“Niemand alleen met kerst!”

Zwolle – Buurtinloop Bij Bosshardt wil dat niemand zich alleen voelt met de kerstdagen. Daarom organiseert zij rond de kerstdagen verschillende activiteiten. Zo heeft zij op 16 december een geslaagd kerstdiner voor de wijk gehad en volgt er een herhaling op tweede kerstdag.

17-12-2015dsc_4226.jpg

Bij Bosshardt, aan de Geert Grootestraat 9, is onderdeel van het Leger des Heils en is vernoemd naar majoor Bosshardt. Zij heeft zich altijd met hart en ziel ingezet voor haar naaste. Met dezelfde instelling organiseert de gelijknamige buurtinloop voor Dieze-oost allerlei activiteiten zodat niemand zich eenzaam hoeft te voelen. Afgelopen woensdag bleek ook dat hier behoefte aan was, 70 Zwollenaren hebben deelgenomen aan het jaarlijkse kerstdiner.

Net als normaal is Bij Bosshardt maandag tot en met donderdag geopend van 10:00 – 15:00 uur rond de kerstdagen. Dan kan je terecht voor een kop koffie en een goed gesprek met buurt bewoners. Tijdens deze openingstijden zullen er ook toepasselijke activiteiten zijn zoals kerstkaarten maken. Daarnaast kan je bij het Leger des heils ook op eerste en tweede kerstdag binnen lopen.

Op eerst kerstdag is er vanaf 11 uur een interactieve kerstbrunch georganiseerd door het kerkgenootschap. Op tweede kerstdag is de buurtinloop extra geopend vanaf 11 uur en zal er een kerstdiner zijn in de middag op 13 uur. Buurtbewoner van Dieze-oost zijn uitgenodigd maar de inloop is in principe open voor iedereen die er behoefte aan heeft. Meerdere bezoekers gaven aan afgelopen woensdag dat zij zich eenzaam voelen rond de kerstdagen en blij waren dat Bij Bosshardt als buurthuis dan open staat voor iedereen. Alle 70 bezoekers hebben genoten van een 3 gangendiner, waarbij de gangen werden afgewisseld met gezelschapsspellen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik zit wel alleen, niks niet erg hoor. Kan gewoon niet tegen prikkels, zeker niet tegen kerstprikkels. ‘Niemand alleen met kerst’, het is zo snel gezegd… dat wilde ik effe kwijt.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.