Esmee Groen als verslaggever naar Ghana

Zwolle – Wereldwijd gaan 58 miljoen kinderen niet naar school. Onderwijs maakt weerbaar, geeft kinderen vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben. Daarom werkt Edukans aan meer scholen, schoolbanken, schoolborden, meer boeken en leraren in ontwikkelingslanden. Esmee Groen van het Thorbecke Scholengemeenschap gaat in de voorjaarsvakantie als verslaggever met Edukans naar Ghana.

ghana_edukans.jpg 

Samen met Ghanese scholieren werkt ze aan het thema ‘life skills’. Ze leert van elkaar en ziet hoe haar leeftijdsgenoten in Ghana leven en naar school gaan. Ze zal zien hoe belangrijk het is om in actie komen. Een ontdekkingsreis met nieuwe indrukken en ervaringen. Afgelopen weekend is ze begonnen met een voorbereidingsweekend. Ze omschrijft haar eerste kennismaking en ervaring:
 "Het was een vol weekend en ik heb veel indrukken opgedaan. We hebben elkaar leren kennen, naar presentaties geluisterd over o.a. kinderrechten en daar veel van geleerd, veel activiteiten, lol gehad en weinig geslapen. 
Ik heb geleerd over hoe het leven in Ghana is en wat de verschillen zijn tussen hier en daar. Dat was indrukwekkend en steeds meer besef ik hoe goed wij het hebben in Nederland!"

Artikel delen:

Reageer