Vuurwerk beschadigt dak Tafeltennis Zwolle

Zwolle – Vrijdagmiddag, tijdens de nieuwjaarsreceptie, heeft Tafeltennis Zwolle moeten constateren dat een deel van hun gebouw is beschadigd ten gevolge van wateroverlast. Dit water was afkomstig van het dak dat is beschadigd door vuurwerk.

schermafbeelding_2016-01-02_om_11.32.35.png 

Eigen foto

Het dak heeft op verschillende plaatsen door vuurwerkschade meerdere gaten opgelopen. Een specialist van de gemeente Zwolle heeft, ondanks dat het buiten al donker was, kunnen constateren dat vuurwerk de boosdoener was van de beschadigingen aan het dak. Zoals het er nu uitziet is de vloer voor het grootste gedeelte beschadigd door water. De vloer zet uit en vormt bollingen op grote plekken in de zaal. Ook de plafondplaten in de zaal en dames kleedkamer zijn verloren gegaan door de hoeveelheid water. Verder zal er door de gemeente/verzekering nog een expert moeten kijken naar de totale schade (zichtbaar en onzichtbaar) in het pand. Dit heeft voor de sportvereniging en huurders grote gevolgen in de komende weken.

Tafeltennis Zwolle verwacht dat ze ieder geval de komende 14 dagen niet kunnen tafeltennissen. Tot nader order zijn toernooien, trainingen en vrij spelen niet mogelijk. “Wij hopen hierbij op je begrip en geduld. Het bestuur zal, zodra dit kan, meer informatie delen per mail over de voortgang van het herstel. Natuurlijk hadden we ons de start van 2016 op een andere manier voorgesteld. Op de vrijdagen is de kantine wel open zodat we toch gezellig bij elkaar kunnen zijn en een kaartje kunnen leggen.”

Artikel delen:
Reacties 11
 1. En tevens wil ik graag vermelden dat de gemeente gisteravond uiterst snel en deskundig heeft gereageerd op onze melding. Een groot compliment aan de gemeente voor de hele snelle opvolging op nieuwjaarsdag.

  Een technisch medewerker kwam zelf polshoogte nemen. Vandaag is er al een daktechnicus bezig om de gaten, veroorzaakt door vuurwerk, te dichten.

  Klasse, we voelen ons hierdoor enorm gesteund.


  ⚠️ Meld

 2. Misschien is het wel door wat anders gebeurd? Telkens maar t vingertje op vuurwerk!!

  Auto ook verbieden aub!! Slecht voor milieu!! En heeft veel meer slachtoffers per jaar, vernieling, brand, etc etc…

  Zucht….

  Zullen we t alvast over de carnaval hebben?! Wie gaat alle confetti opruimen? Heb ik nog niet eens over de 4 dagen gezuip overlast…


  ⚠️ Meld

 3. Was zelf niet in zwolle met oud en nieuw, maar is er dan zoveel water gevallen dat een paar gaatjes zoveel water schade heeft veroorzaakt?


  ⚠️ Meld

 4. zal nog lange tijd duren ivm gezeik over de vergoeding/kosten… wie wat hoe hoeveel…
  bekend verhaal..
  vervelend voor de vereniging maar hopelijk is die dak snel gemaakt..


  ⚠️ Meld

 5. . Een specialist van de gemeente Zwolle heeft, ondanks dat het buiten al donker was, kunnen constateren dat vuurwerk de boosdoener was van de beschadigingen aan het dak.

  😉

  zal het niet het water zijn ???

  Vandaag is er al een daktechnicus bezig om de gaten, veroorzaakt door vuurwerk, te dichten.

  daktechnicus = pool :D:D:D de dakdekker


  ⚠️ Meld

Reageer