Nieuwjaarsconcert Orkest van het Oosten

Zwolle – Het Orkest van het Oosten opent het jaar 2016 traditioneel met een feestelijk Nieuwjaarsconcert, op donderdag 7 januari in Odeon de Spiegel te Zwolle. Het wordt een hele avond lang genieten van weelderige Weense walsen, pittige polka’s en daar tussendoor: heerlijke romantische rustpunten. Met als gastdirigent en tegelijkertijd vioolsolist de uiterst talentvolle Guy Braunstein, bij zijn aanstelling de jongste concertmeester ooit van de Berliner Philharmoniker!

Kunt u zich een betere muzikale opening van 2016 wensen? En nog extra voordelig ook! Want kaarten voor dit Nieuwjaarsconcert zijn verkrijgbaar vanaf € 29,50 per persoon (1e rang)! Het programma van dit Nieuwjaarsconcert bevat alle ingrediënten voor een feestelijk muziek-avondje uit. Van Mozarts Eine kleine Nachtmusik en zijn Rondo uit de Haffner Serenade tot de Hongaarse Dans nr.1 in g van Johannes Brahms. En uiteraard ontbreken deze avond ook de bekende Romance voor viool en orkest nr.2 van Ludwig van Beethoven en het romantische Salut d’amour van Edward Elgar niet.

Hetzelfde geldt voor de zwierige Weense walsen van Johann Strauss jr., zoals de Kaiser-Walzer. Afsluiting van dit spetterende Nieuwjaarsconcert van het Orkest van het Oosten vormt Strauss’ onnavolgbare An der schönen blauen Donau. En voor alle romantische vioolsolo’s – o.a. in Havanaise van Saint-Saëns – tekent gastdirigent Guy Braunstein hoogst persoonlijk.
Gastdirigent én vioolsolist: Guy Braunstein
De uitzonderlijk getalenteerde Guy Braunstein (Tel Aviv, 1971) is tijdens dit Nieuwjaarsconcert dirigent en vioolsolist tegelijk. Met zijn bijzondere viool – in 1679 vervaardigd door de vermaarde Italiaanse vioolbouwer Francesco Roggieri – zorgt hij deze avond zowel voor virtuoos vuurwerk als romantische rustpunten.
Guy Braunstein studeerde bij Chaim Taub en later bij Glenn Dictrow en Pinchas Zuckerman in New York en trad al jong wereldwijd solistisch op met orkesten als het Israel Philharmonic, Bamberger Sinfoniker, het Copenhagen Radio Orchestra en de Berliner Philharmoniker. In 2000 werd hij – als jongste eerste concertmeester ooit bij dit fameuze orkest – benoemd bij de Berliner Philharmoniker. Bij dit orkest werkte hij met de wereldtop der dirigenten, terwijl hij daarnaast verder bouwde aan zijn loopbaan als solist. En met succes, want inmiddels staan gerenommeerde orkesten voor hem in de rij en verschijnt van Guy Braunstein de ene solo-cd na de andere.
Kaartverkoop
Kaarten voor het Nieuwjaarsconcert van het Orkest van het Oosten in Zwolle kosten € 29,50 p.p. (1e rang) en € 34,50 p.p. (Gouden rang). U koopt uw toegangskaart via www.orkestvanhetoosten.nl
Artikel delen: