Echtpaar Somsen-Lenselink 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Somsen-Lenselink zijn maandag 60 jaar getrouwd. Wethouder Nelleke Vedelaar bracht het echtpaar maandagmiddag een bezoek in hun woning aan de Monteverdilaan om hen te feliciteren. Het stel kreeg het boek ‘Zwolle jaren later’ van Joop van Putten cadeau.

21-12-2015_echtpaar_somson-lenselink_60jr_getrouwd_02.jpg 

Mevrouw Dirkje Lenselink, roepnaam Dikkie, is geboren in 1930 als jongste dochter van de wethouder en locoburgemeester in Vorden en heeft daar gewoond tot 1950. Daarna heeft zij in Amsterdam de opleiding tot gezinsverzorgster gevolgd. Eerst heeft zij in Warnsveld gewerkt en vanaf 1953 in Enschede. In 1949 heeft zij via kerk en jeugdwerk verkering gekregen met Dick Somsen, ook woonachtig in Vorden.

21-12-2015_echtpaar_somson-lenselink_60jr_getrouwd_03.jpg

21-12-2015_echtpaar_somson-lenselink_60jr_getrouwd_01.jpg 

Na zes jaar verkering is men op 21 december 1955 in Vorden getrouwd. Vanwege de heersende woningnood kochten zij half 1955 de eikenhouten salonwagen (recreatieverbijf) van de Enschedese textielfabrikant Nico Jan ter Kuile en gingen in het bosrijke buitengebied van Enschede wonen. Zij kregen twee dochters en al gauw werd de woonruimte te krap en liet men in 1960 een huis bouwen in een nieuwe wijk van Enschede. Hier werd een zoon geboren. Zij hebben dan 3 kinderen en nu zeven kleinkinderen.
Naast haar hobby’s lezen en puzzelen heeft mevrouw in Enschede jarenlang bestuursfuncties in de NCVB (later Passage) vervuld. In 1992 is men naar Zwolle verhuisd omdat ze een reactieperceel bezitten in Grafhorst en daar dichterbij wilden wonen. De gezondheid van mevrouw laat soms te wensen over.
Meneer Derk Jan Somsen, roepnaam Dick, is in 1929 geboren in Hellevoetsluis als oudste zoon van een manufacturier. Via Nieuw-Helvoet, Katwijk aan Zee, Leiden en twee keer Aalten is hij op 17 april 1940 met zijn ouders in Vorden komen wonen. Na zijn militaire diensttijd in 1950 is hij als technisch verkoper gestart bij een elektrotechnische handelsmaatschappij in Velp. In 1952 is hij overgeplaatst naar Enschede als bedrijfsleider/directeur van een aldaar overgenomen elektrotechnische groothandel.
Naast zijn hobby’s zeilen en met de toercaravan het mooie Europa te verkennen mocht meneer van zijn orgelleraar al op 13 jarige leeftijd op het Vordens kerkorgel de gemeentezang begeleiden. Vanaf 1953 heeft hij in Enschede en van 1993 tot 2013 in Wapenveld met veel plezier het kerkorgel bespeeld. Momenteel is meneer reserve-organist in Het Zonnehuis in Zwolle.
Na zijn pensionering zijn meneer en mevrouw Somsen samen hun stambomen uit gaan zoeken. Vooral de Somsen-genealogie vergt veel aandacht en tijd onder andere doordat er nu veel Somsens in Amerika wonen. De gezondheid van meneer laat niets te wensen over en hij hoopt dat het nog lang zo mag blijven. 

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Lieve Tante Dikkie en Oom Dick:

  Wij zijn heel blij mee om te horen dat vaandag vieren jullie hun 60 jaar anniversary. Van harte gefeliciteerd en wij wensen jullie nog vele jaren samen toe. Groetjes uit Hillsborough, N.C.

  Alvast Prettige Kerstdagen en de beste wensen voor ’t Nieuwe Jaar 2016.

  Liefs,

  Hans, Leda en Jacqueline 🙂


  ⚠️ Meld

 2. Lieve ouders van Tineke,

  Hartelijk gefeliciteerd met jullie 60-jarig jubikeum! Ik wens jullie nog veel goede jaren met elkaar.

  Liefs van Christine


  ⚠️ Meld

 3. Van harte gefeliciteerd met uw 60 jarige huwelijks jubileum.
  Wij wensen u nog heel veel gelukkige jaren samen in goede gezondheid.

  Groet Jaap en Elma


  ⚠️ Meld

 4. Wat leuk dat we konden zien hoe jullie hoe jullie de eerste felicitatie
  in ontvangst in ontvangst namen.
  Leuk dat we ook jullie verleden nog weer eens door konden nemen.

  Hartelijk dank!


  ⚠️ Meld

 5. Geachte mevrouw somsen,

  Wij(wil johannsen, rita johannsen) zijn op zoek naar een mevr.Somsen die rond de jaren 60 bij het hvo te amsterdam heeft gewerkt. Misschien kent u haar? U kunt evt contact opnemen met mij via mijn e-mail of telnr. 06 26986230. Met dank voor de evt. moeite

  Vriendelijke groet

  Rita J ohannsen


  ⚠️ Meld

Reageer