Jaap Stam stopt met voetballen

Jaap Stam stopt per direct met voetballen. De 35-jarige verdediger heeft dat vanmiddag bekend gemaakt op een persconferentie in de Amsterdam ArenA. De verdediger was gisteren wegens privé-omstandigheden niet present bij de competitiewedstrijd in Utrecht (0-1 winst).

De Kampenaar, die vorige week aankondigde op 25 juli 2008 zijn afscheidswedstrijd in Zwolle te organiseren, heeft een glansrijke carrière achter rug. Stam startte zijn loopbaan in 1992 bij FC Zwolle. Al snel verkast hij naar Cambuur Leeuwarden, dat hij na twee jaar alweer verruilt voor Willem II. PSV krijgt de robuuste verdediger in het oog en na slecht een half seizoen in Tilburg kiest Stam voor Eindhoven. Onder Dick Advocaat groeit Stam uit tot een vaste waarde bij PSV. Hij winst een landstitel, beker en een supercup en wordt in 1997 uitgeroepen tot ‘Speler van het jaar’. Manchester United legt na tweeënhalf jaar in Eindhoven. 

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Voor Dikkie Dik!!

  Even mijzelf een dikke veer in de reet steken vanwege mijn voorspellende gave:

  … : Larry
  Bij Ajax komen alleen maar successupporters en die zullen rond die tijd hun wonden likken vanwege de aanstaande degradatie.
  Jaap Stam stopt in de winterstop al bij die kanslozen vanwege teveel blessureleed.

  Reactie geplaatst op 23 oktober 2007 om 09:24

  Hate to say i told you so… 😛 8) 😛

  Wel jammer voor deze rots in de defensieve branding.
  Jaap bedankt en veel succes bij wat je ook maar zal gaan doen.


  Maak melding

Reageer