Raadswijzer gaat digitaal

Zwolle – Vanaf januari 2016 verdwijnt de Raadswijzer uit weekblad de Peperbus. Lees de vernieuwde Raadswijzer voortaan in de app. Wilt u de Raadswijzer met nieuwsberichten van de gemeenteraad in 2016 blijven lezen? Download dan nu de app. U kunt de digitale Raadswijzer ook rechtstreeks bekijken via www.zwolle.nl/raadswijzer. En de gemeente Zwolle stuurt wekelijks een link op Twitter en Facebook.

schermafbeelding_2015-12-15_om_01.23.04.png 

Voor de mensen die niet beschikken over een computer, laptop, tablet of smartphone is er vanaf 1 januari 2016 elke woensdag een papieren uitdraai van De Raadswijzer beschikbaar bij de balies van het Stadhuis en Stadskantoor. Wilt u wel de digitale versie lezen, maar vindt u het lastig om met een computer om te gaan? Dan kunt u een cursus digisterker volgen. Aanmelden voor deze cursus kan via http://www.bibliotheekzwolle.nl/digisterker.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Raadswijzer gaat digitaal”

  1. Degenen die niet digitaal zijn, zijn vaak de senioren, die ook vaak minder goed ter been zijn. En die mogen dan wekelijks naar het Stadskantoor of het Stadhuis om een papieren editie op te halen? Dus daarvoor mogen ze dan de km’s van hun gesubsidieerde vervoer inzetten? Stuur die mensen hem dan gewoon per post. Het niet meer plaatsen in de Peperbus zal vast een kostenbesparing vormen, dan moet dat toch uit kunnen.

  2. Helemaal met Emmy eens.
    Ik zie mijn moeder die net nog voldoende kan fietsen om haar boodschappen te kunnen doen, niet naar het centrum fietsen.
    Laat deze groep ouderen zonder computer de mogelijkheid om het op papier te lezen.
    Dit is het uitsluiten van een belangrijke bevolkingsgroep die daarna op hun falie kunnen krijgen omdat ze iets niet weten.

  3. @els: Bied dan iig de mogelijkheid aan degenen die het niet gaan redden om het zelf op te halen om die papieren dan opgestuurd te krijgen.

  4. Dat gezeur altijd over niche producten waar sommige vermeende gebruikers niet meer aan zouden kunnen komen. En waar dan veel gemeenschapsgeld in moet om het voort te laten bestaan. Als je moeder zo ontzettend graag dat briefje leest, dan breng je het er toch zelf lekker heen.

  5. Ik vraag me af of er een klantonderzoek ten grondslag ligt aan dit besluit. Hoewel het voor de hand lijkt te liggen dat de meeste mensen de informatie digitaal kunnen vinden, is het de vraag of mensen daar een voorkeur voor hebben. De Peperbus valt op de mat en wordt doorgebladerd waarbij het gemeentelijke nieuws meegenomen wordt. Wie bezoekt wekelijks de gemeentelijke site om de meldingen te lezen?
    Uit een onderzoek van Roermond van dit jaar bleek dat 75% de info uit het huis-aan-huisblad haalt. En dat niet alleen ouderen liever van papier lezen, maar jongeren soms ook, blijkt uit een onderzoek van de Washington Post: http://webwereld.nl/markttrends/85473-jongeren-lezen-liever-papier-dan-digitaal Andere relevante onderzoek kon ik helaas niet vinden.
    Blijft voor mij de vraag of de gemeente als dienstverlenende instelling er wijs aan doet om de informatie alleen digitaal aan te bieden. Om nog niet te spreken over de gevolgen voor de Peperbus als deze inkomsten vervallen.

  6. Als de Peperbus geen bestaansrecht meer heeft, lijkt het mij niet handig om daar gemeenschapgeld in te steken. Dus dat argument vind ik niet ter zake doende.

    Als het echt zo is dat één groot gedeelte van de bevolking dit soort zaken sowieso graag willen lezen. En daarnaast dat het merendeel dit op papier wil, dan moet de gemeente hier iets mee. Maar beide trek ik ernstig in twijfel.

  7. Daarom vroeg ik naar een ‘klant’onderzoek als basis voor dit besluit. Een gemeente is geen winkel maar een dienstverlener van publieke diensten. Gedwongen winkelnering. Ik vind dat er weinig rekening wordt gehouden met de belangen van mensen zonder internet. Zij moeten nu veel moeite doen om erachter te komen of er een evenement in hun buurt is of dat er bouwverzoek van een buur is gedaan, terwijl ze wettelijk de mogelijkheid hebben bezwaar aan te tekenen. Dat wordt zo bemoeilijkt.

    Of de Peperbus bestaansrecht heeft is een vraag die niet alleen te beantwoorden is door de financien te beoordelen. Die bladen worden goed gelezen en gewaardeerd, maar zijn afhankelijk van advertenties. De kennisgevingen ed van de gemeente zijn volgens mij een belangrijke inkomstenbron.

Reacties zijn gesloten.