Jongen overleden na ongeval bij Stadshagen

Zwolle – Op vrijdagavond 18 december vond er op de Werkerlaan buiten de bebouwde kom, een ernstig verkeersongeval plaats. Een personenauto en een fietser kwamen frontaal met elkaar in botsing. De fietser overleed aan de gevolgen hiervan. Rond het tijdstip van 23.45 uur reed een personenauto op de parallelweg naast de Werkerlaan richting Zwolle. Op deze parallelweg botste deze auto frontaal op een fietser. De fietser, een 14-jarige jongen uit Zwolle is als gevolg van de aanrijding ter plaatse overleden.

De politie onderzocht de precieze toedracht van het onderzoek. Ter plaatse zijn getuigen gehoord en is er door de dienst verkeersongevallenafhandeling sporenonderzoek gedaan. De fietser voerde vermoedelijk geen verlichting waardoor deze niet of te laat werd opgemerkt door de bestuurder van de auto. De 26-jarige bestuurder van de auto uit Zwolle heeft aan het politiebureau een verklaring afgelegd. Daar moest hij volgens protocol ook een blaasproef doen en werd rijden onder invloed uitgesloten. Voorbijgangers hebben direct eerste hulp geboden. De familie van het dodelijke slachtoffer is door de politie op de hoogte gebracht. Aan de familie en de getuigen werd slachtofferhulp aangeboden.

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Vreselijk! Heel veel sterkte aan de nabestaanden. Alleen vraag ik mij wel af wat een 14 jarige alleen op straat doet om middernacht..


  ⚠️ Meld

 2. Alleen vraag ik mij wel af wat een 14 jarige alleen op straat doet om middernacht..

  >:(
  lekker interessant!!!, hij is overleden en dat is midden in de nacht net zo erg als overdag of halverwege de avond!!!
  En waar heb je gelezen of gehoord dat hij alleen was???  ⚠️ Meld

 3. Rond het tijdstip van 23.45 uur reed een personenauto op de parallelweg naast de Werkerlaan richting Zwolle. Op deze parallelweg..

  @red.WL De parallelweg heet de Werkerlaan. De hoofdrijbaan is de #N331 ook wel Hasselterweg genaamd.  ⚠️ Meld

 4. Ik snap niet dat iemand dan gaat zeggen wat doet een 14jarige dan nog op straat?? Wat een walgelijk response.
  Ook 14 jarigen hebben wel eens een feestje op een vrijdagavond en weet toevallig dat er in het centrum een Fris feestje was voor middelbare scholieren die van 13-17 jaar.

  Ik wens de nabestaanden en de bestuurder heel veel sterkte.


  ⚠️ Meld

 5. Beste familie heel veel sterkte met dit grote verlies. Vreselijk wat er is gebeurd ik heb er geen woorden voor, zo triest. Je zal als ouders het bericht maar krijgen………..

  Ook de chauffeur van de auto wil ik veel sterkte toewensen om dit te verwerken.


  ⚠️ Meld

 6. De weg is daar breed genoeg voor 2 auto’s om elkaar te passeren, waarom zou een auto en een fietser dat niet kunnen? Ook al zou de verlichting het niet doen, ze zouden elkaar prima moeten kunnen passeren. Alleen als de fietser van achteren is aangereden zou je ontbreken verlichting kunnen aandragen. Maar dat is niet frontaal. De vraag is hoeveel van de verlichting stuk is gegaan tijdens de aanrijding.


  ⚠️ Meld

 7. Jep, verschrikkelijk dit! Nu moeten naasten rond deze dagen een extra lichtje voor hem branden… had hij dat zelf maar gedaan. 🙁 Mensen, doe ’s avonds je lichten aan, het is echt aardedonker en je mist (en raakt) elkaar. Onnodig leed raakt de nabestaanden, want dan moet er weer iemand erg gemist worden.


  ⚠️ Meld

 8. Sinds de nieuwe rondweg geopend is wordt de parallelweg als sluiproute gebruikt en er wordt erg hard gereden, op de provinciale weg rijdende wordt ik regelmatig ingehaald door automobilisten op de parallelweg, als hier niet snel wat aan gedaan wordt gaan er meer slachtoffers vallen mede gezien het feit dat deze weg door veel scholieren gebruikt wordt.


  ⚠️ Meld

 9. Herkenbaar!

  op de provinciale weg rijdende wordt ik regelmatig ingehaald door automobilisten op de parallelweg.

  Hoe zou je bijvoorbeeld kunnen organiseren dat er wat aan gedaan wordt? Via ‘Wijkstichting Stadshagen’ misschien?

  Hoe zijn bijvoorbeeld, elders in Stadshagen, die (afdoende, vind ik) snelheidsremmers op kruispunten gekomen?


  ⚠️ Meld

 10. Sinds de rondweg om Stadshagen is aangelegd, wordt die paralellelweg door veel sluipverkeer gebruikt. Er zijn ongeveer 4 keer zoveel auto’s als vroeger over die parallelweg.
  Dit sluipverkeer neemt de wachttijd bij de poller voor lief en rijdt bovendien over het algemeen stukken harder dan de toegestane 60 km/u. Sterker nog: het is een racebaan.
  Een paar weken geleden is ’s ochtends een schoolgaand meisje al het ziekenhuis in gereden door een automobilist die (als sluipverkeer) ging inhalen waar het niet kon. Nu dit dodelijk ongeval.

  Ik moet er dagelijks fietsen en voel me er stukken minder prettig dan vroeger.
  Gemeente Zwolle, Gemeente Zwartewaterland en Provincie Overijssel, wanneer wordt er meer aan gedaan om het sluipverkeer op deze parallelweg te ontmoedigen en bovendien de snelheid er uit te halen?
  Moeten er nóg meer ongelukken gebeuren???


  ⚠️ Meld

 11. Het is natuurlijk voor de familie , vrienden en bekenden in en in triest dit ongeluk.Dat dit kan gebeuren ,heeft verschillende oorzaken.De gevaarlijke weg is al belicht,maar de laatste keer toen ik via de gewone weg s’avonds om half zes naar Hasselt reed,telde ik 16 fietsers zonder voor of achterlicht van de poller Mastenbroek tot Hasselt


  ⚠️ Meld

 12. Er wordt hier gezegd dat fietser en auto makkelijk elkaar kunnen passeren… Maar die weg is pikke donker! En de getuigen hebben gezien dat de jongen geen licht op de fiets had. Ik kan me dus goed voorstellen dat je de fietser dan ook niet gelijk ziet.

  Dit is een vreselijk ongeluk voor de jongen en familie, maar ook zeker voor de bestuurder! Je gaat niet de weg op met de opzet iemand aan te gaan rijden. Traumaties gebeuren dit.

  Heel veel sterkte!


  ⚠️ Meld

 13. Allereerst wens ik de nabestaanden van deze knul ontzettend veel kracht, liefde en sterkte toe. Ook voor de automobilist is dit een ware nachtmerrie. Met zijn 26 jaar is ook hij getekend voor het leven. Eén groot tragedie.

  Zelf rijd ik ook af en toe over deze parallelweg. Sinds het nieuwe asfalt (inclusief belijning links/rechts) ben je als automobilist geneigd in het midden te gaan rijden. De weg is optisch bewust smal gemaakt. Daarbij komt nog eens dat als je rechts aanhoudt, dat je hinder ondervindt van het ‘gehobbel’ over de verdikte witte strepen. Als automobilist wordt je min of meer naar het midden van de baan ‘gedwongen’, waardoor er weinig tot geen ruimte is tot correctie bij slecht zicht etc.

  Enfin, het heeft voor dit specifieke drama geen zin meer. Mogelijk dat Rijkswaterstaat/Gemeente de belijning beter kan aanpassen.

  Vreselijk triest nieuws. Nogmaals sterkte voor alle betrokkenen.


  ⚠️ Meld

 14. Op de foto’s is duidelijk te zien dat de fiets van achteren geraakt is.
  Dit is dus niet frontaal lijkt mij.
  Bij een ontbrekend achterlicht ben je dus volledig kansloos. Op het moment dat je hem ziet, is het al te laat. Hier heeft de breedte van de weg dus niet zo veel mee te maken. Kom je elkaar tegen, kun je als fietser nog de berm in duiken.  ⚠️ Meld

 15. Vandaag kwam ik er nog langs.
  In een flits merkte ik je naam op.
  Door de brok in mijn keel was deze ook gelijk weer uit mijn geheugen geschoten.

  Lieve jonge gast rust zacht.hopelijk heb je niet geleden. Familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke tijd.


  ⚠️ Meld

Reageer