Jongen aangehouden voor ‘nitraatbommen’

Zwolle – Tijdens verkeerstoezicht van de politie in Zwolle werd vrijdagavond gezien dat er vuurwerk afgestoken werd. Een minderjarige jiongen werd aangehouden.

Ondanks dat geprobeerd werd een aantal nitraatbommen onder het zand te verstoppen, werden deze toch aangetroffen. In de woning van 14-jarige Zwollenaar bleek nog meer van dit gevaarlijke illegale vuurwerk te liggen. Het vuurwerk werd inbeslag genomen en zal vernietigd worden. De jongeman wordt doorverwezen naar Bureau HALT.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Hahahahahahaha!

  Nou ja, gelukkig heb je je vingers nog, en vroeg genoeg om nieuwe knallers te halen.
  Goed uiteinde jochie!
  Pak toch een melkbus man!


  ⚠️ Meld

 2. Snap niet dat knapen van deze leeftijd in het bezit kunnen zijn van dit soort zware vuurwerk. Waar is het wachten op? Dat het goed mis gaat voor jouw of een andermans kind? En dan kun je als ouders gaan zitten janken en zeggen dat je zoveel spijt hebt. Te belachelijk voor woorden.


  ⚠️ Meld

 3. tegenwoordig kan iedereen eraan komen illegaal uit polen en duitsland en dan via via doorverkocht soms via het internet zelfs jonge kinderen hebben het… lijkt me geen goede ontwikkeling…


  ⚠️ Meld

 4. @Yvon, dat is echt niet van deze jaren, als ik terug kijk, ik had rond die leeftijd ook zwaar spul. via school/vrienden etc altijd wel te krijgen.


  ⚠️ Meld

 5. @peaky dat lijkt mij niet, vroeger had je strijkers en nog wat illegaal vuurwerk, nu massaal via internet besteld is er veel meer en veel zwaarder vuurwerk te krijgen


  ⚠️ Meld

 6. Dacht het wel 15 tot 20 jaar geleden waren strijkers of knalpatronen het makkelijkst te krijgen. Zwaarder vuurwerk was ook te krijgen, misschien dat in de loop der tijd de naam is veranderd.


  ⚠️ Meld

 7. In de woning van 14-jarige Zwollenaar

  In de woning van de OUDERS van die jongeman neem ik aan…. Ben benieuwd wat die er over te zeggen hebben…


  ⚠️ Meld

 8. jaren terug hebben mijn ouders ook eens strijkers onder mijn bed vandaan getrokken.
  deze hebben toen de schaar in mijn vuurwerk gezet…


  ⚠️ Meld

Reageer