Genomineerden SportGala Zwolle bekend!

Zwolle – De genomineerden voor de vijfde editie van het SportGala Zwolle, zaterdag 23 januari 2016 in het Landstede Sportcentrum, zijn bekend. Het stemmen kan dus beginnen. Ga snel naar de site www.sportgalazwolle.nl en stem op jouw favorieten! Er kan gestemd worden tot en met woensdag 13 januari 2016.

In de categorie Sportman zijn Dylan van Moerkerk (karate) Michel Mulder (schaatsen/skeeleren) en Reinder Nummerdor (beachvolleybal) genomineerd. Bij de vrouwen zijn genomineerd Anna van der Breggen (wielrennen), Yasemin Smit (waterpolo) en Kirsten Wild (wielrennen). Bart Horstman (squash), Luuk Peters (atletiek) en Ralf Rienks (roeien) gaan uitmaken wie het Sporttalent van het jaar wordt. Genomineerd voor Sportploeg van het jaar 2015 zijn de jongens van CSE-Basketball Academy Zwolle U18 (basketbal), de heren van Landstede Volleybal (volleybal) en de heren van Pelikaan Beach Soccer Zwolle (beachsoccer). En in de categorie Sportcoach strijden Arno Bunnig (BAZ U18), Folkher Langejans (PBSZ) en Redbad Strikwerda (Landstede Volleybal) om de titel. Voor de genoemde categorieën tellen de stemmen van het publiek voor één derde mee, de beoordeling van de vakjury twee derde.

Bij de volgende vier categorieën bepaalt het publiek volledig wie er zaterdag 23 januari het podium mogen beklimmen. In aanmerking voor de titel Sportvrijwilliger van het jaar komen Harry van Bree (Golfclub Zwolle), Jaco Breet (VC Zwolle) en Arie Scheffer (WRZV Zaalvoetbal). En de Sportstimuleringsprijs gaat naar Golfclub Zwolle, Kickboksgala Tabonon of Regio Zwolle Volleybal. Tijdens het SportGala Zwolle wordt ook het Sportiefste schoolinitiatief van het jaar bekend gemaakt. Daarvoor zijn genomineerd: KWF StadshagenRun (Thorbecke SG), Landskampioen schoolvoetbal (KBS De Vlieger) en Vluchtelingensport (Calo Windesheim). En tot slot komen Cape Town Tour (Bloemink Security), Groot verzet tegen kanker (Novon) en Stars for Kids (Seven Stars) in aanmerking voor de prijs Sportiefste ondernemersinitiatief van het jaar 2015. De categorie Sportbestuurder van het jaar is in verband met te weinig kandidaten geschrapt.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Volledig onnodig om te stemmen op de eerste categorieën. Met 1/3 van de stemmen heeft het publiek dus niets in te brengen tegen de vakjury.


  ⚠️ Meld

 2. Ja ‘Dus’ Eigenlijk ben je een sneu figuur die zelf nergens voor in aanmerking komt, of toch wel “Azijnzeiker van het jaar”. Hopelijk zal 2016 voor jou en meer genomineerden voor deze titel meer positiviteit brengen dan dit jaar !!!


  ⚠️ Meld

 3. Dus.. op basis van nieuwsberichten lezen is het toch niet raar dat iemand het raar vind dat een Hasseltse voor een Zwolse galatje gekozen word ?
  Nee ? Dus elke wereldkampioen buiten Zwolle en dan op een moment in Zwolle komt wonen, komt in aanmerking. Bijzonder soms kent ons feestje.


  ⚠️ Meld

 4. Ach, Erben Wennemars was toch ook opeens Zwollenaar terwijl hij uit Dalfsen kwam. En Jan Vayne dan. Is dat een Zuidwoldenaar, Zwollenaar, Kampenaar of Amsterdammer?
  En Herman Brood dan, heeft het grootste deel van zijn leven in Amsterdam gewoont. Maar wij eren de ‘Zwollenaar’ hier.
  Ik begrijp het wel als men die roem een beetje naar zichzelf toetrekt.
  Vind ik ook niet zo erg. Wel grappig.


  ⚠️ Meld

 5. @dus, het gaat er niet om dat jij op basis van nieuwsbericht denkt dat Anna Niet ut Zwolle komt. He gaat mij om de conclusies die je er aan verbindt: wassen neus gala, sneu gedrag van ondernemers die interessant willen doen.
  Wellicht is het fatsoenlijk, wanneer je dat terugneemt.


  ⚠️ Meld

 6. Feit dat Anne haar grote successen heeft behaald terwijl ze nog in Genne woonde en nu ‘opeens’ Zwolse is bevreemd mij ook. Daar moet ik ‘@dus’ wel gelijk in geven. Erben woonde destijds in Zwolle. Jan valt niet onder de topsporters natuurlijk. Herman is categorie ‘buitengewoon’.

  Het gala zelf heb ik ook wel een mening over, maar laat ik deze niet ventileren.


  ⚠️ Meld

 7. Uitslag:
  Sportman: Reinder Nummerdor
  Sportvrouw: Anna van der Breggen
  Sportploeg: Pelikaan Beach Soccer Zwolle

  Niet verder vertellen 😉


  ⚠️ Meld

Reageer