Sterrenfonds KinderKerstPakket voor Isala

Zwolle – Wat als je ernstig ziek bent en je leven wordt beheerst door behandelingen en ziekenhuisbezoek? Terwijl je door je fysieke beperkingen steeds verder buiten je vriendengroep komt te staan en niet kunt genieten van de speciale warmte in het gezin, die met de decembermaand samen gaat?

sterrenfonds.jpg 

Ambassadeurs John van den Heuvel en John Heitinga (de 2J’s naar eigen zeggen) hebben het startsein gegeven voor een actie in 12 ziekenhuizen door heel Nederland. Samen met de Kerstman overhandigden zij maar liefst 150 ernstig kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis een Sterrenfonds KinderKerstPakket. Vol speelgoed, boeken, verzorgingsproducten en andere items waar kinderen van gaan stralen. Het is het vierde jaar dat de (inmiddels duizenden) Sterrenfonds KinderKerstPakketten worden uitgereikt. Dit jaar ook in regionale ziekenhuizen, zoals het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Als je als kind in het ziekenhuis ligt is dat juist in de warme decembermaand extra moeilijk. John Heitinga: “De keelontsteking van mijn zoon Lennox kwam deze week door mijn bezoek aan het Sophia Kinderziekenhuis in een ander daglicht te staan. Daar doet je vaderhart pijn. Als een klein kereltje als Paul dan zegt dat hij je lief vindt, dan voel je zo’n dankbaarheid.” John van den Heuvel sluit zich daarbij aan: “Het is prettig om uren de tijd te hebben met al deze kinderen, die een beetje energie zo goed kunnen gebruiken. Niet alleen om de cadeautjes maar ook voor een praatje en foto’s met iedereen, inclusief de ouders, broertjes en zusjes. Een Ajacied in Rotterdam, ik als PSV aanhanger, het is allemaal niet meer belangrijk. Een meisje wat daar al een jaar ligt, wachtend op een nieuw hart…. Dat beeld neem ik mee naar huis.” Met het Sterrenfonds KinderKerstPakket wordt kinderen een uniek verhaal gegeven voor hun bezoek, op twitter, facebook, snapchat en alle andere denkbare middelen. Zodat ze even niet aan artsen en ziek zijn denken maar er weer even helemaal bij horen. 

Na het Sterrenfonds Sintfeest door heel Nederland voor maar liefst 12.000 gasten uit gezinnen met kinderen in de “gelovige leeftijd”, die op of onder de armoedegrens leven, wordt het Sterrenfonds KinderKerstPakket dit jaar uitgereikt in 12 ziekenhuizen. Waaronder het Sophia Kinderziekenhuis (Rotterdam) en het Beatrix Kinderziekenhuis (Groningen). Ook de kinderen die de week voor Kerst in een aantal regionale ziekenhuizen zijn opgenomen worden met een KinderKerstPakket verblijd: Tilburg (TweeSteden- en Elisabeth ziekenhuis), DenBosch, Tiel, Veldhoven, Helmond, Purmerend, Arnhem, Goes en Zwolle. Daarnaast hebben organisaties gericht op kinderen in armoede in Tilburg, Goes, Arnhem en Amsterdam ZuidOost pallets vol cadeautjes ontvangen. 

Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd van 0 tot 16 jaar te ondersteunen, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven. Het Sterrenfonds adopteert afgeronde materiële projecten in Nederland om ze samen met bekende Nederlanders binnen zo kort mogelijke tijd te realiseren. De lopende projecten van het Sterrenfonds zijn op ieder moment te vinden op de website. Alle (financiële) steun is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.sterrenfonds.nl of doneer op rekeningnummer NL22 ABNA 0472 5823 21.

Artikel delen:

Reageer