Handbaldames geen moeite met HV Angeren

Zwolle – Afgelopen zondag stond voor SV Zwolle Dames 1 de thuiswedstrijd tegen HV Angeren Dames 1 op het programma. Angeren, wat dit seizoen voor het eerst in de 1e klasse uit komt, staat met 0 punten op de laatste plaats in de ranglijst. Het was voor SV Zwolle dus zaak om deze wedstrijd te winnen en de punten in Zwolle te houden.

handbal.jpg 

De dames van Zwolle begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. De verdediging stond als een huis en ook de keepster begon prima aan de wedstrijd, waardoor Zwolle al snel uit kon lopen naar een 6-0 voorsprong. Ook aanvallend waren de dames van Zwolle veel sterker dan dat van Angeren en werd er via goed samenspel en een aantal break-outs simpel gescoord. Dit resulteerde in een ruststand van 12-6.

In de tweede helft had Zwolle af en toe moeite om het eigen hoge tempo vast te houden. Ook werden er wat open kansen gemist. Maar door de ruime voorsprong in de eerste helft, hoefde Zwolle niet bang te zijn dat Angeren dichterbij zou komen. Na deze korte dip werd de draad weer opgepakt, wat uiteindelijk resulteerde in een 27-10 eindstand. Aankomende zaterdag 19 december spelen de Zwolse dames hun laatste wedstrijd van dit jaar om 19.00 uur tegen HV Artemis’15 in Doetinchem.

Artikel delen:

Reageer