Rookverbod in kidsvakken stadion PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle meldt op haar website dat vanaf de eerste thuiswedstrijd in 2016 tegen sc Heerenveen het niet meer toegestaan is te roken in de kidsvakken van het stadion.

Het rookverbod geldt in de vakken 10 en 11 op de Fred Patrick-tribune, alsmede vak 32B op De Stentor-tribune. Ook het gebruik van een elektrische sigaret is daar niet meer toegestaan. De club is namelijk van mening dat kinderen op een gezonde wijze naar een voetbalwedstrijd dienen te kijken. Noem het een logisch en goed voornemen vanuit PEC Zwolle om de jeugd in de betreffende vakken vanaf het nieuwe jaar niet meer met sigaretten- dan wel sigarenrook te confronteren. De club rekent op medewerking om de jongste fans zodoende een plezierige en sportieve wedstrijdbeleving te bieden.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Goed beleid. Echter de mensen die daar nu een seizoenskaart hebben gekocht hadden wellicht een andere plek in het stadion gekozen nu halverwege het seizoen ineens blijkt dat ze daar niet meer mogen roken. In januari kenbaar maken dat per nieuw seizoen deze regel geldt was logischer geweest.


  ⚠️ Meld

 2. Hoe gaan ze alle bezoekers van deze vakken erop attenderen? Niet iedereen leest peczwolle.nl, destentor of weblogzwolle. Gaan ze extra stewards inzetten om deze mensen persoonlijk aan te spreken dat ze niet mogen roken? In de Arena en Gelredome mag je ook niet roken, maar uit eigen ervaring heb ik gezien dat het lastig te handhaven is.


  ⚠️ Meld

 3. Hoe bestaat het dat roken in welke kleine of grote samenkomst nog steeds als een grondrecht wordt beschouwd. Heb mijn seizoenskaart 3 jaar terug niet verlengd omdat de toeschouwers om mij heen daar geen enkele boodschap aan hadden rekening met een ander te houden.


  ⚠️ Meld

 4. Dat er int kidsvak niet meer gerookt mag worden vind ik een goede zaak, maar dit heeft vooral met de voorbeeldfunctie van ouderen te maken. Voor de rest zit je in het stadion gewoon in de open lucht dus kan je prima roken.


  ⚠️ Meld

Reageer