Veel politie en ME op woonwagenkamp

Zwolle – Vrijdagavond is er een politieactie geweest op het woonwagenkamp in Stadshagen bij Frankhuis. Alle toegangswegen richting het woonwagenkamp werden afgesloten door de politie. Er waren een viertal ME busjes aanwezig, naast tientallen politieagenten die het woonwagenkamp hermetisch afsloten. Een lid van Trailer Trash travellers meldde dat het ging om een actie tegen de motorclub, omdat er een noodverodening geldt mochten ze niet samenkomen op het woonwagenkamp in Stadshagen. "Wij hadden geen eens de intentie om maar ook in de buurt van de binnenstad te komen en wouden gewoon naar een verjaardag van een familielid", aldus een lid van de motorclub.

De politie heeft inmiddels een verklaring afgegeven door middel van het volgende persbericht: De politie heeft vrijdagavond 18 december ongeveer 20 leden van de Trailer Trash Travellers een noodbevel aangezegd. De leden die niet in Zwolle wonen werden gezegd de stad te verlaten. Daarnaast werden hun identiteitsbewijzen gecontroleerd. Eén persoon, een 19-jarige man uit Zwolle, kon deze niet tonen en werd aangehouden. De mannen waren samengekomen op de Cascadestraat en kregen het noodbevel om te voorkomen dat ze opnieuw de binnenstad ingingen. In november werd bekend dat het clubhuis van de Trailer Trash Travellers in Zwolle per 15 januari gaat sluiten. Sindsdien zijn leden van de club op vrijdagavonden in de binnenstad van Zwolle verschenen. Daardoor ontstond een intimiderende sfeer. De politie was vrijdagavond al in de binnenstad aanwezig om een veilige uitgaans- en winkelavond te garanderen. Nadat leden zich hadden verzameld op de Katwolderweg vaardigde de Burgemeester het noodbevel uit. De politie heeft hen vanaf de Katwolderweg gevolgd naar de Cascadestraat waar ook al meerdere leden aanwezig waren. Daar hoorden leden die niet in Zwolle wonen dat ze de stad moesten verlaten.

Artikel delen:
Reacties 90
 1. Eerder was het daar heel ernstig en was gedonder schering en inslag. Dat verspreiden van die kampjes is een goede zet geweest. Al roofden de inwoners van een aantal van die riante woningen bij ons in de buurt…gelijk een behoorlijk oppervlak gemeentegrond. Niemand durfde er iets van te zeggen. Daar in Stadshagen verrijzen wel mooie woningen…denk dat dat kamp een doorn in het gemeente-oog is.


  ⚠️ Meld

 2. Nooit last van de woonwagenbewoners. Loop er elke avond langs en is nooit wat aan de hand. Overlast kan het niet zijn in ieder geval.


  ⚠️ Meld

 3. Je zal ook niet direct last hebben van wietplantages als je wel eens langs een woonwagenkamp loopt. Dat neemt niet weg dat alle woonwagenkampen een broeinest van criminele activiteiten zijn.
  Toen ik nog in zwolle zuid woonde had ik zeer veel last van woonwagenvolk, brandstichting, vandalisme en intimidatie. En als je de politie belt durven ze niet eens te komen. Hoe sneller deze afvoerputjes van de maatschappij worden opgedoekt hoe beter.


  ⚠️ Meld

 4. Voor dat het weer enorm opgeblazen word>:( Er waren op het woonwagenkampje een paar jongens van Trailer Tras Travellers en het werd die jongens verboden om de binnenstad in te gaan


  ⚠️ Meld

 5. Als dat klop “woonwagenbewoner” dan is dit in elk geval heel behoorlijk opgeblazen

  viertal ME busjes aanwezig, naast tientallen politieagenten die het woonwagenkamp hermetisch afsloten

  Wat kost dat wel niet met die nieuwe politie-CAO 😮

  Of moest de politie het ‘uitruk-quotum’ voor 2015 nog halen?

  —–

  Niet zo ver daar vandaan zit een uiterst sympatieke motorclub, naast AV PEC. Daar hebben we vaker een aantal goedverzorgde werkgerelateerde uurtjes doorgebracht. In goed gezelschap.

  Volgens mij bereikt de burgemeester met zijn apatische en angstige kijk op “motorjacks”, ook dat deze vredeliefende medemensen in een kwaad daglicht worden gezet.


  ⚠️ Meld

 6. In Zwolle zuid 15 jaar terug liep ik er kranten, met oud en nieuw kreeg ik daar altijd een meeste fooi, eerst de waakhond ontwijken, schoenen uit kopje koffie. gezelligheid. moet wel zeggen dat het de oude garde was.
  De kids van die gasten woonden een blokje verder in een rijtjes huis, en dat was lastig volk. weet zelf niks van het blokje in Stadshagen verder.


  ⚠️ Meld

 7. ik begrijp hier eerlijk gezegd niks van…
  De woonwagenkamp was de reden ?
  Of een familielid daarvan van de mc?
  Of wouden die gasten van de motorclub daarheen naar een verjaardag en mochten ze daar niet komen?
  Of wouden ze daarna de stad in ,dacht politie?

  Begrijp het ff niet  ⚠️ Meld

 8. Jongen zit bij de motorclub , zijn ouders en fam wonen daar op het kamp
  Hij mag nog niet op versiete komen om naar een verjaardag te gaan.
  En daarom moest de politie alles afzetten. Het word steeds schandaliger  ⚠️ Meld

 9. Meneer Meijer
  Zoals U nu bezig bent is gewoon een schandaal , U discrimineert op afkomst , Dit hebben onze voorouders al eens eerder meegemaakt in het verleden . Wij komen ook in verzet , als inwoners van deze gemeente . U komt hier niet vandaan waar U voorheen heeft gewerkt heeft U ook een puinhoop achtergelaten als wethouder, dus meneer Meijer ga terug waar U vandaan komt voordat U er nog een grotere puinhoop van maakt
  J de Groot


  ⚠️ Meld

 10. Woonwagentuig vraagt er zelf om om hard aangepakt te worden. Je zou ook kunnen stoppen met het op grote schaal criminele activiteiten uitvoeren, dan zou de politie ook minder vaak in actie hoeven te komen.


  ⚠️ Meld

 11. Waarom moeten woonwagenbewoners hier weer in een kwaad daglicht gezet worden. Nergens voor nodig. Bij ons is zeker nooit wat aan de hand. Allemaal nette mensen ahum!


  ⚠️ Meld

 12. Ik heb ook geen problemen met de woonwagenbewoners in Zwolle, als je ze normaal benadert zijn ze ook vriendelijk terug.
  Ze hebben misschien meer behoefte aan vrijheid dan de gemiddelde Vinex bewoner, maar dat heb ik ook. 😉


  ⚠️ Meld

 13. “en wouden gewoon naar een verjaardag”…… had een onvoldoende voor grammatica op school, maar dit lijkt mij toch niet correct Nederlands…. 😛


  ⚠️ Meld

 14. Uitstekende actie van de politie. Op naar de volgende locaties! Op de IJsselcentraleweg en Boerendanserdijk is ook veel, heel veel te vinden!


  ⚠️ Meld

 15. Vind het wederom verbazingwekkend hoe snel men meningen verkondigt op dit artikel.
  Politieactie is gericht op de motorclub. Waarschijnlijk zijn er de afgelopen weken signalen geweest dat zij iets uit wilden vreten (of uit hadden gevreten) in de binnenstad. Vandaar de politieacties afgelopen weekenden. Zonder alle feiten te kennen, kan je hier nu eenmaal geen gegronde mening over vormen.
  Het feit dat ze nu verzamelden op een woonwagenkamp doet dus eigenlijk niet ter zake. Ze hadden ook op Hessenpoort of Marslanden kunnen verzamelen, dan was dat terrein afgesloten.
  Zoals ik het lees is het dus een actie tegen de motorclub en niet tegen het woonwagenpark. Alle vooroordelen over deze mede Zwollenaren kunnen dus gewoon achterwege blijven. Als er feiten zijn die de meningen onderbouwen, hoor ik het graag. En dan niet iets van 3 jaar geleden graag.  ⚠️ Meld

 16. Gevolg van de (landelijke lijn) VVD-angstzaaierij door onze burgemeester

  Een lid van Trailer Trash travellers meldde dat het ging om een actie tegen de motorclub, omdat er een noodverodening geldt mochten ze niet samenkomen op het woonwagenkamp in Stadshagen. “Wij hadden geen eens de intentie om maar ook in de buurt van de binnenstad te komen en wouden gewoon naar een verjaardag van een familielid”, aldus een lid van de motorclub.

  Ieder mens zo respecteren als hij of zij is, lijkt me meer een Kerstboodschap als deze angstzaaiierij.


  ⚠️ Meld

 17. Maakt voor mij helemaal niets uit waar ze vandaan komen , woonwagen of finex-wijk enz .

  mensen moeten niet zo snel bang zijn aangezien deze lieden hier vaak gebruik van maken ..dus ..angst is een slechte raadgever ..


  ⚠️ Meld

 18. Ja Vinex is met een V, ik wist wel dat de N van Nota was. 😮

  @jess038
  Ze hanteren een ordinaire Godwin, het lijkt alsof ze in hun motorhome geen internet hebben, anders zouden ze dat niet doen.
  Op zich gun ik ze nog het voordeel van de twijfel, sommige mensen hebben nu eenmaal wat meer behoefte aan vrijheid dan anderen.


  ⚠️ Meld

 19. Dick, hoelang steek jij je kop nog in het zand? Heb je de naam van deze MC weleens door Google heengetrokken? Je komt weinig frisse praktijken tegen van deze motorbende. Moeten we in Zwolle dus ook niet willen en als ze hier in Zwolle zo onschuldig zijn, waarom veranderen ze dan niet van naam en laten ze dan niet zien dat ze echt niets te verbergen hebben. Nu heeft de burgemeester het weer gedaan, terwijl hij toch echt verantwoordelijk is voor de openbare orde. En voor een burgemeester tot zulke maatregelen overgaat moet er heel wat aan de hand zijn.


  ⚠️ Meld

 20. Eens met Veldwachter

  Ze hanteren een ordinaire Godwin, het lijkt alsof ze in hun motorhome geen internet hebben, anders zouden ze dat niet doen.
  Op zich gun ik ze nog het voordeel van de twijfel, sommige mensen hebben nu eenmaal wat meer behoefte aan vrijheid dan anderen.

  Ze hadden beter het woord “heksenjacht” kunnen gebruiken…al is dat natuurlijk minder provocerend 🙂

  Zelf zie ik het als een “angstige heksenjacht”. De angstige politie-inzet betalen we ook gewoon samen he!


  ⚠️ Meld

 21. Dick

  Deze boys zijn niet zo fis en onschuldig als jij misschien denkt of hoopt, 4 weken geleden bij Huub op de Melkmarkt zijn die flinkers even op visite in zijn zaak geweest, Zoonlief werdt eventjes door die flinkers uit de zaak gezet en de heren maakten de dienst uit en voor 50euro op de bar moest de bierpomp ongelimiteerd op hun wensen open of de bierpomt ging aan baggel. Week erop was de zaak Bruut aan de beurt, Hou alsjeblieft op dit soort gasten ook maar 1 greintje clementie te geven. We leven niet meer in de tijd van Al Capone toen dat normaal was.


  ⚠️ Meld

 22. Veldwachter.

  Helaas niet, daar is misschien een reden of afspraak over gemaakt, dat kan ik niet zeggen, maar dat het gebeurd is, is zeker,


  ⚠️ Meld

 23. Het verbaast mij ook op hoeveel steun deze groep kan rekenen op WLZ. Ik kan het eigenlijk niet verklaren. Als je krantenberichten en het achtergrondstuk dat ik laatst hier plaatste, niet gelooft, dan zou je toch zelfs ook uit hun eigen brief kunnen afleiden dat ze niet gewoon de stad in gingen om een biertje te drinken.


  ⚠️ Meld

 24. Toen ik laatst in de stad een groepje van 5 ttt’ers zag vond ik het optreden van de politie erg overtrokken. Wat ik niet wist is dat er heel wat meer waren die blijkbaar niet een simpel pilsje kwamen doen, dat maakte het optreden van de politie iets begrijpelijker.

  Verder weet ik er niks van en hoef ik er ook niet meer van te weten, waait wel weer over.

  Fijne feestdagen!


  ⚠️ Meld

 25. @Dick: nee ik snap niet dat jij niet verder leest na de eerste zin van mijn eerdere reactie. Daarnaast snap ik totaal niet dat jij het zo voor deze motorjongens opneemt. Ik had je hoger ingeschat, nee, ik ben niet bang voor ze en ik zal de binnenstad ook zeker niet mijden.


  ⚠️ Meld

 26. Bijzonder vreemd dat deze intimidatie bij ”T Swolsch Café’ idd niet aan de grote klok komt! perry, op 21 december 2015 18:50

  Laf? Angst? Maar om mensen de toegang tot de stad te weigeren?!?!

  Wie zijn er erger in de rechtse ogen…komt ie dan he…: moslims of motorjacks?

  En wie worden zwaar terecht (natuurlijk) nixxx in de weg gelegd?


  ⚠️ Meld

 27. @ Zuidski: hoe voorstelbaar!

  vond ik het optreden van de politie erg overtrokken.

  En wat heeft 2015 ons geleerd?
  Provocatie (door de door ons betaalde politie) radicaliceert nog meer!

  Las in een topic over “de jacks” dat ze smeken om een overleg….
  DA’S HET BELANGRIJKST …… in gesprek blijven!

  Waarom heeft dat schijnbaar nog niet plaatsgevonden? >:(


  ⚠️ Meld

 28. Bericht door dick, op 22 december 2015 6:57
  Bijzonder vreemd dat deze intimidatie bij ”T Swolsch Café’ idd niet aan de grote klok komt! perry, op 21 december 2015 18:50

  Laf? Angst? Maar om mensen de toegang tot de stad te weigeren?!?!

  Wie zijn er erger in de rechtse ogen…komt ie dan he…: moslims of motorjacks?

  En wie worden zwaar terecht (natuurlijk) nixxx in de weg gelegd?

  Dick,

  Zou dat niet in het kader van het onderzoek kunnen zijn. Ik kan mij maar zo voorstellen dat strafbare feiten niet per direct in de openbaarheid wordt gegegeven. voor het onderzoek is afgerond.

  Daarbij lijkt het mij ook niet wenselijk om als burger op de stoel van de rechter te gaan zitten,en bij voorbaat al een oordeel te vellen over zaken waar je nog niet het hele feiten relaas van kunt weten..

  Een ding kun je met zekerheid vast stellen, er zijn dingen gebeurd wat niet door de beugel kan. En daar zijn bevoegde instanties voor om daar over te oordelen en te beslissen lijkt mij.


  ⚠️ Meld

 29. Ik snap ook heel goed dat horeca-uitbaters dit niet in de publiciteit willen hebben met naam en toenaam, dan is het beter om je tot de politie te wenden. MC’s hebben een track-record waar het om intimidatie en afpersing gaat, helaas. En ja, er lopen ongetwijfeld ook brave borsten zonder strafblad tussen.


  ⚠️ Meld

 30. Ja? Een website werkt met cookies. Eigenschap van een cookie is dat er info inzit die hij gebruikt als je die website weer bezoekt. Zo ook hier automatisch vult die dan je naam en mailadres in. Ff Google op weblogzwolle en sjon hmmm 😉


  ⚠️ Meld

 31. Ik hoorde gister ook van wat ze in het zwolsch cafe hebben gedaan, en trek hierbij dan ook iedere positieve reactie die ik over de motorbende heb gegeven in.
  Vind het wel kwalijk dat hier dus in de media niks over gezegd word.
  Allemaal oppakken die lui en op de eerste de beste trailer de zee in duwen.


  ⚠️ Meld

 32. Ik was er zelf ook aanwezig, en het klopt precies, de politie gebeld die kwamen pas naar een half uur. Het 4e van Ijvv had een teamuitje en die mochten niet weg, die moesten blijven.


  ⚠️ Meld

 33. @ Perry, absoluut eens met burger-stoel-rechter.
  Eigenlijk zouden wij helemaal niet moeten willen (ver)oordelen…
  Er licht ineens een ja,ja, heftige Bijbeltekst van vrogger in mij op).
  Ook niet over motorjacks.

  er zijn dingen gebeurd wat niet door de beugel kan.

  Maar hoe strafbaar is ‘intimidatie’?
  Is dat niet meer een gevoel, dat door de 1 anders wordt ervaren als door de ander?
  MOET er elke keer zoveel ‘politiecomedytragedie bij komen kijken? (4 ME-busjes vol, dit keer)
  Hoe leg je dat thuis uit aan je kinderen?
  Alle motorjacks zijn beroerd slecht!? Nog slechter dan…

  Waar zouden ‘de motorjacks’ eigenlijk staan in de ANGST-TOP 3 over 2015…all over NL?


  ⚠️ Meld

 34. @dick, dat motortuig is een zwolse kroeg binnen gelopen, en heeft vervolgens met geweld gedreigd als ze geen gratis bier kregen.
  Dit is intimidatie en strafbaar, dus het is goed dat de gemeente hier tegen op treed.


  ⚠️ Meld

 35. @dick
  Het lijkt wel haast alsof jezelf ook lid bent van die kreidler-klub. Dreigen met geweld en intimideren is nooit goed, vooral niet als je in de meerderheid bent.
  Misschien duurde het daarom wat lang voordat de politie kwam in het café, ze moesten misschien eerst wat mensen optrommelen om tegenwicht te kunnen bieden aan het trailer trash.  ⚠️ Meld

 36. @ Abouali, dat komt dus overeen met mijn

  Maar hoe strafbaar is ‘intimidatie’?
  Is dat niet meer een gevoel, dat door de 1 anders wordt ervaren als door de ander?

  Politieoptreden met dit buitensporige machtsvertoon?:

  MOET er elke keer zoveel ‘politiecomedytragedie bij komen kijken? (4 ME-busjes vol, dit keer)  ⚠️ Meld

 37. 🙂 Veld8er, geen interesse in motoren van deze kant. Ken wel motorrijders, ook wel motorjacks….ook lid van een club, maar ik zal met een vergrootglas moeten zoeken of het geen ‘fout BEOORDEELDE’ jacks zijn. Zie voor ‘intimidatie’ hierboven. Ook wil ik nog even 8:58 (Perry) en 21:13 (moi) over ‘(be/ver)oordelen’ onder de aand8 brengen.


  ⚠️ Meld

 38. @dick, tegen dit soort ratten is geen enkele vorm van machtsvertoon buitensporig. Deze mensen dienen zo snel mogelijk opgepakt te worden.


  ⚠️ Meld

 39. Fijn dat er nog mannen uit een stuk zijn, die voor niets of niemand bang zijn en die in elke situatie hun mening ongecensureerd durven te geven. Kunnen we Veldwachter niet nomineren voor Man van het Jaar als pendant van Miss Universe?;)


  ⚠️ Meld

 40. Bedankt voor het compliment (?) Dame, maar om Michael Jackson te citeren: I’m a lover, not a fighter. 😉
  Ik heb misschien nog wel een poster van mezelf, op levensgroot formaat, zou je die graag willen hebben? 8)


  ⚠️ Meld

 41. Eens

  I’m a lover, not a fighter

  Nooit als fighter, ruzie gehad. dat op slaan aan kwam Veldwachter; jij? Maat en zwager loste het dan wel op…we kregen niet de kans om over onze schuimkraag heen te kijken…Ook wel eens her und der de lover uitgehangen 8)


  ⚠️ Meld

 42. @Dame
  Ik zie niet in waarom ik verbale agressie van iemand anders (Abouali) recht moet breien. In de loop der jaren ben ik mijn grenzen gaan leren kennen, (ook al is het bijna kerst en gedenken we de komst van iemand die wél problemen van anderen op lostte).

  Ik zal eens gaan zoeken naar de poster, anders maak ik wel een nieuwe. 😉


  ⚠️ Meld

 43. Dat hoef je ook niet, Veldwachter. Ik reageerde op je opfokkende reactie waarin je hem stimuleert tot een fysieke confrontatie.

  Post die plaat maar hier, dan kunnen anderen hem ook uitprinten. 🙂


  ⚠️ Meld

 44. Kansloos.. Het groepje wilde zich in de eerste instantie nog wel voordoen als brave jongens die alleen maar hun moterclubje wilde behouden op de Marslanden en niemand kwaad deden..

  Nu blijkt het meer en meer dat het inderdaad Trailer Trash is.. Een naam waar je trouwens erg trots op kunt zijn *not* .. En zich maar afvragen waarom woonwagenbewoners toch zo’n slecht naam hebben.. Nou beste mensen, door dit soort mensen, die zichzelf uitschot noemen en zich er naar gedragen.. Ik scheer niet iedereen over 1 kam, maar ik hoop dat de verstandige woonwagenbewoners zich ver afscheiden van deze groep..


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.