Niet vloggen, niet bloggen maar Zwoggen

Zwolle – Een groep studenten journalistiek uit Zwolle is geselecteerd voor The Challenge. De studenten volgen de minor Media Innovation op Hogeschool Windesheim in Zwolle, waar zij een nieuw journalistiek concept hebben ontwikkeld. Door plaatsing in The Challenge, maken de studenten kans op een startsubsidie van 20.000 euro. Onder begeleiding van experts gaan zij tijdens The Challenge hun innovatieve idee nog beter uitwerken.

zwoggen.jpg 

De studenten, Joyce Kranenborg, Nicolai Brannan en Flore van Eerde, gaan deelnemen aan masterclasses over verdienmodellen, pitchen en marketing, dit alles onder leiding van journalist Bart Brouwers. The Challenge is een afvalrace, uiteindelijk blijven er zes teams over. Tijdens de finale op woensdag 16 maart 2016 wordt duidelijk wie de startsubsidie winnen. Niet vloggen, niet bloggen maar Zwoggen
. Het concept dat de studenten hebben ontwikkeld heet ‘Zwoggen’. De studenten leggen uit: ’s ochtends jouw vraag, ’s middags ons antwoord. Dat is het motto van Zwoggen, een nieuw online videoplatform voor jongeren in Zwolle. Elke ochtend stelt een jongere voor onze camera een vraag, die wij vervolgens binnen een dag beantwoorden.

Regionale nieuwsvoorziening voor Zwolse jongeren

“Wij kiezen de nieuwsaanleiding, zodat iedere vraag een journalistieke touch krijgt. Jongeren bepalen de invalshoek van de journalistieke producties die op Zwoggen verschijnen. Op dit moment is er geen regionale nieuwsvoorziening voor jongeren in Zwolle. Dit is een probleem en wij zien het als onze taak om dit probleem op te lossen”. Zwoggen is online te vinden via www.zwoggen.nl en social media als Facebook, Instagram en Snapchat.
 
Vernieuwing van de journalistiek

The Challenge wordt ieder jaar georganiseerd door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Jonge journalisten krijgen de kans om te werken aan de vernieuwing van de journalistiek. Eerdere winnaars waren onder andere Yournalism en LocalFocus.

Artikel delen:

Reageer