CDA voor komst versmarkt naar Zwolle

Zwolle – Het CDA in Zwolle wil maandagavond, tijdens de behandeling van de kadernota detailhandel, zich extra inzetten voor de komst van een versmarkt in Zwolle.

markthal.jpg
Bert Dijkink illustreerde al eens zijn versie van een versmarkt in het Broerenkwartier…. 

De politieke partij vindt dat Zwolle niet dan wel onvoldoende inspeelt op de trend van het ontstaan van versmarkten. Onder versmarkten verstaat het CDA een onderneming of een verzameling van ondernemingen welk bruto vloeroppervlakte voor 30% wordt benut ten behoeve van de verkoop van houdbare producten en 70% ten behoeve van (dag)verse producten. De beoogde herijking heeft tot doel kaders te verruimen voor de vestiging/uitbreiding van supermarkten, en vindt dat een expliciet onderscheid moet worden gemaakt tussen supermarkten en versmarkten. Het CDA is van mening dat de trend van (solitaire) versmarkten kansen biedt voor de (regio) Zwolle, en vindt dat het noodzakelijk is in relatie tot de kadernota detailhandel een visie neer te leggen over de wijze waarop en tot op welke hoogte initiatieven om te komen tot een versmarkt kunnen worden gefaciliteerd.

Het CDA verzoekt het college van Zwolle te komen tot een aanvullende beleidsnota op de kadernota detailhandel gericht op de trend van versmarkten waarin o.a. een heldere definitie wordt geformuleerd t.z.v. versmarkten, aangeven wordt welke positie deze initiatieven innemen ten opzichte van de supermarkten(structuur), ambulante handel en andere ondernemingen handelende in versproducten (slagers, groentehandelaar e.a) en op welke wijze bestemmingsplannen kunnen (moeten) worden ingezet voor sturing op locatie van versmarkten.

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Het CDA heeft mij nog niet echt bedankt voor het goede idee van een vershal in Zwolle maar dat flesje wijn zullen ze me voor de Kerstdagen vast nog wel brengen denk ik. ;);) (Bert Dijkink)


  ⚠️ Meld

 2. De zoveelste hype die over een jaar of 4 weer overgewaaid is, hoewel de lokatie er best van op zal knappen. De prijzen zullen sky-high zijn, net is in al die andere foodhallen.


  ⚠️ Meld

 3. Een goede versmarkt, lees een GOEDE hoeft beslist geen overwaaiende trend te zijn. Bereikbaarheid, prijs, kwaliteit en diversiteit zijn van groot belang. Dus op zich heeft het beet een kans.
  Vraag blijft natuurlijk wel in hoe verre de gemeentelijke overheid zich hier mee mag bemoeien zonder dat er sprake is van concurrentievervalsing.


  ⚠️ Meld

 4. @ Tsja —Bereikbaarheid, prijs, kwaliteit en diversiteit zijn van groot belang.— Tsja als je dat allemaal op deze dure en qua eigenaars verdeelde locatie bij elkaar kunt krijgen ben je een levenskunstenaar.


  ⚠️ Meld

 5. Erg leuk idee, al blijf ik wel met de volgende vraag zitten…

  In hoeverre gaat dit ten koste van de kleine ondernemers zoals de slagers, vis- en groenteboeren?


  ⚠️ Meld

 6. het is altijd zo makkelijk zeggen wij hebben behoefte aan leuke winkels…
  Maar dan moeten de consumenten er ook bij stil staan niet alleen rennen nr de Action enz maar ook het gunnen aan de particuliere ondernemers en weg met het bestellen vis internet!!
  tevens de projectontwikkelaars(verhuurders vragen nog steeds te hoge huren) zodat elke starter gedoemd is te mislukken.men legt dan de druk bij de gemeente zorg eens v leuke winkels.Zij kunnen dat niet bewerkstelligen.Alles is in handen v projectontwikkelaars die hebben het v het zeggen.Elke nieuwe wijk betreffende winkels komt in handen v hun en elke particulier heeft er niets over te zeggen.Dus daar kan de gemeente wel iets mee.Zij hebben een monopolie positie,het is echt take it or leave it.Denk dat de raad niet eens besef heeft wat zich afspeelt binnen de winkelcentra en hun huurders…. Nou………………..Nou kartel vorming mag niet maar …  ⚠️ Meld

 7. Het lijkt wel verkiezingstijd.
  CDA maakt zich druk over een versmarkt
  PVDA over de thuiszorg
  VVD over de motorclubs

  Wie doet de bieb, de fietsenstalling, de busbrug, etc ?
  😉


  ⚠️ Meld

 8. Verschil met de (net geopende) andere Markthallen en Foodcourts in 010, 020, 073 en 040: zij hebben allemaal (gratis) parkeergelegenheid direct in de buurt (eronder of er direct naast).
  Hier is de dichtstbijzijnde serieuse parking een halve km verderop, oftewel een km lopen om de avondmaaltijd op te halen… Gaat ‘m niet worden dus!


  ⚠️ Meld

 9. Bericht door Ynse, op 14 december 2015 23:17
  Verschil met de (net geopende) andere Markthallen en Foodcourts in 010, 020, 073 en 040: zij hebben allemaal (gratis) parkeergelegenheid direct in de buurt (eronder of er direct naast).
  Hier is de dichtstbijzijnde serieuse parking een halve km verderop, oftewel een km lopen om de avondmaaltijd op te halen… Gaat ‘m niet worden dus!

  010 gratis parkeren??

  Genoemde parkeertarief geldt van maandag tot en met donderdag per 30 minuten. In het weekend is dit tarief ?? 1,70.  ⚠️ Meld

 10. Domme zet!
  Dit wordt een grote mislukking. Hoe bedenk je het als CDA.
  De concurrentie van de supermarkten, viswinkels, de zaterdagmarkt, etc. is enorm groot.
  Zwollenaren gaan hier heus niet hun groente, vis en fruit halen


  ⚠️ Meld

 11. P. Wessels versmarkt biedt juist enorm veel mogelijkheden voor de lokale ondernemer. De groenteboer, bakker ect komen steeds meer terug. Goedkoper Fastfood is uit.


  ⚠️ Meld

 12. In het Westen van het land zijn de verstmarkten juist bezet met lokale ondernemers en start-ups.. Misschien ook een leuk idee ruimte te reserveren voor pop-ups stores? Daarin kunnen start-ups hun concept 3 maanden uitproberen en klanten eerst kennis laten maken alvorens er een definitieve locatie wordt gevonden?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.