Torbjörn Blomdahl speelt superieur

Wat Torbjörn Blomdahl in het begin van de competitie niet lukte wist de
kopman van het driebandenteam van Hanze Catering in de vijfde ronde tegen Tayfun Tasdemir (Kaleidoscope Gift-Wrap) wel te realiseren. Een superpartij in slechts zestien beurten, ofwel een partijgemiddelde van 3.125!. Een moyenne dat nog niet eerder dit seizoen in de eredivisie werd gehaald. Blomdahl gunde Tasdemir heel weinig speelruimte. Maakte al in de vierde beurt en serie van dertien en in de daaropvolgende beurt nog eens een reeks van negen, zodat de Turkse topspeler al na vijf beurten tegen een onbegonnen 24-4 achterstand aankeek. Blomdahl ging echter onverstoorbaar door en maakt met een Ogeprolongeerde serie¹ van 48 in zestien pogingen de partij uit: 50-15. Het was niet het enige hoogtepunt in de streekderby tussen Hanze Catering en Kaleidoscope uit Daarlerveen.

De 8-0 zege voor het Zwolse team werd ook gelardeerd met overwinningen van Ad Koorevaar (1.388) op Jelle Pijl, van Martin Horn (1.351) op John van der Stappen en Dick Jaspers (2.173). De Nederlandse kampioen kreeg in de Griek Nikos Polychronopoulos een aanhoudende tegenstander, die Jaspers weinig bewegingsvrijheid gaf. Tot 20-21 bij de veertiende beurt. Toen brak Jaspers het Griekse verweer door een serie van zestien caramboles te maken. Even sputterde Polychronopoulos nog tegen, maar omdat Jaspers het duel in een ijzeren greep hield, was er niets meer tegen een zege van de Nederlandse kampioen te beginnen. Het werd 50-34 in 23 omlopen. Hanze Catering is met tien uit vijf een glansrijke koploper in de eredivisie en heeft alleen nog maar concurrentie te duchten van Crystal Kelly, dat ook nog geen verliespunten heeft. Zondag 4 november speelt de koploper opnieuw een thuiswedstrijd in Hogeschool Windesheim in Zwolle tegen Buys Incasso uit Goes. Het duel begint om 13.00 uur en is gratis te bezoeken.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik kan het bericht alleen maar onderschrijven. Het was fantastisch, wat die man deed. Ik zag een affiche over de wedstrijd en ben er eens gaan kijken. Het was alleszins de moeite waard. Zondag is er weer een wedstrijd en ben ik zeker van de partij.


    Maak melding

Reageer