Welkom Winkel in Zwolle gesloten

Zwolle – De Welkom Winkel Zwolle heeft op maandag 21 december haar deuren definitief gesloten. In samenspraak met het COA zamelde het Rode Kruis met de Welkom Winkel kleding in voor de circa 1200 mannelijke vluchtelingen die tot en met december onderdak krijgen in de IJsselhallen.

22-12-2015sluiting_welkom_winkel3.jpg

De Welkom Winkel opende medio september. In drie maanden tijd zamelden particulieren, bedrijven en scholen ruim 26 duizend kledingstukken in, waaronder bijna 2000 broeken, 5900 shirts, 3000 truien, ruim 1000 paar schoenen en ruim 1000 jassen en 2100 stuks ondergoed. Kleding die over is, wordt geleverd aan vluchtelingen in diverse noodopvanglocaties. Zo wordt deze week kleding aan 200 vluchtelingen in Schalkhaar geleverd. Dankzij diverse inzamelacties kwamen ook financiële donaties binnen. Dit geld wordt allereerst besteed aan vluchtelingen in Zwolle. Wanneer dat niet mogelijk is, komt het ten goede aan vluchtelingen die zijn opgevangen in de regio of op andere opvanglocaties in Nederland. Wie nu nog kleding heeft, kan deze brengen naar andere kledinginzamelpunten, zoals die van het Leger des Heils, Dorcas, Kledingbank, Terre des Hommes, Humanitas, Stichting Timon of Sympany Kleding van bovengenoemde organisaties komt ten goede aan diverse goede doelen in binnen- en buitenland. Wie een financiële bijdrage wil leveren kan geld overmaken op giro 6868, een gezamenlijk gironummer van het Rode Kruis Nederland en Stichting Vluchteling. Dit geld is bestemd voor de actie ‘Nederland helpt Syrië’.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Mooi dat het afgelopen is. Deze actie van het Rode Kruis. Kan men zich nu gaan inzetten voor de inwoners in dit land die ook wel wat kunnen gebruiken. En niet constant in het nieuws zijn zoals deze zgn vluchtelingen. Start is een actie als Rode Kruis voor de mensen die hier in armoede leven. Stille armoede.


  ⚠️ Meld

 2. Heel goed natuurlijk dat stille armoede in Nederland ook onder de aandacht komt, Benjie. Helemaal mee eens. Maar maakt de ene trieste situatie dat de andere niet waar kan zijn? Je spreekt over ‘zogenaamde’ vluchtelingen. Google eens op afbeeldingen van bijvoorbeeld de steden Homs of Aleppo. Kan jij je voorstellen dat je daar niet vandaan zou willen vluchten?


  ⚠️ Meld

 3. Ik denk dat Benjie het weet. Ik niet.

  Als ik de beelden echter zie, snap ik heel goed dat daar geen weldenkende ziel meer wil wonen. En ik kan me ook wel voorstellen dat dat voor een groot gebied daaromheen geldt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.