle deelnemende horecagelegenheden en de optredende artiesten is te vinden op www.hesz.nl.

Rondje binnenstad
Tijdens Kerstival hoef je als bezoeker de kou niet te trotseren om verschillende artiesten te zien. Zij maken zelf een rondje door de binnenstad, langs onder meer Swolsch Café, Café de Kleine, Stadscafé Blij, Bruut, Hessels Café, het Proeflokaal, de Livingroom, de Gezelligheid en de Hetebrij. Wat betreft de restaurants doen onder meer Zoete Inval, Pampus, Bonne Femme, Bodega, Cucaracha, Las Rosas en Zo Xander mee aan Kerstival. Stapp’s Inn, ’t Pakhuus en ’t Kroegje presenteren een eigen line-up. 
Namens de HESZ
De organisatie van Kerstival is in handen van de HESZ. Deze stichting zet zich sinds haar oprichting in 1991 in om van de binnenstad van Zwolle een gezellig uitgaanscentrum te maken. De HESZ (Horeca Evenementen Stichting Zwolle) organiseert terugkerende én vernieuwende evenementen, waarvan carnaval in de binnenstad, Rhythm en Blues night, Koningsnacht en -dag en het Stratenfestival bekende voorbeelden zijn. 

Artikel delen:

Reageer