Arno Hoekstra gaat 1e elftal VV Berkum trainen

Zwolle – Arno Hoekstra wordt met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2016-2017 hoofdtrainer van VV Berkum. De nu 39-jarige coach, die woonachtig is in het Friese Oldeberkoop, krijgt bij zijn nieuwe club de taak om te bouwen aan een 1e elftal dat uiteindelijk kan presteren als stabiele hoofdklasser.

Hoekstra is in het bezit van het diploma Trainer Coach 1 en is nu hoofdtrainer van FVC, ofwel de Friesche Voetbal Club uit Leeuwarden. Met die club staat hij op dit moment op een vierde plaats in de 1e klasse F van het zondagvoetbal. Eerder stond hij liefst vijf jaar aan het technische roer bij zaterdag-eersteklasser d’Olde Veste ’54 in Steenwijk, waar hij niet alleen de hoofdmacht onder zijn hoede had maar in een eerder stadium ook de beloften en de A-junioren. Bij Olde Veste keerde hij het afgelopen jaar nog een half seizoen terug als interim-hoofdtrainer. Als voetballer kwam Arno Hoekstra uit voor diverse jeugdelftallen van profclub SC Heerenveen maar blessures maakten helaas een voortijdig eind aan zijn carrière als actief speler.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. prima keuze. Geen trainers uit het traditionele rijtje die overal op de trainersbaantjes solliciteren. Gewoon een jonge ambitieuze trainer die ons allemaal onbekend is. Moedige keuze van de TC.


  ⚠️ Meld

 2. Slechte keuze. Trainer zonder ervaring op een h oger niveau/ En voor het zoveelste jaar hopen op beter. De TC kiest voor een onbekende trainer die hen weinig in de weg zal leggen. Pas als de TC bij Berkum het lef heeft af te treden is er weer sportief perspectief.. Het is al jaren drama en de ambitie ‘een stabiele hoofdklasser worden’ stamt nog uit de tijd dat Henny van’t Hof trainer was. Inmiddel is de hoofdklasse het tweede niveau en daar zit de club mijlenver vanaf! Nu al is promotie kansloos, en in plaats van de TC moet de trainer weg, onbegrijpelijk.


  ⚠️ Meld

 3. 😮 Dat is toch niet de heerschende mening, of een individu?

  -Slechte keuze
  -Trainer zonder ervaring op een h oger niveau
  -Vooral ook: De TC kiest voor een onbekende trainer die hen weinig in de weg zal leggen.
  -Pas als de TC bij Berkum het lef heeft af te treden is er weer sportief perspectief..
  -Erg lange ambitie ‘een stabiele hoofdklasser worden’…dateert al van voor “Hoofdklasse het 2e niveau werd”.


  ⚠️ Meld

 4. Ondanks het feit dat het, idd, nu wel zo’n beetje bekend zou kunnen worden. Er is al veel zekerheid bij de standaardteams. Kom ik niet verder dan oud-WVFers Brucht B. of Patrick D. zou wel mooi zijn, maar Patrick heeft het papiertje volgens mij nog niet. Het leukst vind ik, iemand met roots bij de club.
  Afwachten maar, verwacht dus wel dat WVF’s Fred E. binnenkort met witte rook komt. Zal even wat uitzetten. 😉


  ⚠️ Meld

 5. Inderdaad het duurt wel lang voor het bekend is bij WVF. Maar dat kan,misschien hebben ze een hoop kandidaten. Ik denk dat het voor iedere vereniging wel prettig is om een trainer uit eigen gelederen te hebben met bekendheid binnen de vereniging. Dus bijvoorbeeld Brucht B. zal een prima trainer zijn bij WVF, en een assistent die ook de roots bij die vereniging heeft. Kijk Bij Be Quick die heeft het toch uitstekend gedaan met Arnie P. ook een trainer uit eigen gelederen. Trainers van buitenaf zijn vaak in mijn ogen gelukzoekers, met de beste bedoelingen maar vaak niet tot resultaat komen. En dat komt volgens mij dat ze niet op de hoogte zijn, wat er bij de vereniging aan spelers loopt. En alles aanhoren wat een ander binnen de vereniging hen voorspiegelt.


  ⚠️ Meld

 6. Heb eens een naam van een assistent horen vallen…maar laat ze het zelf maar vertellen. Verwacht o.a. wat dat betreft, aardig wat van de nieuwjaarsreceptie!


  ⚠️ Meld

 7. Zou wel gezellig zijn, een return van de aimabele Eduard L.
  Hij was (ook ;)) bij WVF-Berkum. met zijn maat Raymond S.

  De laatste betrekt een deftig pand in mooi-Stadshagen. Deze ex-Berkummer, heeft gewoon ‘trainer betaald-voetbal’. Zo is hij met o.a. Jaap Stam en G.P. de Gunst, één van de weinige Zwollenaren met dit papiertje zijn.
  Maar het ging over Eduard, die ooit bij Berkum voetbalde. Hij was bij Alcides assistent van Raymond S.

  Blijf benieuwd.

  Beyen ook nog terug 😀


  ⚠️ Meld

 8. Eduard was een goede en logische keuze voor Berkum geweest.Waarom kiezen ze voor iemand uit Olderbekoop?

  Raymond S is niet te hopen voor WVF. Kan 1000 x z’n papiertje BVO-cosch hebben, maar heft als trainer nog helemaal niets laten zien. Behalve dan dat hij een zelfingenomen narcist is waar niet mee te werken valt.


  ⚠️ Meld

Reageer