Subsidie beschikbaar voor kleine evenementen

Zwolle – Kleine evenementen kunnen zich inschrijven voor subsidieregeling.

De provincie Overijssel heeft voor komend jaar 50-duizend euro beschikbaar voor kleinschalige festivals en evenementen. De inschrijving voor deze subsidieregeling begint maandag 4 januari 2016. Het CDA roept de organisatoren van deze kleine evenementen op gebruik te maken van de regeling.

Voor en door inwoners
Om kans te maken op een bijdrage van de provincie moeten de evenementen voor en door inwoners van Overijssel zijn opgezet. Daarnaast moeten de evenementen nieuw zijn en zich richten op cultuur, noaberschap en sport en bewegen.
Rob Engbers: ‘De inschrijving voor deze subsidieregeling begint maandag 4 januari 2016. Het CDA roept de organisatoren van deze kleine evenementen, zoals sport-, toneel- en muziek- en buurtverenigingen op gebruik te maken van de regeling. Maar snelheid is geboden want voor de regeling geldt; wie het eerst komt, het eerst maalt!’

Kleine bedrag, groot bereik
De CDA fractie vindt het van groot belang ook de kleine initiatieven niet te vergeten. In het huidige evenementen beleid was er vooral oog voor de grote evenementen, maar juist de kleinschalige evenementen zijn vaak al goed geholpen met een kleine bijdrage. Deze kleinschalige nieuwe initiatieven en evenementen zijn van groot belang voor de betrokkenheid in de samenleving. omdat hier veel vrijwilligers bij betrokken zijn.
Moniek Kleinsman: ‘Je kunt hierbij zeker denken aan kleinschalige sportinitiatieven die in de diverse gemeenten worden georganiseerd. We zijn blij met de ruimte die we hebben vrijgemaakt in de bestaande gesloten regeling en zijn benieuwd of er behoefte is naar soortgelijke aanvragen. Het is een goede stap om ook sport op Provinciaal niveau weer op de kaart te zetten’.

Vanuit de samenleving
Het CDA ondersteunt graag initiatieven vanuit de samenleving en heeft er tijdens de behandeling van het evenementenbeleid voor 2016 een meerderheid kunnen krijgen voor haar voorstel om ook geld voor de kleinere evenementen van onderop beschikbaar te stellen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Subsidie beschikbaar voor kleine evenementen”

Reacties zijn gesloten.