Echtpaar Meinders-Helmholt 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Meinders-Helmholt waren maandag 28 december 60 jaar getrouwd. Wethouder Filip van As bracht het echtpaar maandagmiddag een bezoek in hun woning aan de Huibertplaat om hen te feliciteren. Het echtpaar kreeg een aantal Iris cheques cadeau.

28-12-2015_echtpaar_meinders-helmholt_60jr_getrouwd_02.jpg 

De heer Willem Meinders is geboren op 29 maart 1931 in Kampen. Mevrouw Sietske Helmholt is geboren op 10 september 1932 in Zevenhuizen. Meneer en mevrouw zijn getrouwd op 28 december 1955. Het echtpaar heeft twee dochters, twee kleinzonen en een achterkleinzoon. Het tweede achterkleinkind wordt in januari aanstaande verwacht. Meneer Meinders was de vijfde uit een gezin van elf kinderen. Hij groeide op in 2e Exloërmond, alwaar zijn vader hoofd was van de lager school ‘Met den Bijbel’. Wim zijn interesse lag bij de techniek en na twee jaar militaire dienst, solliciteerde hij bij destijds de PTT (nu KPN). Hij heeft 40 jaar voor deze werkgever gewerkt en is diverse malen voor zijn werk verhuisd. Begonnen in de stad Groningen, lange tijd wonend in Emmen en eindigend in Winschoten als chef kabelnetten Oost.

28-12-2015_echtpaar_meinders-helmholt_60jr_getrouwd_03.jpg

28-12-2015_echtpaar_meinders-helmholt_60jr_getrouwd_01.jpg 

Zoals destijds gebruikelijk was mevrouw er voor het gezin. Daarnaast was ze lid van de plaatselijke plattelandsvrouwenbond, lid van een koor en net als meneer actief met vrijwilligerswerk binnen de gereformeerde kerk.
 
In 1992 hebben ze zich, na de pensionering van meneer, in Zwolle gevestigd. Een fijne stad om in te wonen met alle voorzieningen binnen handbereik.
In de loop der jaren zijn meneer en mevrouw samen veel met de caravan op stap geweest en hebbe in Europa mooie plaatsen bezocht waar ze graag aan terugdenken. Ook hebben ze in 2001 een trip naar Canada gemaakt, waar ze eindelijk de diverse broers en zusters die destijds geëmigreerd waren konden bezoeken in hun eigen huis.
Zestig jaar huwelijk is snel voorbij gegaan en ze zij nog steeds erg gelukkig samen.
De gezondheid wordt brozer en de mobiliteit gaat helaas achteruit. Toch genieten ze samen nog van elke dag.
Artikel delen:
Reacties 3
  1. Van harte gefeliciteerd met dit jubileum, heel bijzonder dat u dat samen mee mag maken. Mijn oma en opa zijn 35 jaar getrouwd geweest. En mijn ouders waren vorige maand 48 jaar getrouwd. Geniet samen volop van de tijd die u gegeven mag worden.


    ⚠️ Meld

  2. Ouders van Wilma (mijn oud collega) van harte gefeliciteerd met dit prachtige jubileum…….
    Nog vele mooie jaren toegewenst……    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.