Meander Bigband naar Glazen Huis in Heerlen

Zwolle – Maandag 21 december vertrekt de Meander Bigband in alle vroegte vanuit Zwolle naar Heerlen. Naast het overhandigen van de cheque met het ingezamelde bedrag voor Serious Request, zal de schoolband van het Meander College ook van zich laten horen op het Pancratiusplein in Heerlen. De bigband zal namens het Meander College ruim 9.300 euro doneren aan Serious Request.

De kerstsingle "A new tomorrow" is door leerlingen gemaakt en is inmiddels opgepikt door RTV-oost en ook 3FM heeft het nummer in het aanvraagsysteem van Serious Request opgenomen. Omdat het logistiek lastig is om in Heerlen met versterkers te spelen, zal de Meander Bigband zich akoestisch op het plein laten horen. Zo zal de basgitaar worden ingewisseld voor een sousafoon en zal de zangpartij door een megafoon klinken. De rhythmsectie zal op akoestische gitaren spelen terwijl de rest van de bigband hun partij uit het hoofd speelt of uit volle borst meezingt met het refrein. De band zal, afhankelijk van de drukte op het plein, rond 13 uur op het plein in Heerlen aanwezig zijn.

"A new tomorrow" is inmiddels bijna 7000 keer bekeken op Youtube en wordt momenteel op RTV-Oost dagelijks een paar keer gedraaid. Uiteraard hopen de leerlingen dat 3FM hun single ook een keer zal draaien deze week. Om dat verzoek kracht bij te zetten zullen ze zich ook laten horen tijdens hun bezoek aan het Glazen Huis. Thuisblijvers kunnen de Meander Bigband en Serious Request 2015 steunen door de kerstplaat aan te vragen via www.vraageenplaataan.nl.

Artikel delen:

Reageer