Zaalvoetbal leeft in Zwolle!

Zwolle – Op dinsdag en woensdag organiseerden zaalvoetbalvereniging WRZV en SportService Zwolle voor de derde keer het Zwols Jeugdkampioenschap zaalvoetbal. Na een zeer succesvolle tweede editie, met ruim 500 deelnemers, gingen dit jaar ruim 600 jongeren uit Zwolle en nabije omgeving wederom twee dagen de strijd aan met elkaar in de WRZV-hallen. Dit jaar werd het toernooi uitgebreid en konden jongeren van 17 en 18 jaar ook deelnemen. De behaalde bekers werden uitgereikt door prominenten PEC Zwolle. Dinsdag waren dat Gerard Nijkamp en Bram van Polen. Woensdag waren dat voetballer Wouter Marinus en Ben Hendriks.

 wrzv_voetbal_30-12-2015-213.jpg

De Zwolse kampioen van woensdag: L’isola!

Het Zwols Jeugdkampioenschap zaalvoetbal is inmiddels al niet meer weg te denken uit de kerstvakantie. “Het toernooi is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement dat veel bekendheid geniet in Zwolle en omgeving. In de WRZV-hallen beschikken wij over twee sportzalen, waardoor tachtig teams deel kunnen nemen aan het toernooi”, aldus Freddy Eikelboom, voorzitter van zaalvoetbalvereniging WRZV. Op dinsdag gingen jongeren van 13-14 en 15-16 jaar de strijd met elkaar aan. Op woensdag 30 december werd, naast het toernooi voor 17- en 18-jarigen, gespeeld in de leeftijdscategorie 10 tot en met 12 jaar. Elk team bestond uit zeven of acht spelers. De wedstrijden werden gespeeld in vijftallen (inclusief keeper). Het zaalvoetbal toernooi was toegankelijk voor iedereen. Voor teams van Zwolse voetbalverenigingen, maar ook vriendenteams waren van harte welkom. Eikelboom kondigt alvast aan dat het volgend jaar nog grootser zal worden. Teams uit de brede regio rond de IJssel gaan dan strijden om de bijzondere IJsselcup.

wrzv_voetbal_30-12-2015-28.jpg

De Fair Play Prijs was voor het team DESZBoys

wrzv_voetbal_30-12-2015-21.jpg

De beste keeper was woensdag Finn van Berkum United 1.

wrzv_voetbal_30-12-2015-35.jpg 

Via Lees verder rmeer nieuws en foto’s…

Koen Tip van SportService Zwolle juicht het terugkerende karakter van het toernooi toe. “Het is leuk om te zien dat zaalvoetbal een steeds prominentere plek krijgt in Zwolle. Er is in een zaalvoetbalacademie voor jongeren van 10 tot 16 jaar binnen zaalvoetbalvereniging WRZV waar enthousiaste zaalvoetballers bij aan kunnen sluiten en er zijn clinics op scholen van het Voortgezet Onderwijs. We zijn ook in gesprek om een scholencompetitie op te zetten. Een mooie samenwerking tussen zaalvoetbalvereniging WRZV, SportService Zwolle en de KNVB, die dit allemaal mogelijk maakt. Zaalvoetbal leeft in Zwolle!” 
 
wrzv_voetbal_30-12-2015-23.jpg
 
wrzv_voetbal_30-12-2015-32.jpg
 
wrzv_voetbal_30-12-2015-48.jpg 
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer