Luisterend oor verlicht donkere dagen

Zwolle – Wie komende feestdagen een luisterend oor nodig heeft gehad, kon dag en nacht terecht bij Sensoor. Of het nu Sinterklaasavond, Kerstochtend of Oudejaarsnacht is, vrijwilligers van Sensoor Zwolle zitten klaar voor een anoniem gesprek. Zij luisteren naar gesprekken over eenzaamheid, verdriet en zorgen.

Er niet alleen voor staan
De decembermaand staat in het teken van familiebezoek en gezelligheid. Juist daardoor kunnen mensen zich tijdens de feestdagen extra alleen of verdrietig voelen door eenzaamheid, relatieproblemen of het gemis van dierbaren. Veel instellingen en instanties zijn gesloten, psychologen en behandelaars hebben vakantie, waardoor het gevoel er alleen voor te staan versterkt wordt. De vrijwilligers van Sensoor waren ook tijdens de feestdagen online bereikbaar en telefonisch zelfs dag en nacht. Zij lossen geen problemen op, maar kunnen wel de pijn verzachten, ondersteunen en helpen om zaken in een ander perspectief te plaatsen.

De telefoondienst van Sensoor is alle dagen van het jaar 24/7 bereikbaar. Via het nummer 0900-0767 (5 ct. p/m) of het lokale nummer (038-4268999) tegen het normale telefoontarief.
E-mailen en chatten kan via www.sensoor.nl
Goed getrainde vrijwilligers
De vrijwilligers worden goed getraind en begeleid door beroepskrachten van Sensoor. Ze leren eigen (voor)oordelen te parkeren en zich open te stellen voor het verhaal van de ander. Tijdens de trainingen oefenen vrijwilligers luister- en gespreksvaardigheden en verdiepen zich in thema’s als depressie, eenzaamheid en zelfbeschadiging.
In februari 2016 start locatie Zwolle weer een basistraining voor nieuwe vrijwilligers. Na de basistraining volgt een mentorperiode met een ervaren vrijwilliger voor iemand zelfstandig aan de slag gaat. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.sensoor.nl/vrijwilligerswerk.

Op donderdag 14 januari 2016 is er om 10.00 uur een informatiebijeenkomst in Zwolle over vrijwilligerswerk bij Sensoor.
Sensoor, opgericht in 1958 onder de naam SOS Telefonische Hulpdienst, heeft 26 locaties door het hele land. Met ruim 250.000 gesprekken per jaar, gevoerd door zo’n 900 vrijwilligers, is Sensoor de grootste organisatie in Nederland die emotionele ondersteuning op afstand biedt. Eenzaamheid is het meest besproken thema, 28% van de gesprekken ging hierover vorig jaar. Vrijwilligers, opgeleid en begeleid door beroepskrachten, bieden dag en nacht een luisterend oor. Lees meer op www.sensoor.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer