Groen licht voor Stadshoeve Stadshagen

Zwolle – De realisatie van Park de Stadshoeve in Stadshagen kan van start gaan. Ondanks een mislukte actie om een ton bijeen te krijgen via crowdfunding gaat het nieuwe wijkpark er komen. De teller voor financiele steun aan de Stadshoeve is blijven steken op € 16.703,- Een aantal van 159 donateurs hebben het initiatief ondersteund. Politiek kon het initiatief niet rekenen op unanieme steun. Met name de VVD en de PvdA waren kritisch. Raadslid Van Campen (VVD): "De gemeente mag best steun verlenen, maar of dat een zak met geld moet?". Wethouder De Heer (ook VVD) is positief. Wat hem betreft gaat de Stadshoeve er komen.

stadshoeve.jpg 

De kosten voor de realisatie van het totale concept bedragen € 670.000, waarvan € 500.000 voor het gebouw. De gemeente Zwolle en de provincie Overijssel zijn akkoord met de plannen. De gemeente heeft € 450.000 voor het gebouw toegezegd. Daarnaast hebben de gemeente Zwolle en het Hervormd Weeshuis een bedrag toegezegd van respectievelijk € 20.000 en € 15.000 voor de inrichting van de "avontuurlijk spelen" gebieden. De Stadshoeve woensdag: "Onze crowdfunding actie is afgelopen. Onze wens om € 100.000 op te halen uit de wijk en het bedrijfsleven is helaas niet gelukt. Wat is wel gelukt en minstens zo belangrijk, dat zijn de vele gelegde verbindingen met organisaties en doelgroepen! Voor Park de Stadshoeve belangrijke contacten." Donderdag zal via een persconferentie bij de gemeente Zwolle verder toegelicht worden hoe het verder tot stand brengen van de Stadshoeve vorm gaat krijgen.

In het groene hart van de wijk wordt de bestaande wijkboerderij aan de Oude Wetering uitgebreid. De Stadshoeve wordt dé ontmoetingsplek voor alle inwoners van Stadshagen en daarbuiten. Hier kunnen kinderen leerzaam en vrijuit spelen in een omgeving die boeit en bloeit! Een plek waar dieren geknuffeld kunnen worden en je kunt wandelen door belevenistuinen. Of gewoon gezellig iets kunt drinken op het terras.

De Stadshoeve is in 2013 ontstaan als een burgerparticipatieinitiatief. Bijzonder in een dergelijk traject is dat dit initiatief wordt gedragen door een groot aantal betrokken vrijwilligers die zich hebben georganiseerd in zes werkgroepen: tuinen, dieren, avontuurlijk spelen, educatie, theehuis en communicatie & fondsenwerving. Het hart van de stichting bestaat uit de voornoemde werkgroepen, het bestuur heeft slechts een faciliterende rol.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Ben benieuwd naar het verhaal morgen.
  Dit likt toch niet echt gedragen door de wijkbewoners maar er is natuurlijk nog een kinderboerderij in de wijk en de polder met diverse te bezichtigen boerderijen is ook niet ver weg net als de Eemhoeve.


  ⚠️ Meld

 2. Bijzonder dat iets wat zo niet gedragen wordt in de wijk gezien het bedrag wat is ingezameld met heel veel pijn en moeite er toch gewoon komt. Ik snap dit niet. Het geld kan veel beter besteed worden.  ⚠️ Meld

 3. Laten we niet op de zaken vooruit lopen

  1) kan het tijdstip van persmoment duidelijk genoemd worden. Behalve hier zie ik nergens een formele vermelding
  2) wordt het een boerderij of wordt het plan totaal aangepast en wordt het een park (met vooral betere huisvesting voor de konijnen)  ⚠️ Meld

 4. Bijzonder het geld kan beter besteedt worden. Idd.
  Ouderenhuisvesting (Knarrenhofjes) ploeteren ook al jaren om e.e.a. gefinancierd te krijgen


  ⚠️ Meld

 5. Stadspark de stadshoeve is een mooi initiatief. Elke euro wordt goed besteed. Voor elk wat wils, jong en oud is welkom. Ook de jeugd wordt betrokken in dit project. Een aanwinst voor stadshagen.


  ⚠️ Meld

 6. hallo.
  ik zit in de organisatie
  er komt een park …
  groter en luxer dan doepark nooterhof!
  ook de konijnen etc krijgen het veel beter.
  informatie kan gevraagd worden.
  mensen … niet te snel met oordelen klaar staan.
  ook voor jullie zal straks de deuren open staan!


  ⚠️ Meld

 7. hallo.
  ik zit in de organisatie
  er komt een park …
  groter en luxer dan doepark nooterhof!
  ook de konijnen etc krijgen het veel beter.
  informatie kan gevraagd worden.
  mensen … niet te snel met oordelen klaar staan.
  ook voor jullie zal straks de deuren open staan!


  ⚠️ Meld

 8. Dat is een mooi bedrag voor wat konijntjes.

  Het gaat er meer om dat ondanks alle aandacht de crowd funding actie gefaald heeft en dat aangeeft dat verder niemand zit te wachten om die konijnen een mooi onderkomen te geven.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.