Vakjury vijfde SportGala Zwolle compleet

Zwolle – Stichting Sportief Zwolle presenteert als organisator van het SportGala Zwolle met trots haar jury voor de vijfde editie van het Zwolse sportgala, zaterdag 23 januari 2016 in het Landstede Sportcentrum. De vakkundige juryleden krijgen de taak hun oordeel te geven over de drie genomineerden per categorie. De stemmen van het publiek tellen voor één derde mee, de beoordeling van de vakjury twee derde.

In vergelijking met de vorige editie is de jury volledig intact gebleven. Alleen Wim Mossel is toegevoegd aan het gezelschap. De voormalig bondscoach van de Karate-do Bond Nederland werd tijdens de eerste editie van het SportGala Zwolle verkozen tot sportcoach van het jaar en is in Zwolle nog altijd zeer actief als coach van onder meer Karate Mossel-Boot, de wedstrijdploeg van Budo Stichting Boot. Tijdens zijn eigen actieve carrière als karateka wist Mossel vele malen Nederlands kampioen en twee keer Europees kampioen te worden. Kortom: de jury is een deskundig lid rijker. Dit tot tevredenheid van wethouder René de Heer, die – net als vorig jaar – optreedt als voorzitter van de vakjury.

Naast voorzitter René de Heer fungeert Nico Rienks, tweevoudig Olympisch kampioen roeien, als secretaris en zorgt Mariska Pekkeriet van Dommerholt Advocaten opnieuw voor de juridische expertise. Verder bestaat de vakjury uit de volgende sportliefhebbers: Gerard Marsman (Topsport Overijssel), Teun Bouwhuis (Zwolse Halve Marathon), Herman Nijman (De Stentor), Jan van Ommen (Stichting Sportevenementen), Jeroen Dubbeldam (topruiter), Ellen Meliesie (voormalig toproeister), Hennie Spijkerman (assistent-trainer Ajax), Theo Rietkerk (Landstede), Jeroen van Leeuwen (SportService Zwolle), Tanja Geurtse (Rabobank IJsseldelta) en dus nieuwkomer Wim Mossel (voormalig topkarateka).

Publiekskaarten voor de vijfde editie van het SportGala Zwolle zijn nu te bestellen via www.sportgalazwolle.nl/kaarten.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer