Gemeente schiet Stadshoeve te hulp

Zwolle – Park de Stadshoeve, de wijkboerderij in Stadshagen, wordt gebouwd. Dat meldde Weblog Zwolle gisteren al. Om deze aanwinst mogelijk te maken, draagt de gemeente € 423.000 over aan de stichting De Stadshoeve. Ondanks alle inspanningen van de stichting heeft een crowdfundingsactie niet de verlangde € 100.000 opgebracht. Het college vindt echter dat dit geen belemmering mag zijn voor de realisatie van de Stadshoeve.  

Ondanks alle inspanningen en acties van onder meer scholen uit de wijk is de stichting er niet in geslaagd om het vereiste bedrag van 100.000,- via crowdfunding binnen te halen. De stichting bekijkt nu of het mogelijk is de al gedoneerde bedragen alsnog voor de wijkvoorziening te kunnen gebruiken. Afhankelijk hiervan vult de gemeente het benodigde bedrag aan. De stichting bekijkt ook nog waar mogelijk kosten beperkt kunnen worden. Realisatie en exploitatie door bewoners Park de Stadshoeve wordt een wijkboerderij die door bewoners wordt gerealiseerd en geëxploiteerd. De stichting heeft de intentie om binnen tien jaar volledig selfsupporting te zijn.  De stichting kan nu beginnen met het aanbestedingstraject en de vergunningprocedure. De opening van de Stadshoeve is gepland rond de zomer van 2016.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Yep, natuurlijk. Er is geen animo genoeg voor dus de gemeente springt wel bij. Klinkt en is heel logisch.
  Nieuwe bodemloze gaten kun je niet genoeg hebben. >:(


  ⚠️ Meld

 2. ‘De stichting heeft de intentie om binnen tien jaar volledig selfsupporting’
  Wie gaat dit de komende 10 jaren financieel regelen dan ??

  ‘De stichting kan nu beginnen met het aanbestedingstraject…’
  Verder
  ‘Park de Stadshoeve wordt een wijkboerderij die door bewoners wordt gerealiseerd en geëxploiteerd.’

  Wat valt er dan aan te besteden ???

  Staaltje Zwolle op z’n slechtst.. of is er een wethouder ergens in Stadshagen woonachtig met eigen belangen ? Buurtdruk ?


  ⚠️ Meld

 3. Hoe is dit mogelijk met een stichting die bestaat uit een bestuur van 1 persoon?
  Bij een subsidie aanvraag, moet je door de mallemolen en hier kan alles blijkbaar maar?


  ⚠️ Meld

 4. Het initiatief vind ik best goed, klinkt inderdaad als een mooie aanvulling voor de wijk. Maar of er echt behoefte aan is… zijn hier enquete voor gehouden? Want inderdaad met een zo’n slechte uitkomst van de crowdfundingactie (17% van totaalbedrag binnen halen) doet mij ook denken dat er heel weinig animo voor dit initiatief is in de wijk. Al is de insteek van veel mensen volgens mij tegenwoordig: ‘lekker gratis een graantje meepikken maar zelf niet de handjes (en in dit geval de portemonnee) laten wapperen. Maar aan de andere kant: in mijn ogen doet de organisatie van de Stadshoeve dit nu ook: heel veel graantjes meepikken van de gemeente. Riekt behoorlijk naar vriendjespolitiek, zeker als het 1 bestuurslid betreft.
  Het initiatief vind ik mooi, maar ik vind het heel vreemd dat de gemeente hier tonnen aan uit geeft, voordat er ook maar iets staat. En binnen 10 jaar volledig selfsupporting… ik zou zeggen: eerst volledig selfsupporting en dan eventueel aanvullen bij een bepaalde activiteit, anders blijf je als gemeente (met al haar inwoners!) hier geld naar toebrengen.


  ⚠️ Meld

 5. Ik was gisteren heel benieuwd naar het vervolg.
  Mist, vaag en geen antwoorden.
  We doen een aanbesteding, dat is overigens nodig om een bouwkundige aannemer te selecteren die voor de laagste prijs het geheel wil bouwen, en zien vervolgens waar het schip strandt.

  Zo lijkt het.

  Beter in dit soort gevallen is met 1 aannemer in een bouwteam met het beschikbare budget kijken wat mogelijk is en, waar nodig, de plannen bijstellen.


  ⚠️ Meld

 6. Fantastisch dat naar twee jaar inzet van vele vrijwilligers, waaronder drie bestuursleden hun inzet beloont wordt. De behoefte vanuit de wijk, aangegeven via enquêtes, wordt nu eindelijk gerealiseerd. Een ontmoetingsplek voor iedereen.


  ⚠️ Meld

 7. Nou Bijleveld we spreken elkaar hopelijk over 10 jaar eens, ik zal dit bericht van Weblog uitprinten. Eens kijken wat over 10 jaar de gemaakte kosten zijn.

  Vooralsnog: teveel geld erin gepompt in een wazig vooruitzicht.


  ⚠️ Meld

Reageer