Echtpaar Wolters-Emmerink 60 jaar getrouwd

Zwolle – Zondag 27 december 2015 bezocht Wethouder Nelleke Vedelaar De heer en mevrouw Wolters-Emmerink om hen persoonlijk te feliciteren met het 60 jarig huwelijk dat zij op die dag vierden.

27-12-2015_echtpaar_wolters-emmerink_60jr_getrouwd_02.jpg

Na even nagedacht te hebben over wanneer de eerste ontmoeting plaatsgevonden heeft antwoord Tinus: " Volgens mij was het op Koninginnedag, ja ik denk het wel maar het is ook al 60 jaar geleden, in ieder geval was het een feestdag. De plaats weten ze allebei nog heel goed, dit was namelijk midden in de Diezerstraat. Tinus was direct verliefd, maar moest zich nog wel eerst bewijzen tegenover Annie, maar na een tijdje sloeg dan ook werkelijk de vonken wederzijds over. Beiden zijn van oorsprong niet Zwols, maar mijnheer streek regelmatig in Zwolle neer met paard en woonwagen waar zijn ouders mee rond trokken. Annie was toevallig in Zwolle omdat haar grootmoeder in het Zwolse ziekenhuis lag. Het echtpaar heeft zes kinderen en zes ‘schoonkinderen’, 23 Kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. En ze verwelkomen binnenkort hun eerste achter-achterkleinkind.

27-12-2015_echtpaar_wolters-emmerink_60jr_getrouwd_03.jpg

27-12-2015_echtpaar_wolters-emmerink_60jr_getrouwd_01.jpg

Annie heeft toen ze bij Tinus kwam haar leven geweid aan het zorgen voor het grote gezin. Tinus ging vroeger werken bij de boer. Hij hielp dan met hele families aardappelen te krabben in het veld. Jaren later hij de kost verdiend als koopman in oud ijzer en metalen. Daarmee heeft hij in Zwolle een grote klantenkring opgebouwd en daar veel vrienden aan overgehouden.
Naast de zorg voor het grote gezin heeft Annie door de jaren heen veel kleine hondjes gehad zoals een Dwergpinscher, Yorkshire Terriër, Teckel, Chow Chow, Chihuahua, Pekinees en Poedel.

Tinus had eigenlijk had ik maar één grote hobby en dat was voetbal! Vanaf zijn tienerjaren tot ver in de vijftig jaar is hij hier actief in geweest, en voetbalde hij op het hoogste niveau bij WVF in Westenholte. Tot begin jaren ‘70 heeft hij samen met mijn twee broers gevoetbald bij WKH, Woonwagenkamp Hoogeveen. Zij speelden in het eerste en waren daar elke week te vinden. In 1974 richtte hij zelfs samen met o.a. Rieks Bel, die later ook oprichter werd van de nu succesvolle club Dieze West, voetbalvereniging De Hanenrick op die later de naam SC Hanze kreeg. Dit deed hij tot dat zijn leven een invulling kreeg als zendeling voor God.

In de begin jaren 90 ging hij voor de alle eerste keer naar Roemenië om daar mensen te helpen in nood. Bij terugkomst wist ik direct dat het niet mijn laatste reis zou zijn naar dit land.
“God heeft me als zendeling gestuurd naar dit land en daar ben ik God tot op de dag van vandaag gehoorzaam in gebleven. Samen met Annie en vele broeders en zusters zijn we dagelijks bezig om goederen in te zamelen voor mensen in nood. Tegenwoordig is het al zo dat vele mensen ons weten te vinden wanneer ze spullen over hebben en dat is geweldig, ja we zijn een gezegend stel.” Beiden mogen niet klagen qua gezondheid, ondanks dat ze aan geven dat ouderdom met gebreken komt voelen ze elke dag dat God de kracht geeft om de dingen te doen wie ze graag willen doen.

Artikel delen:
Reacties 8

Reageer