Berkum pakt WVF na rust terug

Zwolle – Berkum heeft de Zwolse stadsderby bij WVF met 2-3 gewonnen, nadat de bezoekers een dramatische eerste helft met een 2-0 achterstand hadden afgesloten. Na de hervatting waren de rollen echter omgedraaid en toen Berkum de mouwen echt opstroopte werd het in het tweede bedrijf weinig overtuigende WVF alsnog ingepakt.

"Gelukkig zit er rust tussen de twee helften, dan kun je nog wat rechtzetten," stelde Berkum-coach Willem Brouwer vast. "We leden in de eerste helft veel te veel balverlies, alles ging breed of terug en werd dan onderschept. Daarna waren we wél gretig en was het honderd procent beter. Toen hadden we zelfs nog veel meer kunnen scoren." De wedstrijd was nog geen minuut oud toen Berkum al tegen een achterstand aankeek. WVF-middenvelder Bas Bouwhuis vond Richard Bouwmeester op links en toen Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis onder diens hoge voorzet door ging stond Muhittin Yükselen helemaal vrij om de 1-0 binnen te koppen. Na krap een half uur was het opnieuw raak voor de thuisclub. Ricardo Kuijer werd op links aangespeeld en toen zijn tegenstander uitgleed was de weg naar het Berkum-doel vrij, waarbij Kuijer geen fout maakte: 2-0. Berkum-trainer Brouwer verzette na een half uur de bakens met een aanvallende wissel, maar zag dat zijn ploeg kort voor rust door het oog van de naald kroop toen Yükselen een flinke kans onbenut liet.

Na de hervatting kwam een herboren Berkum in het veld, dat toen wél de juiste wedstrijdmentaliteit liet zien. Na dik vijf minuten leidde dat tot de aansluitingstreffer toen de sterk ingevallen Johnsen Bacuna, via Marc van der Meulen, spits Youp Kok vond die van dichtbij de 2-1 binnen knalde. Nadat een hard schot van Chris van der Meulen eerst nog met de voet werd gekeerd door WVF-doelman Mike te Wiele werd de toenemende druk de thuisclub even later te machtig. Thom Kooke leverde een prima pass af op Youp Kok, die in de 60e minuut koppend de 2-2 binnen legde.

Een kwartier voor het einde maakte Berkum de wederopstanding compleet. Chris van der Meulen leek te stranden bij een actie op de rand van het strafschopgebied, maar de bal kwam toch nog bij Bacuna. De Zwolse spits zag dat keeper Te Wiele niet perfect stond opgesteld en prikte de bal koelbloedig in de hoek: 2-3. Berkum kreeg daarna nog meer kansen maar verzuimde die te verzilveren, waarbij de volkomen vrij staande Bacuna een aantal keren over het hoofd werd gezien. De tegenstand van WVF bleef na rust beperkt tot een kansrijk ogende uitbraak van Peter van de Streek, die in blessuretijd alleen op het Berkum-doel leek af te gaan. Berkum-verdediger Razi Kanseyo, die na rust voorop ging in de strijd, maakte echter met een sterke actie een eind aan die kans.

Door deze sterke inhaalrace in de, opnieuw, op karakter gewonnen derby gaat Berkum de winterstop in op een vierde plek in de 1e Klasse D, met evenveel punten als Nunspeet dat wel een beter doelsaldo heeft. De ploeg van trainer Brouwer is bovendien in de tussenstand van de tweede periode naar de eerste plaats gekropen en gaat dus de winterstop in met een flinke portie zelfvertrouwen.

WVF-Berkum, 19 december 2015
Eindstand: 2-3 (2-0)
Scheidsrechter: Maikel van Munster
Doelpunten: 1. Muhittin Yükselen (1-0), 27. Ricardo Kuijer (2-0), 52. Youp Kok (1-2), 60. Youp Kok (2-2), 76. Johnsen Bacuna (2-3)
Gele kaarten: Dion Reijnen, Jeroen Kinket, Sander Bolt, Mike te Wiele (allen WVF)
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dirk Muis, Razi Kanseyo, Jordi Lemmens (32. Johnsen Bacuna), Jason Huisman, Frank Hoolsema, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Thom Kooke, Chris van der Meulen, Youp Kok
Opstelling WVF: Mike te Wiele, Jeroen Kinket (81. Karwan Mehrabi), Jorben Nieuwenhuis, Bas Bouwhuis, Dion Reijnen, Ricardo Kuijer (77. Romano Luhukay), Jesse Betaze, Muhittin Yükselen (68. Jari Bezembinder), Richard Bouwmeester, Sander Bolt, Peter van de Streek

Artikel delen:
Reacties 16
 1. @ DIck wat ben jij een slechte verliezer zeg, als je met 2-0 voorstaat mag je dat nooit meer weggeven, was voor het eerst in me leven voor Berkum, Want Bequick gaat Wvf voorbij. En dat is meer dan terecht. Wij hadden sowieso Wvf uit moeten winnen, en van Berkum thuis… Maar alle Berkummers en Westeholtenenaren allemaal fijne feestdagen gewenst.


  ⚠️ Meld

 2. 100% eens FB. Ken de trainert niet, maar sprak em gelijk uit de pot…natuurlijk dit (terugzakken na een 2-0 voorsprong) besproken. Nee, ik was niet tevreden met zijn antwoord.
  BQ is een zeer sympatieke club, met een bijzonder sympatieke trainer. Bijzonder mooi volk als supporter. Maar blijf het altijd een beetje ‘plastic’ vinden…’niet echt’….aan het infuus van de gemeente gelegen. Als ik moest kiezen…uh….echt moest kiezen….supporters én bestuurders meegewogen….tussen BQ en Berkum?
  Koos ik, ondanks een geweldige topper als Martin V….(ook met Berkum-achtergrond) voor Berkum….

  Unieke supporters 😉 Nee, die heeft BQ zeker ook, maar zo’n BS en H v/h H gaven vandaag gewoon wéér de doorslag! Ze hebben, zeg maar, meer kleur op de wangen als die BQ-ers (met alle respect zoals je zult hebben gelezen)….Maar WVF rulezzzzzzzz

  Ook 2-2 nu in EINDHOVEN :D:D:D Door de Stadshagenees…..andere Veldwijk….LARS VELDWIJK 😉


  ⚠️ Meld

 3. Natuurlijk

  Maar alle Berkummers en Westeholtenenaren allemaal fijne feestdagen gewenst

  Iedereen en overal, zelfs een, noem eens, ‘De Neus’ in onze bajessen.


  ⚠️ Meld

 4. @ Dick probeer je nu een wit voetje bij Berkum te halen? Of heb je gewoon te veel gezopen.. Snap je keuze voor Berkum, omdat half Wvf uit Berkummers bestaat… Ik zie je je op vrijdagavond wel als Bequick-Wvf is…


  ⚠️ Meld

 5. @ Forza Bequick, maak je niet druk, ken en mag mensen die zowel bij WVF, BQ als Berkum spelen…vanavond ook nog erg vermaakt met de (o.a. ex-BQ er en grootgrondbezitter) R van A. Mooi dat het o.a. door mij voorgestelde, wedstrijd-party moment, van Zwolsche clubs onder elkaar dan eindelijk door lijkt te gaan…Beetje comedy erbij en wat muziek…tussen

  BQ en WVF: Heb je een datum?


  ⚠️ Meld

 6. Pardon herder…heb je ze wel eens gezien dit seizoen? Met zomaar 3 (regelmatige) basisspelers uit eigen jeugd?
  Met de chemie in de groep?
  Gister vond ik dat ze verkeerd uit de kleedkamer kwamen…2-0 voor…wat is dan het enige gevaar? Juist, een relatief snelle 2-1.

  opportunistisch denken, het heft in eigen hand houden…Had de snelle Jari al graag vanaf de 1e seconde in de 2e helft gezien…

  Maar vooral NIET angstig achteruit gaan lopen!
  Dan roep je het immers over je af.
  Aldus geschiedde.

  Tjonge, wat zijn dat 3 belangrijke punten geweest, gister!  ⚠️ Meld

 7. Dick klopt wat je zegt, basis spelers uit eigen jeugd is altijd belangrijk.
  En ze doen het dan ook goed volgens jou, en dat moet ook. De chemie in de groep zet ik zeer grote vraagtekens bij, maar daar heb je een trainer voor. Al met al ga ik er van uit dat ze na 13 wedstrijden wel elkaar beter kunnen vinden, als wat ze afgelopen zaterdag hebben laten zien. Ik moet bekennen ik heb niet alles gezien van dit WVF maar na 13 wedstrijden verwacht je meer.


  ⚠️ Meld

 8. Eens, over hogere verwachtingen.
  Chemie? Zoals het op mij overkomt; chemie MET de trainer er bij?

  DAN heb jij wel gelijk met je

  De chemie in de groep zet ik zeer grote vraagtekens bij, maar daar heb je een trainer voor.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.