Jong talent bij Reken maar van Jazz

Zwolle – Op zondag 27 december zijn saxofonist Gerben Wasser en bassist/componist Joris Teepe de gasten van Reken maar van Jazz op het podium van The Livingroom in Zwolle. Het kwartet wordt gecompleteerd met pianist Marius van den Brink en drummer Imre Kruis.

17-12-2015gerben-wasser.jpg
Foto: Zoltan Acs

Gerben Wasser (1995) is een rijzende ster binnen de Nederlandse Jazz scene. Hij studeert aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en heeft daar nu al een record aantal studie-uren op zijn naam staan. Hij maakte onderdeel uit van het Nationaal Jeugd Jazzorkest en gooide hoge ogen op het Prinses Christina Jazz Concours. Zijn virtuoze spel en zijn vermogen buiten de lijntjes te kleuren maken ieder optreden een avontuur.

Bassist Joris Teepe (1962) woont afwisselend in New York en Amsterdam en is hoofd van de Jazz opleiding van het conservatorium waar Gerben studeert. Hij speelde met vele groten der aarde, o.a. Benny Golson, Abraham Burton en Deborah Brown. Reken maar van Jazz vindt elke vierde zondag van de maand plaats op het podium van The Livingroom. Elke editie speelt er een andere bekende gastsolist uit de Nederlandse Jazz scene. Het concert op 27 december begint om 20.30 uur in café The Livingroom, Gasthuisplein 23 te Zwolle. Entree is gratis.

Artikel delen: