Samenwerking brandweer en Landstede

Zwolle – Veiligheidsregio IJsselland gaat de samenwerking aan met onderwijsinstellingen. Doel is om studenten een goed beeld te geven van het werk van de brandweerprofessional en hun veiligheidsbewustzijn te vergroten. De eerste onderwijsinstelling met wie een memorandum van overeenstemming is getekend is Landstede Groep.

ondertekening_vr_en_landstede.jpg

Aankomende medewerkers leren hun vak het beste in en van de praktijk. Daar leren ze welke vaardigheden en competenties vereist zijn. Ze ontdekken er het belang van samenwerking en veiligheidsbewustzijn en ze maken kennis met de sfeer van gedrevenheid en loyaliteit. Daarom zoekt Veiligheidsregio IJsselland de samenwerking met het onderwijs. Lieke Sievers, directeur Veiligheidsregio IJsselland: ‘Landstede Groep is de eerste onderwijsinstelling waarmee een Memorandum van Overeenstemming is ondertekend. Op basis van de eerste ervaringen willen we kijken naar bredere samenwerking binnen MBO-scholen; het zou fantastisch zijn als veiligheidsbewustzijn in de curricula van alle MBO-scholen terechtkomt.’

Doel van de samenwerking met Landstede is om studenten binnen het Landschap Veilig & Beschermd een heldere impressie te geven van de werkzaamheden van de brandweerprofessional en om anderzijds brandveiligheid in het eigen werk te vergroten. Studenten verdiepen zich in zelfredzaamheid, met behulp van bijvoorbeeld EHBO. Op termijn worden wellicht andere opleidingen bij de samenwerking betrokken. ‘ We streven naar een structurele en langdurige samenwerking’ aldus bestuursvoorzitter Theo Rietkerk van Landstede. ‘Het gaat om kennisuitwisseling, het ontplooien van gezamenlijke activiteiten en wederzijdse bezoeken.’ Na Landstede volgen wellicht meer onderwijsinstellingen waarmee Veiligheidsregio IJsselland samen gaat werken. Het Memorandum van Overeenstemming is vandaag ondertekend door directeur Lieke Sievers van Veiligheidsregio IJsselland en bestuursvoorzitter Theo Rietkerk van Landstede Groep.

Artikel delen: