PvdA tegen ganzenjacht door toeristen

Zwolle – De PvdA wil weten of ook in Overijssel door toeristen op ganzen wordt gejaagd. Uit berichtgeving in de media blijkt dat commerciële bedrijven in Nederland trofeeënjachten organiseren. Het Amerikaanse bedrijf GetDucks.com biedt bijvoorbeeld vijf dagen onbeperkt “goose hunting in Netherlands” voor $4.600 per persoon.

“We zijn sowieso ontevreden over het ganzenbeleid van de provincie,” zegt PvdA-Statenlid Annemieke Wissink. “Als zou blijken dat we met de huidige regels ook nog eens dit slag paftoeristen naar Overijssel halen dan is dat dubbel beroerd.” Op de website van het Amerikaanse trofeejachtbedrijf zijn getuigenissen te lezen van uitgelaten toeristen die in Nederland tientallen ganzen afgeschoten en dat een “fantastic experience” vonden. “Wij zijn daar op z’n zachtst gezegd minder enthousiast over,” zegt Wissink. “De PvdA wil de ganzenoverlast terugdringen. In het uiterste geval ook door afschot, maar dan wel door getrainde professionals. En niet door vakantiegangers die hier voor de lol op ganzen komen knallen. Schietsafari’s in Zimbabwe zijn treurig genoeg, daar hebben we geen behoefte aan in Zwolle of op het Zeldam.”

De PvdA wil van gedeputeerde staten weten of in Overijssel ook trofeetoerisme wordt georganiseerd en, mocht dat het geval zijn, welke mogelijkheden de provincie heeft om hier een eind aan te maken.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer