Recordjaar voor Hedon Zwolle

Met nog twee weken te gaan heeft Hedon een nieuw record gehaald. Het Zwolse poppodium wist dit jaar al meer dan 86.000 bezoekers te verwelkomen. In het openingsjaar 2014 bleef de teller steken op ruim 85.000 bezoekers.

17-12-2015buitenkant_raymond_van_olphen.jpg
Foto: Raymond van Olphen

Hedon hield rekening met minder bezoekers aangezien 2014 al boven verwachting goed was. Toen genereerde de heropening en het bijbehorende programma extra veel aandacht. "Het is goed om te zien dat we ook in een regulier jaar goed draaien en veel publiek weten te trekken. Ondertussen ontstaan er alweer veel mooie nieuwe plannen voor komend jaar, naast het sterke programma dat inmiddels ook alweer in de steigers staat." Aldus directeur Anne Riemersma.

Hedon heeft de bezoekcijfers nog niet helemaal uitgesplitst, dit gebeurt zodra het jaar volledig is afgesloten. Wel is al duidelijk dat het gemiddelde concertbezoek is gestegen en weet het poppodium met haar terugkerende concepten meer publiek aan zich te binden. Ook de toename van maatschappelijke projecten in het kader van cultuureducatie en talentontwikkeling dragen bij aan het bezoekersrecord.

De brede ontwikkeling van Hedon is ook binnen de branche niet onopgemerkt gebleven. Zaterdag 16 januari wordt tijdens het VNPF gala op Eurosonic / Noorderslag in Groningen de IJzeren Podiumdieren uitgereikt en Hedon is voor deze vakprijs wederom tweemaal genomineerd namelijk in de categorie Beste Poppodium en Beste Directeur.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.