“Hoe ondernemen we ‘groen en sociaal’ in 2016?”

Zwolle – Het nieuwe klimaatakkoord heeft veel ambitieuze doelen opgeleverd. Hóe we die gaan bereiken, daarover is niet veel afgesproken. In gesprek met voor- én tegenstanders van groen ondernemen in Peper&Zout van 26 januari.

Het echte werk begint nu: groen en sociaal ondernemen. Hoe doe je dat? In gesprek op dinsdag 26 januari 2016, bij Regardz Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle over hoe je groen onderneemt, waar je als ondernemer tegenaan loopt, wat werkt, crowdfunding en veel goede voorbeelden.
Duurzaam, sociaal en groen ondernemen. Welk woord we er ook voor gebruiken, we willen er maar mee zeggen dat ondernemen niet langer ten koste moet gaan van onze aarde, leefomgeving, van andere mensen. Steeds meer, veelal jonge, start-ups, runnen op een groene en sociale manier hun bedrijf. Het vraagt creativiteit, out of the box denken en je ergens voor inzetten.

Wat is de passie en drive van (jonge) groene ondernemers en waarom zien anderen het niet zitten? Hoe realistisch is groen ondernemen en is het echt zoveel anders dan ‘gewoon’ ondernemen? Wat levert het hen op? Waar lopen groene ondernemers tegen aan? Wat hebben ze nodig? Over deze en andere vragen gaat het gesprek met voor- én tegenstanders van groen ondernemen in Peper&Zout van 26 januari 2016 bij Regardz Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle, om 20.00 uur. Gasten aan tafel zijn in elk geval Huub Ruël, lector International Business, Lennard Duijvestijn van Roggebotstaete en ook studentonderneming VictoPlast schuift aan. De toegang is gratis en iedereen is welkom, dus noteer de datum alvast. Nadere informatie volgt in januari via www.windesheimindialoog.nl.

Artikel delen:

Reageer