Deltawonen ondertekent overeenkomst

Zwolle – Begin december hebben woningcorporatie deltaWonen en Novaform Vastgoedontwikkelaars een turn key overeenkomst getekend voor de realisatie van 50 sociale huurwoningen in Zwolle. De 41 sociale huur appartementen en 9 sociale huurwoningen worden gerealiseerd op de ‘Transitorium locatie’ in Zwolle, die deel uitmaakt van het herontwikkelingsgebied ‘De Weezenlanden’.

17-12-2015appartementenweezenlanden.jpg

De Transitorium locatie, ligt tussen het voormalig ziekenhuis ‘De Weezenlanden’ en de rechtbank. De locatie is in september 2014 aangekocht door deltaWonen van de provincie Overijssel. DeltaWonen heeft in samenwerking met de gemeente Zwolle na een architectenselectie ‘SVP architectuur en Stedenbouw’ uit Amersfoort geselecteerd voor het ontwerp van de woningen. Het kwaliteitsteam Weezenlanden is nadrukkelijk betrokken geweest bij het ontwerp van het plan. Adjunct directeur Sjoerd Quint van deltaWonen: "Met dit project dragen we bij aan de beschikbaarheid van extra sociale huurwoningen in Zwolle, het project maakt onderdeel uit van de zogenaamde versnellingsactie waarbij de gemeente Zwolle en deltaWonen zich in zetten voor de realisatie van drie- tot vierhonderd extra sociale huurwoningen in Zwolle."

17-12-2015woningenweezelanden.jpg

Novaform Vastgoedontwikkelaars zal de komende periode de ontwerpen verder uitwerken en de omgevingsvergunning aanvragen. De sloop van het huidigeTransitorium gebouw vindt in het eerste kwartaal van 2016 plaats. In het tweede kwartaal van 2016 start de realisatie van de sociale huurwoningen van deltaWonen.  In januari 2016 organiseert Novaform Vastgoedontwikkelaars een informatiebijeenkomst voor omwonenden en de klankbordgroep. Tijdens deze bijeenkomst worden de plannen voor het herontwikkelingsgebied De Weezenlanden, waaronder de Tranistorium locatie, gepresenteerd. Aan de rand van de binnenstad van Zwolle, wordt de voormalige ziekenhuislocatie ‘De Weezenlanden’ herontwikkeld tot een hoogwaardig nieuwbouwproject met circa 280 woningen en appartementen in het koopsegment, luxe huursegment en corporatie huursegment. deltaWonen realiseert hier, in de eerste fase 50 sociale huurwoningen. Het volledige nieuwbouwproject wordt in drie tot vier fases gerealiseerd.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Geachte M.,
  Gaat het hier om huurwoningen die nog eens extra boven de huurwoningen van het Weezelanden project gebouwd worden?
  Vr.gr.
  F.A.Paasman


  ⚠️ Meld

 2. Deltawonen geeft dus miljoenen uit om bijna 300 koopwoningen te bouwen, en doet er nog 50 sociale huurwoningen bij.
  Het failliet van de sociale huur word hier weer eens aangetoond.


  ⚠️ Meld

Reageer