Stadsderby WVF-Berkum komende zaterdag

Zwolle – Zaterdag 19 december om 14.30 uur staat het stadsderby tussen WVF en Berkum in de Eerste Klasse op het programma. De derby zou ewen paar weken geleden gespeeld moeten worden, maar door omstandigheden bij VV Berkum werd dat duel op het laatste moment geannuleerd.

Beide ploegen hebben deze eeuw nog niet tegen elkaar in competitieverband gespeeld. Waar WVF na een avontuur van een jaar in de hoofdklasse, weer terug is in de Eerste Klasse en voor een paar positieve verrassingen hoopt te zorgen, verkeert Berkum in een andere situatie. Na een aantal jaren in de hoofdklasse te hebben gespeeld en zelfs geloofde in promotie naar de Topklasse, speelt Berkum nu voor het tweede seizoen in de Eerste Klasse. En dat is volgens Berkum beneden haar niveau. Elke wedstrijd zijn ze beter, of vinden ze zich beter dan de tegenstander, maar vergeten dit om te zetten in winst. Hierdoor lijkt hoofdklasse op dit moment dan ook ver weg voor Berkum. Wellicht legt de ploeg zichzelf teveel druk op waardoor de resultaten ver achter blijven bij de verwachtingen.

Het belooft zaterdag een zeer spannende en aantrekkelijke wedstrijd te worden in Westenholte. Het is de derde Stadsderby van het seizoen, de vorige twee, WVF-Be Quick ’28 en Be Quick ’28- Berkum hebben geen winnaar opgeleverd. Aanvang 14.30 uur op het Sportpark de Weide Steen, daar moet je als voetballiefhebber zeker heen.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.