Afsteken vuurwerk vanaf Oudjaar 18.00 uur

Zwolle – Het einde van 2015 is in zicht. Naast oliebollen en champagne, hoort ook vuurwerk bij de traditie van Oud & Nieuw. Om de jaarwisseling voor iedereen feestelijk te houden mag vuurwerk alleen rond Oudjaar afgestoken worden. Ook geldt een minimumleeftijd. Afsteektijden vuurwerk: vanaf 18.00 uur.

Om de overlast van vuurwerk overdag te verminderen, mag vuurwerk sinds vorig jaar van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur afgestoken worden. En dus niet meer vanaf 10.00 uur in de ochtend. Het afsteken van vuurwerk buiten deze tijden kan een boete opleveren. Op de verpakking van legaal vuurwerk staat welke leeftijd u moet hebben om het te mogen afsteken. De minimumleeftijd (12, 16 of 18 jaar) hangt af van het soort vuurwerk. Ervaart u overlast van vuurwerk? Meld dit dat dan bij politie via telefoonnummer: 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Als je als politieagent op 31 december van 10 uur tot 18 uur boetes gaat uitdelen in verband met (legaal) vuurwerken afsteken, dan vind ik diegene ook wel een matenn**ier.


  ⚠️ Meld

 2. Weet je nog vroeger toen we zelf klein waren… paar dagen voor oud en nieuw lekker in de kerstvakantie in de kou naar buiten om vuurwerk af te steken. En nu.. bij gods gratie vanaf 18.00 uur op oudjaarsdag. Weer een traditie die elk jaar weer beetje meer de nek om wordt gedraaid in dit land.


  ⚠️ Meld

 3. @ja-tja vuurwerk zult u bedoelen, dat zijn geen bommen….. ze gebruikten bommen in rotterdam stel u niet zo aan er wordt de mensen alleen maar angst aangejaagd door de media en de overheid


  ⚠️ Meld

 4. Tja, het is jammer voor de jochies met rotjes, maar helaas is het echt nodig. Liep de spuigaten uit, vooral door die illegale rommel. Heel naar voor mensen, dier en milieu.


  ⚠️ Meld

 5. Het vuurwerkverbod komt er echt wel aan. Mede omdat er nu al zo vroeg afgestoken wordt leidt dit tot overlast en dus klachten.
  Het is jammer dat de tokkies niet inzien dat door dit gedrag heel erg aan de eigen poten gezaagd wordt.  ⚠️ Meld

 6. Mensen die zeggen dat er al twee weken zwaar vuurwerk wordt afgestoken en dat er daarom een vuurwerkverbod moet komen, die kijken niet verder dan hun neus lang is.

  Al het vuurwerk dat vóór 29 december wordt afgestoken en/of wat zwaar klinkt is dus geen legaal vuurwerk en dus los je niets op met een vuurwerkverbod. Ik denk dat wanneer je een vuurwerkverbod instelt er juist meer zware knallen komen omdat mensen hun heil dan dus alleen maar in het illegale vuurwerk gaan zoeken.

  Ik steek zelf ook vuurwerk af en dat vind ik een goede traditie. De één in de straat zorgt voor de oliebollen, de ander voor de drankjes en ik zorg voor het vuurwerk, dat hoort gewoon bij een leuk Oud & Nieuw.


  ⚠️ Meld

 7. “Vuurwerkvandalen richten voor 8000 tot 10.000 euro schade aan bij voetveld in Heerde,” lees ik net in de krant.

  Ik vind vuurwerk ook beste een leuke traditie, maar dit is slechts 1 incidentje. Naast afgebrande scholen, kinderen met brandwonden en opgeblazen bushokjes. Hoe lang kun je dat nog volhouden?


  ⚠️ Meld

 8. Bericht door bert_123, op 23 december 2015 20:50
  @ja-tja vuurwerk zult u bedoelen, dat zijn geen bommen

  bert, vuurwerk koop je in de winkel

  dat zijn knalletjes poef paf meer papier dan kruit

  bommen dat ze hier afsteken, hele vuilnisbakken mee -opblazen-
  dat is GEEN vuurwerk

  😉


  ⚠️ Meld

Reageer