Veel meldingen vuurwerkoverlast Aa-landen

Zwolle – Steeds meer mensen storen zich aan de vuurwerkoverlast rond Oud en Nieuw. De overlast wordt vooral veroorzaakt door harde knallen, te vroeg afgestoken vuurwerk en onveilige situaties op straat.

schermafbeelding_2015-12-19_om_10.13.17.png 

Jaarlijks zorgt vuurwerk voor miljoenen euro’s aan schade en honderden gewonden. Daarom hebben 30 lokale GroenLinks-fracties het initiatief genomen voor het meldpunt vuurwerkoverlast.nl. Met de meldingen op vuurwerkoverlast.nl willen de initiatiefnemers de omvang van het probleem in kaart brengen. In de gemeente Zwolle zijn tot zaterdag 19 december 34 meldingen van vuurwerkoverlast gedaan. Veruit de meeste meldingen komen uit de wijk Aa-landen. De meldingen worden verwerkt in een rapport dat begin 2016 aan de Tweede Kamer en 30 burgemeesters zal worden aangeboden. Rond de vorige jaarwisseling kwamen er in heel Nederland 70.000 meldingen.

Artikel delen:
Reacties 99
 1. Ik woon in de Aa-landen maar dat valt volgens mij best mee, oké er zijn een paar harde knallen geweest maar als het nooit erger wordt dan is er niets aan de hand volgens mij.  ⚠️ Meld

 2. Rond oud en nieuw??? Het is hier in de Aalanden al sinds begin oktober aan de gang. En dan niet af en toe een “normaal” rotje maar van dat idioot zware spul. Als je toevallig net buiten staat heb je zowat een hartverzakking. Twee weken geleden op zaterdagavond een paar uur achter elkaar. >:(
  Belachelijk gedoe, daders mogen blij zijn dat ze geen ‘kind’ van mij zijn. Of zijn het ook nog zogenaamd verantwoordelijke volwassenen??


  ⚠️ Meld

 3. Ben het met Miepje eens. Het is sinds oktober al raak in de AA-Landen (met name ongeveer in buurt van de Aldi). Een enkele knal kan ik mij niet zo heel druk om maken, maar het is vaak veel, lang en vooral heel hard!


  ⚠️ Meld

 4. Klopt, maar toch is het minder dan 10 jaar geleden toen je niet normaal naar de winkel kon vanwege de groepjes jongens met vuurwerk. Nu is het vooral in het weekend. Niet alleen knallers, ook siervuurwerk. Ik heb er zelf niet zo’n last van. Hoop wel dat het niet misgaat, want dat geeft een hoop ellende.


  ⚠️ Meld

 5. Tja, dat doen ze; geluid maken. Pak de afstekers, geef ze desnoods aan; maar niet lopen janken dat alles zo shit is tegenwoordig. Er zijn immers véél ergere dingen,

  Zou bijvoorbeeld wel eens willen weten wat dat politiebusje rond 1.30 in mijn blikveld deed… 3 agenten volgens mij, waarvan 1 met hond. Waarschijnlijk niet gelukt 1 of meerdere mensen te pakken :'(


  ⚠️ Meld

 6. het is inderdaad al zeker 3 maand oud en nieuw in de AAlanden zeker in het weekend, op 31 december moet het kunnen ( ik niet ) maar de rest van het jaar zeker niet dat geknal en dan heb ik wel over hele harde knallen en ook vrij lang tussen een kwartier en een half uur en altijd tussen 23.00-24.00 uur, ik vind het een stelletje idioten en als het jeugd is moeten ook de ouders zich schamen dat ze hun kinderen niet aanpakken


  ⚠️ Meld

 7. tjonge wat gaat die wijk achteruit zeg . Niet te geloven eerst was het nog een beschaafde wijk maar steeds meer ellende en overlast uit de aa landen . Word dat de nieuwe achterbuurt van Zwolle


  ⚠️ Meld

 8. Woon ook in de Aalanden (vlakbij Aldi) maar heb er geen last van.
  Het sier vuurwerk is prachtig en de knallen vallen wel mee. En als je er een paar uur?? last van hebt bel je toch de politie?
  Fijne feestdagen ??


  ⚠️ Meld

 9. Dat meldpunt is pure onzin.
  Als 1 persoon 300 meldingen kan doen is het pure onzin en gaat het zijn doel voorbij.

  Ik heb zelf jaren in de aa-landen gewoond en de wijkagent wist precies wie de herrieschoppers waren en waar die meestal verbleven.
  Het grootste probleem is dat ouders beter op hun kids moeten letten. Iets met normen en waarden 😮


  ⚠️ Meld

 10. Geen last van, onzin, vervelend? Het gaat niet alleen om harde knallen. Het gaat erom dat vuurwerk jaarlijks voor miljoenen euro’s aan schade en honderden gewonden zorgt. En het veroorzaakt luchtverontreiniging en grote paniek onder dieren. Ik zeg afschaffen deze ’traditie’.


  ⚠️ Meld

 11. Betaal jij die duizenden euro’s? Als ze nou eens zorgen dat er meer te doen is voor de jongeren vervelen ze zich tenminste ook niet.:-)


  ⚠️ Meld

 12. Dus, Pietje, de jongeren moeten vermaakt worden en anders is het logisch dat ze dit doen? Waar is de verantwoordelijkheid van die jongelui (of hun ouders) zelf om iets leuks te gaan doen/organisten?


  ⚠️ Meld

 13. Maar hoeveel mijoen komt er aan vuurwerk binnen?! Dat zeggen jullie er niet bij… Vuurwerk betaler betaald het alsnog!! Dus Jasper jij niets!!

  vanaf oktober oud en nieuw? Geloof je het zelf?!


  ⚠️ Meld

 14. Geld voor vuurwerk gaat naar de ondernemer, geld voor het repareren van de (lijfelijke) schade, komt van de belastingbetaler. En dat is iedereen. Hoewel ik graag een onderzoek zie hoeveel vuurwerk wordt betaald uit de uitkering.


  ⚠️ Meld

 15. Dit meldpunt zorgt alleen dat er een kaart ontstaat van waar internetzeikerds wonen. Er word hier in de straat al wekenlang vuurwerk afgestoken, maar er is geen enkele melding gemaakt. T zijn maar wat knalletjes, niet het einde van de wereld.


  ⚠️ Meld

 16. Het zijn maar wat knalletjes, maar wel met desastreuse gevolgen.
  Oogletsels Oud en nieuw 2014:

  Patiënten: 210
  Aantal ogen: 268
  Niet-blijvend:171
  Blijvend: 97
  Blind:10
  Verwijderd: 6


  ⚠️ Meld

 17. Zullen we alcohol dan ook maar verbieden in Nederland? Daar vallen nog veel meer gewonden en doden. Vaak is het gebrek aan lezen wat er op het vuurwerk staat en geen veiligheidsbril dragen…..


  ⚠️ Meld

 18. Heel veel overlast rond de aldi. Al vanaf oktober. Mijn hond wil al niet meer uit en Is al weken compleet van slag door de idioten die het nodig vinden om nu al te knallen. Asociaal!


  ⚠️ Meld

 19. aa-landen ..wijkagent is er schijnbaar wel maar doet niets , je kunt meldingen maken zoveel als je wilt maar deze wijkagent doet helemaal niets !!!! en in Europa maar zeiken over het milieu , diverse verdragen worden er gesloten ( niet dat het zin heeft maar toch ) kijk eens wat er voor chemische ( zware metalen ) enz. de lucht in gaat ..dat is allemaal toegestaan , het is met het vuurwerk volledig uit de hand gelopen in N.L. en ja zeker in de AA-landen waar het al weken bezig is ( bewust lopen zieken ) het 12 jarige tuig wat aan de Gaasp woont , tuig wat door het AA-park fiets ..ach laat ze van de ouders mogen ze alles en de wijkagent slaapt …..gaat wel weer voorbij in de hoop dat dat tuig de poten er af knalt ,,maar dan staan ze te janken samen met de ouders …Zwolle het Toki-kalifaat ..  ⚠️ Meld

 20. Haha firefox, neem even wat voor je bloeddruk. Zwolle is allesbehalve een tokkie-kalifaat, ik durf te zeggen dat in iedere stad voor oud en nieuw al vuurwerk word afgestoken, en dat het in Zwolle echt heel erg mee valt. Ga voor de lol eens naar de rivierenbuurt in “tokkietown” deventer bijvoorbeeld.
  Dat het in de aa landen een pauperbende is lijkt mij voor de rest ook niks nieuws.


  ⚠️ Meld

 21. Wat vuurwerk afsteken rond oud en nieuw, het zij zo. Maar nu nog niet. En vooral hard optreden tegen illegaal vuurwerk afstekers. Zou mooi zijn als het steeds meer afneemt. Voor de ogen van de afstekers, de oren van de rest en dieren en zeker ook voor het milieu.


  ⚠️ Meld

 22. Sinds wanneer is “elders is het erger” of “iets anders is erger” een goed valide argument?

  Een stomp op de neus is niet erg, want twee op je ogen is erger. Hoe vind je dat klinken?

  Het vuurwerkoverlast hier, is er gewoon.


  ⚠️ Meld

 23. Men steekt er 1 af en gelijk 1 uit de 300 mensen uit die straat straten beld al gelijk.
  Gewoon niet doen mensen moeten niet zeuren.
  Waarom zo een traditie verpesten.
  Als er nou uit de 110.000 Zwolse inwoners ruim 6000 9000 klachten zijn dan praten we wel ergens over
  Maar nu ook 60 en het zijn meestal de zelfde die meldingen doen elk jaar.


  ⚠️ Meld

 24. Kun je nagaan hoe luid die knal was dat maar liefst 300 mensen aangifte hebben gedaan. Tja vandalisme en overlast zijn inderdaad (helaas) een traditie geworden. Maar niet elke traditie moet in stand worden gehouden lijkt mij. Jouw reactie geeft uitstekend de staat van ontbinding van onze maatschappij weer.


  ⚠️ Meld

 25. Degenen die de mooie traditie verpesten, zijn niet de klagers maar de rotjochies die niet tot Nieuwjaar kunnen wachten.

  Van één knal hebben blijkbaar 300 mensen last. Tel daarbij op het aantal mensen dat niet klaagt maar wel last heeft. Reden te meer om niet te knallen, ook niet één keer.


  ⚠️ Meld

 26. De vertrutting in Zwolle neemt ook steeds grotere vormen aan. Als reden worden vaak huisdieren gebruikt. 365 dagen lang heb ik last van die beesten, poep, stank, geblaf, gehuil en kans op levensgevaarlijke beten. Let wel, alles belastingvrij. 1 maand wordt er “geknald”, vaak met scherts vuurwerk van de Aldi of Lidl waar een forse belasting op geheven wordt. Soms een illegale klapper en de continue overlast gevers (die geen huisdieren belasting) hoeven te betalen in Zwolle staan op de achterste benen. Houdt je toch gedeisd en gun anderen ook het lolletje!


  ⚠️ Meld

 27. Wat is er mis om je lol te beoefenen daar waar helemaal niemand er last van heeft. Ga lekker naar het Scania terrein waar niemand last van je heeft. Daar worden toch ook die muziekfestivals georganiseerd. Val de belastingbetalers die geen huisdieren en vuurwerk hebben niet lastig met jouw probleem. Probleem opgelost. PS van mij mag het dagen aanhouden met sneeuwen, regenen en stormen. Heerlijk vind ik het.


  ⚠️ Meld

 28. Riet, ik vind het gezeur om niets. Elk jaar het zelfde gezever en het neemt steeds grotere vormen aan. Ik heb niets met beesten zoals honden en poezen. Hoor je mij het hele jaar klagen over de overlast? Nee. Toch wordt er wel elk jaar over vuurwerk geklaagd? Ik maak me er druk om. Vuurwerk op een Scania terrein? Hoe kom je erbij? Dan ook maar alle huisdieren en bejaarde mensen het hele jaar op dat terrein stallen en er een hoog hek omheen? Zal wat worden! GL moet echt ophouden met dit gedoe.


  ⚠️ Meld

 29. Nee hoor, Diederik. Met een realist die vuurwerk gewoon leuk vind en deze gezelligheid graag aan zijn kinderen en kleinkinderen door wil geven.


  ⚠️ Meld

 30. Dat is een belediging voor zestienjarigen.

  Voor vuurwerk zijn omdat huisdieren daar zo lekker last van hebben. Dat is geen gebrek aan empathie, dat is gewoon kwaadaardig.


  ⚠️ Meld

 31. Integendeel. Zijn gewoon feiten hoor. Sorry. Bovendien blijven meisjes gedurende de hele middelbare school periode goed in het meeleven met anderen, terwijl jongens hierin een dip laten zien rond 15-jarige leeftijd.


  ⚠️ Meld

 32. De twee hoofdreden om niet voor vuurwerk te zijn, zijn: overlast (voornamelijk huisdieren ) en milieu. Huisdieren geven ook overlast en zijn ook nog eens erg gevaarlijk! Bijtincidenten komen helaas weinig in het nieuws, maar de gevolgen zijn enorm!! Google maar eens en je schrikt je dood. Ook teken en wormen zijn afkomstig van de geliefde huisdieren. Wordt allemaal getolereerd en in Zwolle hoef je zelfs geen belasting voor het hebben van een beest te betalen. Overlast 24/7/365, terwijl we bij vuurwerk slechts praten over incidenten met het hoogtepunt in december.
  Milieu is een andere reden. Ooit wel eens nagedacht hoeveel CO2 en andere stoffen een dier uitscheidt? De veestapel moet kleiner volgens de verhalen, maar is wel eens gekeken naar het aandeel van huisdieren? Nee, want dit is niet sexy en trekt geen stemmen.
  Ik knal gewoon legaal vuurwerk af, aangeschaft bij de vuurwerk baron in Zwolle. En ja, “voorknallen” is heel normaal en kan gewoon. Kan het straks niet meer in Zwolle, dan kopen we het wel over de grens. Maar knallen met oud en nieuw dat gaat gewoon door!


  ⚠️ Meld

 33. We zullen een petitie starten voor het invoeren van een honden en katten belasting voor Zwolle, zit te denken aan minimaal 550 Eur per jaar, per beest, niet inkomens afhankelijk en niet aftrekbaar of subsidieerbaar. Tevens een aanlijn en muilkorf plicht voor alle loslopende dieren. Dieren zonder muilkorf en of lijn, 80 Eur boete per vergrijp.
  Financiering van het plan, de belasting op de huisdieren wordt gebruikt om vaste BOA’s aan te nemen die de controle in Zwolle doen.


  ⚠️ Meld

 34. Mijn kinderen lopen al twee dagen met de zakken vol vuurwerk af te steken prachtig.
  Heb ik ze tenminste niet de hele dag in de keet.
  En die zit te zeiken daar gooien ze nog wat extra bij in de tuin het liefst zo zwaar mogelijk.


  ⚠️ Meld

 35. Das nou jammer. En juist door dit gedrag eindigt deze discussie op den duur in een algeheel vuurwerk verbod. Bijzonder dat je dat zelf niet door hebt. Alvast bedankt voor het verpesten van mijn, bijna traditionele, jaarlijkse vuurwerk show (op oudejaarsavond!)


  ⚠️ Meld

 36. Klaas Jan, Denkt kennelijk dat zielige honden en poezen het grootste probleem zijn, maar realiseer je dat juist kinderen het grootste slachtoffer van vuurwerk zijn. Die kinderen waaraan jij zo graag dit gebeuren doorgeeft. De letsels zijn van dien aard dat artsen spreken van oorlogsheelkunde.

  De oogst van vorig jaar: “Tijdens de afgelopen jaarwisseling hebben 176 mensen oogletsel aan één of meerdere ogen door vuurwerk opgelopen. In 36% van alle letsels is er sprake van blijvend letsel en in 19 gevallen is het letsel dusdanig ernstig, dat deze mensen blind zijn geworden aan één oog. 5 ogen zijn inmiddels volledig verwijderd. Vrijwel de helft van alle slachtoffers (46%) is geraakt door vuurwerk dat door iemand anders is afgestoken.” (Stukje uit Oogartsencontact)


  ⚠️ Meld

 37. Een briefschrijver in het NRC:

  Dienst meedraaien?

  „Vuurwerk verbindt ons”, stelt Jan van Mersbergen (Nee, vuurwerk verbindt ons,16/12).
  Wij artsen verstaan onder verbinden heel wat anders. Om dat te illustreren lijkt het me goed dat de heer Van Mersbergen een dienstje meedraait in de nacht van oud op nieuw op een van onze huisartsenposten. Wel eens iemand gezien met een vuurpijl in z’n oog? Of een kind met een opengespleten hand omdat een strijker voortijdig ontplofte? Eigenlijk moet je eens de geur van verbrand kindervlees ruiken. Je kan daar je hart ophalen, te midden van rennende en redderende dienstdoenden, artsen maar voornamelijk ook al die verpleegkundigen.
  De heer Van Mersbergen eindigt met „vuurwerk is gevoel”. Ook dat interpreteren wij anders.
  Martien Kroon
  Huisarts


  ⚠️ Meld

 38. Bernard, toch zijn de grootste klagers bij vuurwerk huisdieren bezitters, vaak honden bezitters. In Nederland worden elk jaar zo’n 150.000 mensen door een hond gebeten. Gemiddeld is ruim dertig procent van deze bijtincidenten zo ernstig dat er een dokter of een ziekenhuis aan te pas moet komen. Kinderen zijn vaker het slachtoffer van bijtincidenten dan volwassenen. 50.000 beten zijn dus zo ernstig dat er een arts aan te pas moet komen!! Vaak gebeurt dit bij kinderen doordat zij een hond niet goed begrijpen. Door de grote van het kind zijn het vaak beten in het gezicht. Zo’n 2x per jaar is er zelfs een dodelijke honden beet. Zouden honden verboden moeten worden? Is er gedoe om het honden bezit? Nee, maar het gedoe is er wel met vuurwerk. Voor honden bezitters is het hebben van een hond heel normaal. En bij een beet, is het antwoord: dat doet ie anders nooit hoor of je hebt de hond geplaagd? Elke dag lopen we een risico. Het slachtoffer zit met een levenslang trauma en met de lichamelijke brokken. Een activiteit die slechts op een paar dagen in december plaats vind, wordt niet getolereerd. Toch wel raar, 3/4 dagen wat geknal tegen 365 dagen overlast en het lopen van een bijt risico? Dan is het toch een kansloze discussie?


  ⚠️ Meld

 39. Klaas Ja, wat een briljant idee! En dan mogen één maand in het jaar alle dieren blaffen, bijten en schijten zo veel als ze maar willen. Een leuke traditie, en de baasjes hebben er plezier van, en we willen niet vertrutten, wel?


  ⚠️ Meld

 40. Nee, gewoon eerlijke vergelijking. https://www.google.nl/amp/s/nos.nl/googleamp/artikel/2189528-meisje-rotterdam-zwaargewond-door-aanval-van-hond.html

  https://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2017/05/hardloper-aangevallen-door-loslopende-hond

  https://www.google.nl/amp/s/amp.omroepbrabant.nl/nieuws/amp/269164992/Schiet-alsjeblieft-mijn-hond-dood-smeekt-man-na-aanval-herdershond

  https://www.google.nl/amp/s/amp.omroepbrabant.nl/nieuws/amp/260192752/Man-zwaargewond-na-aanval-door-eigen-honden-zijn-vrouw-schiet-ze-dood

  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/agressieve-hond-valt-meisje-aan-in-lelystad

  Zo kan ik wel blijven doorgaan. Het huis tuin en keuken vuurwerk wat je in Nederland kan kopen is “onschuldig”. Net zo onschuldig als een labradoedel. Gun iemand anders ook zijn lolletje en houd gewoon een beetje rekening met elkaar. Daar gaat het fout. Honden en katten bezitters klagen steen en been, terwijl zij het gehele jaar voor overlast zorgen. Wordt er wat gezegd, krijg je gedurende het jaar een grote bek terug en mag je niets zeggen. Daar kan ik erg slecht tegen en daarom geef ik commentaar.


  ⚠️ Meld

 41. Het huis en tuin vuurwerk is even gevaarlijk als een hond. Je hebt ook wat gevaarlijker spul (illegaal vuurwerk) wat je kunt vergelijken met bijvoorbeeld een pitbull. Is dit direct dodelijk en moet dit verboden worden? Nee, het gaat erom dat je er altijd voorzichtig mee moet omgaan. Dat is de vergelijking die ik maak. Gun elkaar een beetje de ruimte, een liberale gedachte.
  Ik wens je een leuke en gezellige jaar wisseling, Bernard!


  ⚠️ Meld

 42. Onzin Addy. Kijk eens hoeveel honden er los lopen in Zwolle en hoeveel hondenpoep er op straat ligt. Het hele jaar door. Wordt er opgetreden? Nee!! Kom dan niet met dit soort commentaar. Optreden tegen illegaal vuurwerk oké, maar nu controles doen. Kansloos en enkel een middel om het bonnen quota omhoog te helpen. Voer deze actie maar eens uit op zondag in het Engelse werk, een bos of in een park, gebeurt echt nooit. Laat staan dat er een twitter bericht wordt geplaatst.


  ⚠️ Meld

 43. Kan het whataboutism met dieren even fijn ergens anders gevoerd worden? Heeft geen ene klap (nopi) met vuurwerk te maken.

  Verder vind het goed praten van vuurwerk afsteken buiten de venstertijden belachelijk. Moet kunnen… als het zou moeten kunnen, was het wel toegestaan.


  ⚠️ Meld

 44. Dat kun je zo niet zeggen, zie eerdere posts. Er zit zeker een verband tussen huisdieren en de vuurwerk discussie. Eigenlijk is het gewoon een non discussie van een ongelofelijke zuur pruimen club met communistische roots.


  ⚠️ Meld

 45. Hi Klaas Jan en al dat andere tuig. Ja leuk he om anderen zoveel overlast te bezorgen. Als je nou eens een erg mooie harde knal wil horen heb ik een tip voor je. Leg een zware vuurwerkknaller op de grond, steek die aan en ga met je hoofd er zo dicht mogelijk boven staan, dan hoor je een geweldig mooie knal, zal dan ook tevens de laatste zijn die je zal horen maar de moeite waard. Om over het carbid schieten maar niet te spreken. Belachelijk dat dit gewoon in de bebouwde kom wordt toegestaan. Zelfs in een park waar er woningen op nog geen 5 meter afstand van dat park liggen. Hoe bestaat het? Er is geen minimum afstand tot woningen geregeld door de gemeente Zwolle. De ramen en deuren in de flats springen bij elke knal zowat uit hun sponningen.


  ⚠️ Meld

 46. Zijn er al meer doden gevallen. Is toch traditie geworden en die moeten we natuurlijk vieren. Netzoals auto’s opblazen, ambulancebroeders, politie en brandweer aanvallen. Traditie is traditie nietwaar?


  ⚠️ Meld

 47. En dan zeggen die vuurwerkafstekers: “het is maar 1 dag in het jaar dus moet kunnen”. Altijd komen ze weer met deze leugen aanzetten.


  ⚠️ Meld

 48. Ja tuig. Dat woord is volkomen terecht. Klaas Jan zeurt over vertrutting maar in werkelijkheid is het verhuftering. Er is geen tijd in het jaar waar zó veel misdrijven worden gepleegd en zó veel slachtoffers vallen, en dat allemaal voor het primitieve pleziertje van een stel barbaren met het geduld van een tweejarige. Tijd dat daar een einde aan komt. Goed dat politie en justitie lik op stuk geven, alleen hebben ze een enorme ondercapaciteit.


  ⚠️ Meld

 49. Aanname van je, net zoals je tegenstanders doen, totaal zinloos deze “discussie” dat is nl uitwisseling van gedachten ipv hakken in de sloot en schieten op elkaar


  ⚠️ Meld

 50. Dank voor je reaktie Riet Pluim. En de carbid schieters houden zich ook al niet aan de regels. Vanaf 1 uur mogen ze beginnen en ze begonnen al rond half 12. Witte tent erbij voor tegen de regen…ik heb het gemeld. Blijf bellen met gemeente Zwolle voor carbid schieten overlast, het telefoonnummer is alleen vandaag tot 18.00 uur te bereiken 06 21874918. Hoe meer meldingen men krijgt hoe beter. Alvast bedankt.


  ⚠️ Meld

 51. Onzin Jasper, begrijpend lezen is ook een gave. Ik spreek over Nederlands vuurwerk, scherts vuurwerk. Dit is relatief veilig vuurwerk. 150.000 hondenbeten elk jaar, waarvan 50.000 zo ernstig dat er een ziekenhuis bezoek nodig is? Heel normaal en zelfs een aanvaardbaar risico voor jou! Gebeurt dit met elke hond? Nee, net zo min een rotje ellende veroorzaakt. Een boer of een paarden bezitter moet voorzieningen hebben voor mest, een honden en katten bezitter niet. Fijn lozen in de openbare ruimte, met alle overlast en gevaren van dien. Let wel ook nog eens belastingvrij. Mag gewoon, 365 dagen per jaar. Over asociaal gesproken. De Vuurwerk verkoop wordt een paar dagen per jaar toegestaan. Dat ene knalletje wordt als een groot probleem gezien. Het is idiote en vertrutende discussie, die door dezelfde anti-Piet idioten om zeep wordt geholpen. Let wel, GL was ook de partij die een windmolen in de stad heel normaal vond. De zelfde club had er ook geen probleem mee om een AZC naast een school en een ziekenhuis in de Wipstrik en Berkum te plaatsen. Continue overlast, tegen een paar dagen een enkele knal. Fijne jaar wisseling, jongens en meisjes! Ik ga maar weer verder met het carbid en straks om 18:00 uur verder met het vuurwerk van de Vuurwerk Baron.


  ⚠️ Meld

 52. Je hebt vast een hond of een kat thuis? Wat een zuur pruimerij. Fijne jaarwisseling, Marjolein. En niet te lang de lijn van de politie bezet houden, er kunnen ook mensen bellen die een levens bedreigende situatie hebben.


  ⚠️ Meld

 53. Wat sneu zeg voor al die mensen die naar Belgie, Duitsland of zelf Polen zijn gereden omdat het vuurwerk daar 1 cent goedkoper is en mooier en harder gaat. Het stortregent en stormt buiten. Nou ja, over 12 maanden is er weer een nieuwjaar. Dan hoef je niet nog een keer die kant uit. Haal je het zo weer van zolder.


  ⚠️ Meld

 54. Klaas Jan je weet dus niet dat je bij levensbedreigende situaties 112 moet bellen en bij vuurwerkoverlast een ander nummer.


  ⚠️ Meld

 55. Mijn wens is dat Steven Bruins cq … kapt met het beschuldigen van medeloggers dat zij meerdere aliassen gebruiken. IJdele hoop.


  ⚠️ Meld

 56. En nog een traditie die in stand moet worden gehouden. De vuurwerk afstekers hebben de rotzooi nog op straat laten liggen en dat mogen de buren weer opruimen. Gezellig hoor.


  ⚠️ Meld

 57. Dat is idd asociaal en hoort niet, Joke. Bij mij in de straat ruimt ieder zijn vuurwerk netjes op, dus ik ben niet echt bekend met dit fenomeen.


  ⚠️ Meld

 58. Nee, want ik ken de politie gelukkig niet zo goed en ben niet in bezit van persoonlijke nummers. Anyway, het is weer afgelopen! Over een jaar mogen we weer!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.