Nieuw politiek initiatief gaat voor 8 zetels

Zwolle – Politiekfront-Zwolle, een nieuw politiek initiatief in Zwolle, wil bij de volgende verkiezingen 8 zetels veroveren en voor college-deelname gaan. De lokale politieke partij wil een alternatief zijn voor bestaande politieke partijen in Zwolle. De initiatiefnemer wil, ondanks herhaalde verzoeken om zijn naam bekend te maken, anoniem blijven. Hij vindt dat "op dit moment niet erg van belang".

De partij schermt met name via Social Media Twitter dagelijks met opvallende standpunten als, dat schoolzwemmen voor kinderen in het kleine Wapenveld heel gewoon is, en in Zwolle het een ander verhaal is, geen schoolzwemmen. Onacceptabel vindt Politiekfront. Verder: permanent cameratoezicht in zwolse loop- en fietstunnels., verkeerslichten op kruispunt Burgemeester van Roijensingel en Stationsweg. het gaat diep snijden in het ambtenarenapparaat in Zwolle, en ziet als grootste uitdaging de strijd met de ChristenUnie. Opmerkelijk is ook de verwachting van de partij, dat alle hoge ambtenaren in Zwolle netjes meneer of mevrouw tegen raadsleden moeten gaan zeggen.

Politiekfront-Zwolle wil de belangen vertegenwoordigen van elke inwoner van Zwolle. De doelstelling van Politiekfront-Zwolle is deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in Zwolle. De nieuwe partij zal de politieke ontwikkelingen in Zwolle de komende jaren nauwgezet volgen en met regelmaat berichten plaatsen op de eigen website. "Politiek is bij uitstek een dynamisch onderwerp met telkens wisselende meningen en standpunten, onderwerpen als de transitie hebben invloed op het leven van vele inwoners. Het is daarom belangrijk de feiten te duiden. Politiekfront-Zwolle zal haar best doen de feiten in kaart te brengen en met alternatieve voorstellen te komen".

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Zwaar bedenkelijk, anonieme initiatieven. Hier vandaag al twee keer gezien. Blauw FM en nu Politiekfront-Zwolle. Een ander anonieme website is het populistische Zwollenu.nl. Anoniem, niet transparant en dus onbetrouwbaar. Maar goed, Weblog Zwolle begon volgens mij ook ooit anoniem.


  ⚠️ Meld

 2. Populistische en vooral anoniem Graaiers. Hun maar hun (ze verwachten met z’n achten te zijn) wel aanspreken met

  verwachting van de partij, dat alle hoge ambtenaren in Zwolle netjes meneer of mevrouw tegen raadsleden moeten gaan zeggen.

  . “Natuurlijk, meneer of mevrouw anoniem”.

  Goh 😮 Was volkomen absurd als deze mensen, met kinderen in de schoolzwem-leeftijd, dit niet deden

  De nieuwe partij zal de politieke ontwikkelingen in Zwolle de komende jaren nauwgezet volgen en met regelmaat berichten plaatsen op de eigen website.

  Tuurlijk moet er ook gesneden worden in het ambtenarenbestand…geen idee hoeveel en wat voor werk verzet moet worden…maar het bekt goed en die extra werklozen boeit toch niemand!

  next…..


  ⚠️ Meld

 3. Willen we er wel 11? Nu het Willem Lucht en Siebrand Hofstra niet gelukt is…

  De Zwolse gemeenteraad bestaat uit 39 raadsleden, verdeeld over 10 politieke partijen.

  De verdeling van zetels over partijen is als volgt:

  ChristenUnie 8 zetels
  PvdA 6 zetels
  D66 5 zetels
  VVD 5 zetels
  SP 5 zetels
  CDA 3 zetels
  GroenLinks 3 zetels
  Swollwacht 2 zetels
  Fractie Cetin 1 zetel
  Fractie Jurgens 1 zetel  ⚠️ Meld

 4. Als je als ‘partij’ al geen domeinnaam kan registreren dan stel je wat mij betreft al niks voor.

  Front van de luchtfietserij, niveau Willem Lucht en consorten.


  ⚠️ Meld

 5. Dit kan niet serieus zijn. Anoniem en items die uit de lucht komen vallen. Meneer/mevrouw Anoniem kijkt hoe gereageerd wordt en vindt daar vervolgens wat van.


  ⚠️ Meld

 6. Een kijkje genomen op de website: verzameling van leuke creatieve, provocerende en volstrekt belachelijke standpunten. Laat de bestaande partijen zich er door laten inspireren.
  De vraag van Dick of we er wel 11 willen vind ik overigens kul. @Dick: Moet ik dat uitleggen of snap je dat zelf eigenlijk ook wel?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.