Greijdanus college Zwolle zamelt geld in

Zwolle – Afgelopen nacht bleven leerlingen uit vmbo 4 van het Greijdanus College in Zwolle een nacht op school om geld in te zamelen voor Serious Request 2015. Serious Request is een jaarlijkse actie van radiozender 3FM waarbij drie dj’s een week in een glazen huis doorbrengen voor projecten van het Nederlandse Rode Kruis.

foto_-_glazen_huis_greijdanus_zwolle.jpg

De leerlingen lieten zich sponsoren door familie, vrienden en kennissen, maar hebben ook zelf geld ingebracht. Het resultaat is een prachtig bedrag van 12.311 euro. Tekstborden maken, nachtfotografie, breakdance, djembé, kerststukjes maken. Om wakker te blijven zijn er in de nachtelijke uurtjes tal van workshops te doen. In de aula staat een ‘glazen huis’ waar muziek wordt gedraaid. ’s Ochtends om 6.30 uur is het programma afgelopen en begint de voorbereiding voor de grote finale. Een aantal leerlingen heeft nog genoeg energie om mee te dansen op de laatste nummers. Vlak voor 7 uur begint het aftellen en wordt de cheque met het eindbedrag onthuld. De leerlingen hebben samen 12.311 euro opgehaald, een geweldig resultaat! De actie voor Serious Request is door een groep leerlingen uit de vierde klas bedacht. Nadine, Irene, Martine en Sanne namen de organisatie op zich. “We wilden graag iets doen voor de stroom vluchtelingen. Toen we zagen dat het geld van Serious Request dit jaar naar kinderen in oorlogsgebieden gaat, vonden wij dit een mooi doel om geld voor in te zamelen. We hebben een brief geschreven naar de directeur van onze school en hij gaf ons groen licht om deze actie te starten.” Voor de leerlingen is het een normale zaak om naar school te kunnen gaan, met deze actie dragen ze een steentje bij aan onderwijs voor jongeren in conflictgebieden. De opbrengst van Serious Request wordt door het Rode Kruis onder andere gebruikt voor bijscholing, zoals lessen in Engels, Arabisch, wiskunde of ICT. Verder wordt er gezorgd voor lesmateriaal zoals pennen, potloden en stiften.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Goed zeg, hier is Ferdy ook gewoon weer bij. (bron: DeStentor)

  (uh, op andere topics waar zijn naam genoemd werd, kon niet meer gepost worden)

  ZWOLLE De Zwolse fotografen Raymond van Olphen en Ferdy Damman zijn vanaf vandaag dag en nacht aan het werk om de gebeurtenissen in en rond het Glazen Huis vast te leggen. Vandaag laten drie dj’s van 3FM zich weer opsluiten voor Serious Request.

  Van Olphen is al vanaf 2006 fotograaf in het Glazen Huis. Hij weet uit ervaring dat het zware dagen zijn, hoewel hij en Damman af en toe naar het hotel kunnen om te slapen. “Pas als de dj’s het huis uitkomen, de appel hebben gegeten en de cheque is overhandigd, stort je in.” Het is voor Damman de eerste keer dat hij als fotograaf in het Glazen Huis is. De opbrengst van Serious Request is bestemd voor kinderen en jongeren in conflictgebieden.

  * Ferdy is tevens o.a. het creatieve brein achter de zeer bijzondere “samen 80-uitnodigingskaart” 😉


  ⚠️ Meld

Reageer