Vluchtelingen ook in 2016 welkom in Zwolle

Zwolle – Zaterdagavond vond in een vol theater De Spiegel de traditionele Nieuwjaarsreceptie plaats. De burgemeester opende avond met een inspirerende voordracht over wat er is gebeurd het afgelopen jaar, en blikte vooruit op het nieuwe jaar waar Zwolle Koninklijk bezoekt krijgt. Daarna heeft het orkest De Vuurvogel de sterren van de hemel gespeeld. Na afloop was er een swingende band in de foyer van het theater.

_dsc5996.jpg 

De burgemeester zei in zijn toespraak dat er begrip is dat het vluchtelingenvraagstuk ook in de regio Zwolle blijft spelen. "Dat we in Zwolle nu geen opvang hebben voelt een beetje raar. Vooral omdat we iets kúnnen doen." Burgemeester Meijer deed de belofte om zich ook dit jaar in te blijven zetten voor de opvang van vluchtelingen. "Zwolle wil mee blijven denken. Mensen moeten zich uitspreken en door elkaars ogen kijken om ook in de komende periode de goede dingen te doen voor vluchtelingen die onze zorg nodig hebben" Naast de vluchtelingenopvang sprak de burgemeester over het gastheerschappij voor Koningsdag 2016 op 27 april. "De afgelopen maanden is er al ontzettend veel in gang gezet om onze stad die dag te laten bruisen. En daar bedoel ik mee dat het feest een uitgelezen mogelijkheid is om de kracht en pracht van onze stad en onze regio te laten zien." De burgemeester maaktw voor een volle zaal een selfie. Een begin voor het gebruik van het twitteraccount @Koningsdag_2016.

_dsc6000.jpg
 
_dsc6010.jpg
_dsc6006.jpg
Via Lees verder meer foto’s…

_dsc5991.jpg
 
_dsc6004.jpg
 
_dsc6009.jpg 
Artikel delen:
Reacties 135
 1. Het was een mooie avond en hebben enorm genoten van De Vuurvogel. Een schitterend orkest met heel veel potentie. Tijdens zijn toespraak zat onze burgermeester met een raar gevoel, dat Zwolle op dit moment geen
  vluchtelingenopvang had. Zelf had ik een raar gevoel dat hij het niet had over de armoedebestrijding in het zelfde Zwolle.


  ⚠️ Meld

 2. Is de burgemeenster en wethouders op de hoogte geweest van de komst van deze imam afgelopen december 2015? Zie: http://wimyc.nl/NeW/

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/radicale-noorani-mag-spreken-zijn-critici-niet~a808252/

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/images/komgezelligbinnenvriend.html

  Waarom mag deze man spreken die niet moslims als “honden en hoeren ziet” volgens zijn eigen woorden?

  Waarom is deze man toch toegelaten om te spreken in Zwolle afgelopen december 2015?

  Gaan de asielzoekers naar dezelfde moskee om het verhaal van deze man aan te horen?

  Indien de burgemeester en wethouders op de hoogte is geweest van het bezoek van de imam, waarom wordt er dan nog steeds gedacht dat de vluchtelingen welkom zijn indien een (groot?) aantal niets met onze normen en waarden te maken willen hebben?

  Waarom laten wij als inwoners van Zwolle dit toe?  ⚠️ Meld

 3. vanaf april komen weer enorm veel “vluchtelingen” EU binnen, dus dat welkom winkeltje in Zwolle gaat over paar manden weer open 8)


  ⚠️ Meld

 4. Lijkt mij dat als we zelf democratisch een burgemeester mogen kiezen dat hij/zij dan een toespraak kan houden of we meer/minder vluchtelingen in Zwolle willen.


  ⚠️ Meld

 5. Er is volgens mij helaas maar 1 democratische partij die kritisch durft te kijken naar ons immigratiebeleid. En dat is de guurrechtse PVV, de rest van de politieke elite heeft nauwelijks een idee wat ze aan het doen zijn is mijn mening. Ook opvallend dat de burgemeester het heeft over vluchtelingen, beter zou hij kunnen spreken van asielzoekers of potentiële emigranten. Mensen die voor hun leven vluchten moeten altijd opgevangen worden, maar de rest wat mij betreft niet. Vaak wordt mensen die dit soort dingen zeggen verweten dat ze bang zijn, volgens mij is dit een truuc om maar geen inhoudelijke discussie te hoeven aangaan.  ⚠️ Meld

 6. Gelukkig is ruim de meerderheid van Zwolle voor het helpen van kwetsbare mensen. Gelukzoekers, en dat zijn er veel, mogen direct teruggestuurd worden.


  ⚠️ Meld

 7. Veldwachter, de PVV is alles behalve een democratische politieke partij. Ik ben trots op dit standpunt van onze burgemeester.


  ⚠️ Meld

 8. @ Veldwachter. De PVV is geen democratische partij met leden. Dat zou immers inhouden dat men een lange termijn visie heeft en men het ??gedachtegoed?? open wil stellen voor discussie. Ook zou er waarde worden gehecht aan reflectie en nuancering.
  Bijvoorbeeld bij het ophitsend benaderen van het vluchtelingen-verhaal. De essentie van de PVV is dat het een ongenuanceerde waan-van-de-dag ??partij?? is die wel vaart bij korte termijn denken en het inspelen op negatieve gevoelens. Wars van bijvoorbeeld hoop, empathie, oplossingsgerichtheid, hulpvaardigheid, mededogen en liefde.
  Ook bijvoorbeeld het “nogal ongeloofwaardige klimaatstandpunt” past in het plaatje. Het laatste zeer waarschijnlijk omdat de maatregelen tegen klimaatverandering, geld kosten. En een beetje zuunige Nederlander…De PVV heeft een leider die de finesses van angstmanagement en opportunisme tot in de puntjes beheerst.
  Hij kan kritiekloos zijn mening, in meestal maar één regel of een paar woorden, de wereld in Twitteren. Hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Het hoeft niet eens haalbaar te zijn. Bijvoorbeeld iemand die in de coalitie zit, heeft te maken met conformeren aan partij-standpunten én aan het regeerakkoord. Hero Brinkman eens, nogal vruchteloos, geprobeerd democratie in de PVV te krijgen.
  We hebben mogen meemaken wat er gebeurde toen hij machtig was als gedoog”parner”. Het is wat het is…niet meer en niet minder en dat zal het ook nooit zijn.  ⚠️ Meld

 9. @vragen aan B&W…die vragen zul je nooit antwoordt op krijgen..want ook al wist de burgemeester hiervan, hij doet net of zijn neus bloedt en hangt de liefdevolle burgemeester uit. Wij zij zo gastvrij en hopen op een heleboel vluchtelingen. Hoe meer hoe beter, als je hem hoort praten. Nou mijn stem gaat in ieder geval naar de PVV. Hoop dat hij nog wat uit kan richtten. Als ik naarden andere partijen kijk, weet ik zeker dat we allemaal naar de kloten gaan!  ⚠️ Meld

 10. Gaan de asielzoekers naar dezelfde moskee

  Aannames… Dat gaat het meestal al mis. Sinds wanneer gaan asielzoekers per definitie naar een moskee?


  ⚠️ Meld

 11. @Vragen aan B&W.
  Ik kan me hier geen berichten over herinneren. Vandaar mijn vraag, wanneer was hij in Zwolle en waar heeft hij gesproken. Graag met documentatie.
  Want ik kan niks met de links naar berichten uit 2006.


  ⚠️ Meld

 12. Mariane schreef:

  Gelukzoekers, en dat zijn er veel, mogen direct teruggestuurd worden.

  Het zal aan mij liggen, maar ik begrijp nog steeds niet wat er negatief aan gelukzoekers is. Ik zoek zelf ook nog steeds het geluk. En je hebt gelijk, dat zijn er velen. Wie is het eigenlijk niet.


  ⚠️ Meld

 13. @bernard, zit je weer te voeren om iemand te laten happen? Jou geluk heb je al je bent hier geboren en getogen. Of is jou geluk om binnenkort weer te gaan voetballen met onze nieuwe inkomsten?


  ⚠️ Meld

 14. @Dick 17. Nogwat…. Eigenlijk net zoals jou antisociaal gewoon door blijven gaan met lappen te posten wetende dat niemand er op zit te wachten? Heb je toch nog een gelijkenis met Wilders 😮


  ⚠️ Meld

 15. Bernard, ik praat geen angst of pvv Maar ik maak me wel zorgen over de toestroom. Samsom deed een tweede Merkel in zin intervieuw. Nu er in Griekenland gecontroleerd gaat worden blijken er Marokkanen tussen te zitten. Vluchten oké helpen maar je geluk zoeken in een land enkel omdat de sociale voorzieningen geregeld zijn en daar proberen een toekomst op te bouwen gaat er bij mij niet in. 500.000 nl werkelozen op de 16milj. Naïef om te denken dat hier je geluk ligt.


  ⚠️ Meld

 16. Dat denk ik ook. Ik sprak laatst een arts die een jaar geleden teruggekomen was uit Siërra Leone waar zij zo’n tien jaar gewerkt had. Ze kon hier nog steeds niet wennen. “Wat is dit voor een land waar je voor vermaak op elektrische kastjes bent aangewezen?” Ze wou zó graag weer terug. Maar daar had haar organisatie geen geld meer voor.


  ⚠️ Meld

 17. Dan kan ze toch terug vluchten of middels sympathie van anderen de financiering, reis ect rond krijgen? Vlgns de wet kan ze 1500?? meekrijgen of ze moet asiel hebben.


  ⚠️ Meld

 18. Mijn bericht is gewijzigd door een admin omdat ik een te grote foto plaatste.

  Hier de link met daarin flyer bezoek Zwolse moskee afgelopen december:

  https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t1.0-9/10931255_901968739822829_2739285585706431076_n.jpg?oh=bf44d9760db36774a39568088849f8ad&oe=5708BB17&__gda__=1461050349_22c09e183dc5e5a68f616002b0bd1491

  De verouderde artikelen geeft de opspraak van deze imam weer. Afkomstig van geenstijl. De enige ‘sheikwatch’site.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/01/lol_de_eerste_totale_lul_van_2.html#comments


  ⚠️ Meld

 19. @Derk, je hebt het verkeerd begrepen. Heeft niks met vluchten te maken. Is gewoon een in Nederland geboren en getogen dame die daar tien jaar gewerkt heeft. Als haar baas (artsen zonder grenzen) haar terughaalt zal ze zich daar bij neer moeten leggen. Wie betaalt bepaalt!


  ⚠️ Meld

 20. @Vragen aan B&W. Dank voor de link naar de folder.
  Ik weet niet wat de imam daar gepredikt heeft. Dat valt ook niet te concluderen uit berichten van 9 jaar geleden.
  Voordat ik een oordeel geef, als ik dat al zou doen, wil ik weten wat de imam in december gezegd heeft.

  Binnenkort is er in de moskee een gebedsdienst, samen met andere gelovigen. Georganiseerd door SLAG: samen leven, anders geloven.


  ⚠️ Meld

 21. @dick, op 3 januari 2016 17:52
  Dat is een heel verhaal dat je daar vertelt over de pvv, ook nogal gekleurd als je het mij vraagt. Een van de weinige dingen die klopt in je verhaal is dat je geen lid kunt worden van de pvv.
  Ik denk dat dit is om lpf-achtige toestanden te vermijden: een nieuwe partij oprichten die bovendien nogal snel groeit in goede banen leiden is niet eenvoudig. Je moet veel dingen tegelijk doen: nieuwe bekwame mensen zoeken en inwerken, en tegelijkertijd politiek voeren, en allerlei andere dingen.
  Niemand is verplicht om op de pvv stemmen, en volgens mij is de pvv gewoon een democratische partij.
  Zoals al gezegd stem ik op de pvv bij gebrek aan beter, je hebt m.i. een zittende kliek die op grote delen van het beleid nauwelijks van elkaar verschilt, (d66, pvda, vvd, cda, cu), je zou dit “oude politiek” kunnen noemen.
  De pvv is een nieuwe partij, de toon van de partij is provocerend, (zou niet mijn toon zijn), maar blijkbaar is dit nodig in de 2e kamer. En gek genoeg zie je dat het deels ook werkt, de gevestigde partijen nemen punten van de pvv over.
  Mijn privé mening over de landelijke politiek is dat het nogal de waan van de dag heerst, en dat er op allerlei kleine zaken wordt gereageerd, en vooral gereageerd op elkaar.
  Ik zou er een voorstander van zijn dat er een zaken-kabinet wordt gevormd, waarbij lange termijn doelen worden geformuleerd, en die vervolgens ook worden uitgevoerd. Politieke spelletjes worden hier niet getolereerd, het landsbelang moet voorop staan. (en er moeten verstandige mensen in uit de gehele linie van de bevolking).
  Daarnaast zou er m.i. het landelijk referendum moeten worden ingevoerd waarbij mensen die het interesseert hun (bindende) mening kunnen geven.
  Pim Fortuyn had het over de kloof tussen de politiek en de burger, volgens mij is die er nog steeds.


  ⚠️ Meld

 22. @Veldwachter, je verwacht nogal wat van die PVV. Misschien kun je een paar werkbare! oplossingen voor problemen opnoemen, welke door Geert Wilders zijn verwoord, met name wat de vluchtelingen, die in ons land zijn aangekomen, betreft?


  ⚠️ Meld

 23. Volgens mij is Japser duidelijk genoeg Veldwachter, maar inhoudelijkheid met steekhoudende argumenten discussiëren is voor de gemiddelde PVV’er, Geert Wilders voorop, onmogelijk.


  ⚠️ Meld

 24. Veldwachter, toen de PVV verantwoordelijkheid moest nemen in het Catshuis (als gedoger) gaven ze niet thuis, daarmee waren ze in één klap hun geloofwaardigheid kwijt. Je kan van de andere partijen zeggen wat je wil, maar zij nemen WEL hun verantwoordelijkheid en hebben er mede voor gezorgd dat Nederland nu uit het economische dal klimt. Dat laatste is zeker niet op het conto van de PVV te schrijven.

  Citaat van jou; “De pvv is een nieuwe partij, de toon van de partij is provocerend, (zou niet mijn toon zijn), maar blijkbaar is dit nodig in de 2e kamer. En gek genoeg zie je dat het deels ook werkt, de gevestigde partijen nemen punten van de pvv over. ”

  De toon van de PVV is provocerend, als die toon provocerend was dan zou ik ze wellicht nog enigzins serieus kunnen nemen. De toon van de PVV is niet provocerend, maar schofferend richting de moslims, maar ook richting hun collega’s in de Eerste en Tweede Kamer. Dat leidt nergens toe, behalve een nog hardere oppositite van de andere partijen richting de PVV. Dat met name Halbe Zijlstra meent op de PVV toer te moeten gaan vind ik lachwekkend en zorgwekkend. Het slaat nergens op en ook dat leidt tot niets. Laat dit kabinet de rit maar uitzingen, zo slecht doen ze helemaal niet. En in die sprookjes van Geert W. zou jij niet moeten trappen, daar lijk je mij veel te intelligent voor.


  ⚠️ Meld

 25. @Veldwachter ik heb al inhoudelijk op dit nieuwsbericht gereageerd, ik probeer zo min mogelijk mee te doen met het off-topic gewauwel.


  ⚠️ Meld

 26. De toon van de SP was tot voor kort niet veel anders, toen durfden ze nog, los van financiële belangen, het grote probleem te benoemen.
  In 1983 had de SP al een realistische vooruitziende blik:

  ⤽Ik wil mijn afschuw voor de islam ?? de leer, de dogmatiek, de verboden, de onbeweeglijkheid, de middeleeuwse achterlijkheid die is ontstaan met deze religie voor nomaden en woestijnrovers ?? niet onder stoelen of banken steken. (??) Zichzelf opsluitend in een gedragspatroon, dat de originele achterlijkheid halsstarrig in stand houdt (??), vormen zij een Fremdkörper in onze samenleving, dat niet lijkt te kunnen loskomen, iets bij te leren, iets te willen leren, dus verarmt (??). Zoals nu kan het niet⤝.

  https://sptransparant.wordpress.com/gastarbeid-en-kapitaal/


  ⚠️ Meld

 27. Nog een mooie quote uit bovenstaand artikel:

  ⤽Men moet zich eens indenken, welke ghetto??s er zullen ontstaan van verouderde, en voor ons gevaarlijke, immigranten, als we niet alleen hun gruwelijke slachtgewoonten aanvaarden, maar ook hun diskriminatie van vrouwen, hun patriarchaal-autoritaire aanmatiging, hun onderwerping van kinderen, hun stamveten. Waarom van nieuwkomers aanvaarden, wat we zelf in gewoonten en wetten hebben opgeruimd?⤝

  SP, 1983.


  ⚠️ Meld

 28. We accepteren van onze Joodse medelanders wel dat ze jongetjes besnijden en dieren ritueel slachten, waarom dan niet van de moslims hier? Wat is dat voor hypocrisie?


  ⚠️ Meld

 29. We accepteren van onze Joodse medelanders wel dat ze jongetjes besnijden en dieren ritueel slachten

  We? Sinds wanneer praat je voor mij?
  Jij accepteert het misschien. Maar ik niet, ik vind het verwerpelijk.


  ⚠️ Meld

 30. @ Veldwachter, op 4 januari 2016 13:38. Bedankt voor je uitgebreide reactie. Denk zelf dat je geen lid kunt worden van de PVV en dat er weinig tot geen democratie in zijn partij is, omdat Geert geen macht wil delen. Wilders heeft ook al een paar keer de deksel op zijn neus gehad met het zoeken naar juiste mensen. Op de PVV kun je stemmen, in die zin is het een democratische partij, maar er heerst geen democratie omdat ze geen leden hebben en omdat Wilders enorm veel tot alles heeft te vertellen in die club. Onder andere de ex-leden Brinkman, Van Bemmel , Bontes , Van Klaveren en Van Vliet hebben er wel eens wat over los gelaten. Vind veel partijen nogal verschillen van elkaar. Dat ze toch samen een coalitie vormen is wat anders. PVV had misschien destijds wel de meeste macht als gedoger en dus deelnemer aan de regering. ⤽Kliek⤝ is een geframend woord dat Wilders graag gebruikt in zijn opruiiende Tweets. Nogal ⤽waan van de dag⤝ lijkt mij. Morgen post hij weer een hele andere uiting van populisme. Waarmee hij, vooral, geen enkel risico neemt. Ook ⤝nep-parlement⤝ (waar hij zelf deel van uit maakt) en ⤽Minder??.minder⤝ zijn volgens mij provocerende voorbeelden van populisme. Vind ze zelf beiden ??onder de gordel??. Die provocerende toon is volgens mij niet omdat het nodig is, maar omdat Wilders verschillen wil accentueren en stimuleren. Ook voor wat betreft het reageren op elkaar, spant Wilders de kroon. Hij beledigt moslims, Marokkanen en hij zet aan tot haat en discriminatie. Hij doet voorkomen of problemen heel eenvoudig kunnen worden opgelost. Terwijl ze vaak onuitvoerbaar zijn (⤽minder, minder⤝ bijvoorbeeld).

  Wilders beledigt groepen:
  “Dit land kent accijnzen op benzine en diesel, parkeervergunningen en een hondenbelasting, had een vliegtax en heeft een verpakkingstax, waarom dan niet een hoofddoekjes-belasting? Een kopvodden-tax. (..) Zo gaan we eindelijk eens iets terugverdienen aan wat ons al zoveel heeft gekost. Ik zou zeggen: de vervuiler betaalt.”
  Bijdrage Wilders aan het Prinsjesdagdebat op de PVV-website,
  16 september 2009

  “Daarom: tijd voor de grote schoonmaak van onze straten. Als onze nieuwe Nederlanders zo graag hun liefde voor die zevende-eeuwse woestijnideologie willen tonen, doe het maar lekker in een islamitische land, maar niet hier, niet in ons land.”
  Bijdrage Wilders aan het Prinsjesdagdebat op de PVV-website,
  16 september 2009
  “De kern van het probleem is de fascistische islam, de zieke ideologie van Allah en Mohammed zoals neergelegd in de islamitische Mein Kampf: de Koran.”
  Geert Wilders, Volkskrant, 8 augustus 2007

  “Als moslims hier willen blijven, moeten ze de helft uit de Koran scheuren en weggooien.”
  Geert Wilders, interview in De Pers, 13 februari 2007

  “Ik heb genoeg van de Koran in Nederland: verbied dat fascistische boek.”
  Geert Wilders, Volkskrant 8 augustus 2007

  “En de Koran is het Mein Kampf van een religie die beoogt anderen te elimineren…”
  Geert Wilders, Volkskrant 8 augustus 2007

  “Ik zaai geen haat, dat doet de Koran. Het is een fascistisch boek. Dit is geen boek dat we hier moeten hebben.”
  Geert Wilders AD, zaterdag 17 augustus 2007

  “Deelt u de mening dat deze inwoners gelijk hebben, gezien de problemen als overlast en criminaliteit die een asielzoekers-centrum met zich meebrengt?”
  Kamervragen van PVV-ers Fritsma en Wilders op de PVV-website,
  14 mei 2009

  “Nog een fout en dan zetten we al die eilanden wat mij betreft op Marktplaats.nl. De hoogste bieder mag ze dan hebben.”
  Geert Wilders over de Nederlandse Antillen, AD 22 oktober 2007

  “I will tear down Islamic schools, because I believe they are dangerous, fascist institutions where young children are being grown up in an ideology of hate, intolerance and violence.”
  Interview met Geert Wilders op Zweedse zender, 13 juli 2009

  “Laten we dat corrupte boevennest [de Antillen] zo snel mogelijk in de verkoop doen. De hoogste bieder mag het wat mij betreft hebben.”
  Geert Wilders, Algemeen Dagblad, 9 januari 2008

  “Veel fundamentele problemen in Nederland, zoals infrastructuur, files, huisvestingsproblemen en de verzorgingsstaat, zijn uiteindelijk direct gerelateerd aan migranten.”
  Geert Wilders in interview met DPA, 3 januari 2008

  “Mensen hebben genoeg van de criminaliteit en de belastingen die ze moeten betalen, die gepaard gaan met de islamisering van Nederland.”
  Geert Wilders, Fox News channel (00.45 min.),
  25 januari 2008

  “Ik vind de ideologie van de islam abject, fascistisch en fout.”
  Geert Wilders, Het Nieuwsblad (Vlaams), 9 februari 2008

  “We hebben Marokkaanse jeugd die zich echt als barbaren gedragen: mensen vermoorden, mensen aanvallen, de meest verschrikkelijke dingen doen.”
  Geert Wilders geïnterviewd door Glenn Beck (CNN 04:17-04:35),
  25 september 2008 (op pvv.nl)

  “De terechte boosheid van zoveel mensen die klagen over hoge belastingen, over slechte zorg voor onze ouderen en de Marokkaanse intifada die ons land teistert.”
  Geert Wilders tijdens Algemeen Politieke Beschouwingen,
  18 september 2008

  Doe eens normaal man (tegen de Minister President)!

  Alexander Pechtold-Prijs voor Meest Politiek Correcte Onnozelheid 2015

  “I propose the withdrawal of all hate speech legislation in Europe”
  Toespraak van Geert Wilders in New York op PVV-website,
  woensdag 25 februari 2009
  Rutte is de Pinokkio van de Lage Landen, hij pleegt verraad aan zijn kiezers.
  19 aug. 2015… etc. etc.

  Ben geen voorstander van een Zaken-kabinet. De deelnemers hebben allen een politieke voorkeur (stemmen en/of zijn lid van een partij). Zodoende kunnen allerlei belangen worden behartigd, zonder dat de kiezer er weet van heeft en/of iets over te zeggen heeft. Extra politieke spellertjes, dus toch.
  Denk ook dat veel mensen uit het bedrijfsleven, zonder politieke ervaring, grote moeite zullen hebben voldoende draagvlak te creeren. Ze zijn gewend dat hun besluiten zondermeer en zonder tegenspraak uitgevoerd worden maar zo werkt de politiek (gelukkig!) niet. Niet alleen heb je de steun nodig van de Tweede en Eerste Kamer maar ook heb je steun nodig van werkgevers en werknemersorganisaties. Daarnaast heb je vaak ook overleg op Europees niveau en ook daar moet je steun en draagvlak zoeken. Daarbij komt de samenspraak met lagere overheden enz. enz. We hebben een paar bedrijfsleiders zonder politieke ervaring als minister gehad maar ze liepen simpelweg tegen deze problemen aan. Even snel een flink besluit nemen is er in bestuur en politiek er nu eenmaal niet bij…..
  Ben ook niet voor een bindend referendum. Welk onderwerpen zouden dan zo??n kostbaar instrument verdienen omdat de 2e Kamer (democratisch gekozen volksvertegenwoordigers) die schijnbaar niet kunnen maken? Vond dit op een serieuze site: Op dit moment is er in Nederland geen wettelijke regeling voor een bindend referendum op landelijk niveau. In de Grondwet staat dat de Nederlandse volksvertegenwoordigers hun taak zonder last moeten kunnen uitvoeren, wat betekent dat er van een bindend referendum geen sprake kan zijn. In 2014 is wel een wet tot stand gekomen over een raadgevend referendum. Vind het Oekraïne-referendum nogal onbenullig overkomen. Of zoals de Stijllozen altijd zeggen: ⤽Gewoon omdat het kan⤝.
  Die gedoogklucht deed in sommige opzichten aan ⤽LPF-achtige toestanden⤝ denken. Wilders is wel goed in het benoemen van kloven ??.Terwijl hij ze veroorzaakt en benadrukt. Zeker een kamerlid zou zich verantwoordelijk moeten opstellen. Geen mensen of groepen voortdurend op hun ziel trappen. Maar Wilders misbruikt zijn positie en het vrije woord als een alibi om op te hitsen en kloven in de samenleving te slaan??
  Jij bent toch ook Christelijk; vind je dat wel te rijmen met bovenstaande?  ⚠️ Meld

 31. Een van de weinige dingen die klopt in je verhaal is dat je geen lid kunt worden van de pvv. 
  Ik denk dat dit is om lpf-achtige toestanden te vermijden: een nieuwe partij oprichten die bovendien nogal snel groeit in goede banen leiden is niet eenvoudig. Je moet veel dingen tegelijk doen: nieuwe bekwame mensen zoeken en inwerken, en tegelijkertijd politiek voeren, en allerlei andere dingen.

  Dat is helemaal waar. Vraag is of het opgaat voor de PVV? geert Wilders is al Tweede Kamerlid vanaf 1998, bepaald geen nieuweling in Den Haag. Hij staat met 17 jaar lidmaatschap op de 4e plaats van langstzittende kamerleden. In 2004 stapte hij uit de VVD en in 2005 richtte hij de PVV op. Dat is meer dan 10 jaar geleden. Sic. Hoeveel tijd heeft een in de Haagse mores gepokte en gemazelde politicus nodig om een partij te bouwen? Mijn antwoord op de vraag die ikzelf stelde is dus ‘nee’. De PVV is niet te vergelijken met de LPF die in 3 maanden uit de grond gestampt moest worden.


  ⚠️ Meld

 32. @Dame
  Je mist het punt van mijn verhaal, en gaat vervolgens aan de haal met één detail, misschien begrijp ik je niet goed, maar het lijkt alsof je gebruikt maakt van een ordinaire drogreden.
  (Drogreden nr. zoveel: als je je gelijk niet kunt halen op hoofdpunten dan probeer je het op bijzaken, onder het mom van: als ik gelijk heb op bijzaken heb ik het ook op de hoofdzaken)


  ⚠️ Meld

 33. Zijn wij het allemaal wel eens dat wat er in Keulen is gebeurt niet kan; of wordt dit door de linkse elite weer vergoelijkt ?


  ⚠️ Meld

 34. Swollenaer 6: ik schat in dat de linkse elite, wegkijkers en ontkenners het geval Keulen veroordelen, er direct bij vermelden dat het een ‘incident’ is, dat veruit de meeste moslims en asielzoekers dit nooit zouden doen en dat iedereen die zich zorgen maakt over deze praktijken een angsthaas is.

  Terwijl dit ‘incident’ het zoveelste bewijs is dat heren met een dergelijke afkomst, religie en cultuur hun lichtgetinte vingers niet thuis kunnen houden, geen respect hebben voor onze normen en waarden en een hopeloos importproduct zijn.


  ⚠️ Meld

 35. heren met een dergelijke afkomst, religie en cultuur hun lichtgetinte vingers niet thuis kunnen houden, geen respect hebben voor onze normen en waarden en een hopeloos importproduct zijn.

  Dat is ronduit racistisch en generaliserend, maar dat zal ook wel niet gezegd mogen worden. Ik zou dat ook maar niet tegen je Turkse buurman zeggen.


  ⚠️ Meld

 36. Oudjaars nacht en nieuwjaarsreceptie ik zie de link wel.

  Dat jij het niet wil zien Bernard dat begrijp ik wel.

  Trouwens in een andere stad in dld is het ook gebeurd.


  ⚠️ Meld

 37. Ach ja natuurlijk. Grote groepen jonge Arabische/Noord-Afrikaanse mannen misdragen zich, randen aan, beroven en verkrachten, terwijl ze net ruimhartig zijn binnengehaald door Mutti. Maar laten we het toch vooral over de “racistische retoriek” hebben.

  Ga je schamen, vdberg.


  ⚠️ Meld

 38. Staat trouwens een leuk stukje op Geen Stijl over enne als je dan toch leest lees dan meteen dat stukje over de correspondent 😮


  ⚠️ Meld

 39. @ Veldw8er 14:28 iemand mag zich hier dan aan bezondigen

  Je mist het punt van mijn verhaal

  . Je mist zelf het hele verhaal als antwoord op je 4/1 19:40 😮


  ⚠️ Meld

 40. Haha 15:42 en 16:05

  Elite (Frans: élite uit Latijn eligere = uitkiezen) is een kleine groep in een maatschappij, met buitengewone kwalificaties of privileges, waardoor zij op een bepaald vlak de hoogste positie inneemt. Zo kan er sprake zijn van onder meer politieke, militaire, economische en culturele elites.

  Hoe makkelijk ook om zomaar onzin van een ander over te schrijven.

  “Keulen” wordt even op t Pollog aangehaald.


  ⚠️ Meld

 41. Tja, schijnbaar kan hier veel besprokene worden

  OM eist serieuze straf voor relschoppers Geldermalsen Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, komen de veertien relschoppers die verantwoordelijk worden geacht voor de chaos in Geldermalsen in december vorig jaar, er niet met een geldboete vanaf maar krijgen ze allemaal een taakstraf of celstraf. Het besluit van het OM volgt op het bericht dat inwoners van Geldermalsen een inzamelingsactie zijn begonnen om gezamenlijk boetes te kunnen betalen. De initiaftiefnemers willen zo hun begrip uiten voor het ??emotionele gedrag?? van hun dorpsgenoten tijdens de raadsvergadering die uitliep op een veldslag voor de deuren van het gemeentehuis. De politie werkt met 20 rechercheurs aan de zaak en verwacht nog meer aanhoudingen. Alle aangehouden relschoppers zijn inmiddels op vrije voeten in afwachting van hun straf. Uit onderzoek van het OM zou blijken dat de verdachten rekening hielden met rellen. De mogelijkheid van geweld tegen ME??ers werd vooraf besproken en daarnaast namen zij vuurwerk en buizen mee naar het gemeentehuis. Het OM verdenkt alle verdachten van openlijke geweldpleging. Daarnaast zouden twee mannen zich schuldig hebben gemaakt aan het verstoren van een raadsvergadering. Volgens burgemeester Miranda de Vries heeft het college de burgers van Geldermalsen overvallen met het azc-plan, maar dat mag geen excuus zijn voor geweld. De inzamelingsactie voor de verdachten vindt ze dan ook niet kies. Op 26 januari buigt de gemeenteraad zich opnieuw over de kwestie. Hoewel het plan voor een azc voor 1500 vluchtelingen inmiddels van de baan is, hebben bewoners opnieuw protesten aangekondigt tegen de eventuele opvang van een veel kleinere groep vluchtelingen. – See more at: http://www.joop.nl/nieuws/om-eist-serieuze-straf-voor-relschoppers-geldermalsen#sthash.BAqgSyuZ.dpuf  ⚠️ Meld

 42. @veldwachter Een intrigerende reactie van een persoon die klaagt dat de discussie hier vastloopt door gebruik van trucs. Het klopt helemaal dat ik maar op een aspect van je betoog inging. Ik wist niet dat dit niet geoorloofd is en dat ik verplicht ben om te reageren op die zaken waarover jij het wilt hebben. Mijn tip aan jou zou zijn: wanneer je wilt dat mensen alleen reageren op de kern van je betoog, beperk je dan ook tot die kern. Daarmee voorkom je dat mensen zoals ik een van je punten eruit pakken en alleen daarop reageren.
  Ten slotte: fantaseer je nu zelf een drogreden? Ik herken niets in mijn reactie wat die opmerking rechtvaardigt.


  ⚠️ Meld

 43. Speciaal al reactie op de misselijkmakende berichten van Dick, Leonardo en vdberg.

  Brief.

  In het hoofdstation van Keulen werden op oudejaar tientallen vrouwen het slachtoffer van diefstal en seksuele aanranding. Minstens 40 mannen van Arabische en Noord-Afrikaanse origine zouden in verschillende groepen hun slachtoffers hebben omsingeld, betast en bestolen. De politie kon er niet rap genoeg bij zijn, omdat ze door jonge mannen op het stationsplein met vuurwerkpijlen werden belaagd.

  De Duitse schrijfster Katja Schneidt plaatste naar aanleiding van de bijzonder onfeestelijke gebeurtenissen een open brief aan haar regering op facebook. Het bericht wordt massaal opgepikt en gedeeld.

  Een vertaling van haar kwade brief:

  ??Geachte Duitse Bondsregering,

  Ik moet iets toegeven, jullie hebben schitterend werk verricht! Jullie pogingen om elke terechte kritiek over de houding van vluchtelingen onmiddellijk met het naziverwijt de kop in te drukken, heeft zijn vruchten afgeworpen.

  We zijn ondertussen in Duitsland zo ver gekomen dat ontelbare vrouwen al een klacht ingediend hebben (35, maar volgens de politie ligt het feitelijke aantal veel hoger) over het feit dat ze op oudejaarsnacht door een horde wilde asielzoekers beledigd en op de zwaarst mogelijke manier seksueel lastig gevallen werden (ja, het waren asielzoekers, want de politie heeft bij controles de voorgeschreven asielformulieren onder ogen gehad). Slechts de regionale kranten schrijven hierover.

  Ze hebben deze vrouwen bepoteld, hun vingers in alle lichaamsopeningen gestoken en soms ook de kleren van hun lichaam getrokken. Dit alles begeleid van ??ficki ?? ficki?? en ??Schlampen??(sletten)-kreten. De politie kon deze vrouwen niet beschermen omdat ze door de razende asielzoekers met vuurwerk bekogeld werden. Een schande voor ons land!

  Waar zijn nu de grootste media? Tv-nieuws? Nergens! Bild? Nergens! Waar is jullie in het Arabisch ondertitelde oproep aan de gewelddadige asielzoekers, waarin jullie duidelijk maken dat vrouwen in dit land geen vrij wild zijn? Waar is meneer Gabriel (SPD) die deze daden scherp veroordeelt en de zwaarste verwensingen uit? Niets! Geen woord!

  Nee, we zijn intussen zover gekomen dat we zulke gebeurtenissen doodzwijgen, nationaliteit niet durven benoemen en stilletjes in onze hoofdkussens wenen omwille van de vele seksuele misdrijven door asielzoekers. Het gaat niet langer om enkele gevallen. Ik alleen al verzorg zeven vrouwen die gedurende de laatste zes maanden het slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld door ??vluchtelingen??. Dat mag men echter niet zeggen. Dan is men namelijk een opruier! Een vreemdelingenhater! Een nazi!

  Dat deze gebeurtenis doodzwijgen een verdere slag is in het gezicht van de slachtoffers, nemen we er goedkeurend bij. Zelfs ik heb nagedacht of ik wel over de verschrikkelijke gebeurtenissen in Keulen mag schrijven. Ja, ik mag dat! Ik strijd al zoveel jaren tegen huiselijk en seksueel geweld en als ik uitsluitend de gevallen waarbij een Duitser de dader is publiekelijk mag maken, dan ben ik inderdaad een racist.

  Maar dat ben ik niet! Ik hou van iedereen, zolang zij maar met respect met hun medemensen omgaan. Mij kan het niet schelen of iemand moslim, christen of jood is. Ik beoordeel mensen naar hun daden, en niet volgens hun afkomst of geloof. Dat in vele moslimlanden een ander vrouwenbeeld heerst en emancipatie een woord uit een vreemde taal is, is niet mijn schuld. Dat er nu vele mensen naar ons land komen met een verouderd vrouwenbeeld, is evenmin mijn schuld.

  Als ik echter geweld, dat door een aantal van deze mensen bedreven wordt, goed zou praten, dood zou zwijgen of zou verontschuldigen, dan ben ik wél verantwoordelijk. Ik geef hen dan het idee dat ik het goedkeur dat zij vrouwen discrimineren, domineren en seksueel misbruiken. Dat zou fout zijn. Daarom ga ik niet zwijgen, want ik zou ook mijn mond niet houden als de daders Duitsers waren. Ieder die een beetje kan denken weet dat een groot gedeelte van de mensen die hierheen komen niet gewelddadig zijn. Maar bij een miljoen vluchtelingen is 10% die seksueel geweld plegen al genoeg om 100.000 vrouwen een slachtoffer van seksueel geweld te maken.

  Ik zal ook niet stoppen de hier bescherming zoekende mannen duidelijk te maken dat ik van hen verwacht dat zij Duitse vrouwen niet als vrij wild beschouwen en dat ik evenzeer verwacht dat zij de integratie van hun vrouwen, zusters en dochters niet met verouderde waardepatronen verhinderen! Wie hier wil wonen, moet onze cultuur volledig respecteren, zonder discussie! Wij, Duitse vrouwen, willen niet ??ficki ?? ficki?? doen en we zijn ook geen ??Schlampen?? die erop wachten eens een grondige beurt te krijgen. Wij beslissen zelf wie ons waar aanraakt en dat moet zo blijven!

  En nu, beste regering, verwacht ik dat jullie eindelijk jullie verantwoordelijkheid nemen en de daders duidelijk maken dat we genoeg Duitse verkrachters hebben. We zijn niet van plan om dit aantal nog te doen stijgen.??


  ⚠️ Meld

 44. Sylvia, volgens mij wordt er niets doodgezwegen, de poltie in Keulen heeft (nog) geen enkele aanwijzing dat die wantoestanden daar gepleegd zijn door vluchtelingen. Over misselijkmakend gesproken. De daders van deze misdaden moeten snoeihard worden aangepakt en gestraft. Als blijkt dat het vluchtelingen zijn, dan hebben ze ieder recht op een verblijfsstatus verspeeld en dienen ze te worden teruggestuurd. Maar nogmaals, er is tot dusver geen enkele reden om aan te nemen dat het hier om vluchtelingen gaat, hoe graag jij dat ook zou willen.


  ⚠️ Meld

 45. Populisme, angst en blinde haat…. (ik wil niets meer daarover zeggen)

  De officiële feiten voor nu:

  ,,De aanwijzingen die we tot nu toe hebben, gaan duidelijk in de richting van bij de politie bekende veelplegers. Met vluchtelingen hebben die niets van doen.????

  Hoe dan ook, dat wat gebeurd is, is verwerpelijk.


  ⚠️ Meld

 46. Nee geen aanwijzingen. En dan verteld de polizei dat bij acht personen die die nacht gearresteerd zijn kopieën van assiel aanvragen in bezit waren.

  Slaap zacht minster president of steek je kop in het zand.

  Die nacht zijn er slechts 12 aanhoudingen geweest. Nee kijk gewoon naar links alles lief


  ⚠️ Meld

 47. Het waren in Keulen gewoon geen asielzoekers. En al helemaal geen moslims.

  Kan het dan nu weer over de nieuwjaarsreceptie in Zwolle gaan. Asielzoekers en moslims zwart maken doe je maar op stormfront.com


  ⚠️ Meld

 48. Japser, wegkijkertje: het waren mannen met een Noord-Afrikaans en/of Arabisch uiterlijk. Maar jij weet zeker dat het geen moslims waren? Waar baseer jij je stellingname op?

  O ja:
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4143751/2015/09/17/Vrouw-niet-veilig-Bende-oorlog-en-verkrachting-in-azc.dhtml

  Goh, alweer een incident?

  By the way: dit topic gaat over onze burgemeester die graag nog meer van dat gajes wil binnenhalen. En in dit topic mogen maatschappelijke problemen benoemd worden. Of het moslimoverlast/geweld/verkrachting is of wegkijkgedrag zoals jij, domme dickie en Linkse Leo. Wie ben jij om te bepalen dat dit niet aan de kaak gesteld mag worden?


  ⚠️ Meld

 49. @ jesse038, “met wederzijds respect discussiëren” kan best lastig zijn. Onmogelijk zelfs als er wordt gescholden. Je mening wordt dan ook niet zo snel serieus genomen.

  Zie links op de donkergrijze marge van het onvolprezen WeblogZwolle, het kopje “Nettiquette”. Een duidelijke richtlijn.


  ⚠️ Meld

 50. Tjonge jonge, Dick…waar scheld ik? Of bedoel je het benoemen van gedrag? Zoals sommigen anderen PVV’er, haatzaaiers of angsthazen noemen, noem ik sommigen als wegkijker, links of – in jouw geval- dom. Ik realiseer me dat dit subjectief is, maar dat is nu eenmaal inherent aan interpretaties. En zolang jij me niet af en toe verrast met een inhoudelijk sterke opmerking (zoals bijv. japser of dame wel doen) zie ik niet in waar ik de fout in ga. Maar verleg je de aandacht van mijn vorige post nu bewust of ben je daadwerkelijk op je teentjes getrapt?


  ⚠️ Meld

 51. met al die nieuwe culturen is het beste om een legging onder je rok te dragen zodat de kans op ongelukjes wat kleiner is. Ik pas mij wel aan.


  ⚠️ Meld

 52. Nee hoor Jesse038 ben niet op m’n tenen getrapt. 🙂 met digitaal schelden gaat dat niet gebeuren. Ook verleg ik geen aandacht, het lijkt wel of je meerwaarde aan je berichtje wilt geven. Het staat er immers nog gewoon. Het is niet eens aan mij gericht, 20:19 is @Japser. Die je ook gelijk beledigt. Ben wel teleurgesteld in je schelden. Vandaar 20:54.


  ⚠️ Meld

 53. Bericht door Leondardo, op 4 januari 2016 17:43
  We accepteren van onze Joodse medelanders wel dat ze jongetjes besnijden en dieren ritueel slachten, waarom dan niet van de moslims hier? Wat is dat voor hypocrisie?

  Aantal joden in nederland is ongeveer 50.000 en aantal moslims ongeveer 1.000.000. Met de nieuwe vluchtelingen erbij + straks gezinshereniging worden het er een beetje meer. Zoek de verschillen….


  ⚠️ Meld

 54. In discussie willen gaan op Weblog Zwolle over onderwerpen waarbij het algemeen realistische ideaalbeeld niet aan het ideaalbeeld van Dick voldoet:  ⚠️ Meld

 55. Ontopic maar weer. Prima dat een VVD-burgemeester er duidelijk anders over denkt dan de VVD-ers die het in Den Haag voor het zeggen hebben. Mooi intitiatief in deze een soort Marktplaats voor vluchtelingen zorg vluchtelingen georganiseerd via marktplaats[/url]


  ⚠️ Meld

 56. Verschrikkelijk wat daar in Keulen en meerdere steden in Duitsland gebeurt is. Onbegrijpelijk sommige reacties. met name die van Dick, Leonardo, vd Berg, en Jasper. Dick bijvoorbeeld, haalt in één van zijn reacties Geldermalsen erbij … wat een vergelijking zeg… en beticht een ander gelijk van schelden..[Jesse 038]. Volgens Leonardo is er geen enkele aanwijzing dat er vluchtelingen tussen zitten. Over wegkijken gesproken…. vd berg ook zo’n figuur, reageert met, populisme, blinde haat en angst op een ieder die met zorgen naar deze ontwikkelingen kijkt. Volgens hem ( officieel nieuws ) zijn het allemaal, 1000 man! Veel plegers die bij de politie bekend staan. Ja joh tuurlijk daarom zijn ze allemaal al opgepakt! En volgens Jasper zijn het geen vluchtelingen en zekers geen moslims. Nee joh, het waren allemaal blanke boeren jongens uit de polder. Nou goed! Het waren niet meer of minder schoften van Arabische en Afrikaanse afkomst tussen de vijftien en vijfendertig jaar. Aldus de politie en getuigen. Waaronder vluchtelingen, ook bevestigd door de Duitse politie. Die totaal geen respect hebben voor de westerse cultuur waarin vrouwen in vrijheid kunnen leven, zelf bepalen wat voor kleding zij willen dragen en waarin vrouwen net zoveel rechten hebben als een man. Ik vind dit zelf een zeer ernstige ontwikkeling. Die alleen maar doorzet vrees ik. Met al deze mannen, die volgens sommige media en personen hier, allemaal hoogopgeleid zijn en een verrijking voor de maatschappij . Nou, de meesten van hun, en het gezin wat later overkomt, beland in de steun. En integreert nooit. Of daar gaan generaties overheen. Daar hoef je geen glazen bol voor te hebben. Een aanrader voor bepaalde personen hier lees @ Sylvia A haar schrijven eens. En nee, het komt niet van Dick of @ Joop dus de moeite waard. 😮


  ⚠️ Meld

 57. Die kuisheidsgordel is er allang en heet de hoofddoek. Wedden dat de vrouwen in Keulen blank en geen hoofddoek hebben gedragen? Ik vind het ook pure racisme naar de nieuwe bevolking om je niet aan te passen.

  Ik hoop ook dat Pechtold en Roemer hier wat van zeggen. Dat het slecht af straalt op de arme islam in Nederland.

  De vrouwen waren gewoon fout om zich zo te kleden en moeten daarom ook een armlengte afstand houden van mannen is het advies van de burgemeester uit Keulen.

  Gelukkig hebben we hier een burgemeester met jarenlange ervaringen in Den Haag. Ik hoop ook dat hier snel een schilderswijk komt zodat we met zijn allen naar de moskee kunnen en de winkels op zondag open.

  Weg met ons!


  ⚠️ Meld

 58. Ik zeg nergens dat het geen Noord-afrikaanse en/of Arabische jonge mannen zijn. Ik zeg dat die al in Duitsland wonen en dat ze overduidelijk geen moslims zijn.


  ⚠️ Meld

 59. 1. Waar baseer je het op dat ze er al wonen? Niet dat het zo relevant is, moslims zijn moslims, of ze er al lang wonen of dat ze net zijn binnengehaald.

  2. Geen moslim? Ik denk dat ze daar zelf héél anders over denken.  ⚠️ Meld

 60. Als ze daar zelf anders over dachten waren ze niet bezopen.

  En dat is het laatste wat ik er over zeg. Laat WLZ eerst maar eens wat doen aan de openlijke discriminatie.


  ⚠️ Meld

 61. Jasper, in jouw wereld drinken moslims niet. Oké zou ook zo horen helaas zitten erbij die dat wel stiekem doen en met meer regels wetten een loopje nemen. Echt zijn net christenen of katholieken of tewel mensen


  ⚠️ Meld

 62. Benjie; dank voor je tirade, hier mijn reactie. Als blijkt dat de daders vluchtelingen zijn dan moeten ze per direct Duitsland uitgezet worden, of dit juridisch kan is vers 2. Hoe kom je erbij dat ik dit walgelijke gedrag van een enkeling goedpraat? Ja er was een groep van 1000 mannen, maar niet alle 1000 hebben zij die vrouwen aangerand/verkracht, dat aantal lijkt zo tussen de 80-100 te liggen, dat maakt de walgelijke gebeurtenissen niet minder erg. Als ik afga op de berichtgeving van de officiële instanties, wijst niets erop dat het hier om vluchtelingen gaat, maar nogmaals als er wel vluchtelingen tussen zitten dan hebben ze ieder recht op een verblijfsvergunning in welk Europees land dan ook verspeeld. Tevreden?


  ⚠️ Meld

 63. Helemaal niet zo opmerkelijk. De Arabische wereld en de Islam lopen qua ontwikkeling 400 jaar achter op Europa en het christendom. ‘Wij’ vertoonden destijds exact hetzelfde gedrag.
  Slavernijverleden al vergeten? Ons gedrag in de koloniën?


  ⚠️ Meld

 64. Verklaar mensen niet schuldig aan dingen terwijl er niets bewezen is. Volgens mij ben je dan niet geïnteresseerd in wat er werkelijk gebeurd is, alleen maar in hoe je het zelf graag wilt zien.

  Zo dachten deze denkers over “oordelen” Incl uitspraak van JJR

  De bijbel is er ook duidelijk over: http://www.bijbelencultuur.nl/bijbelboeken/matteus/7/oordeelt-niet-opdat-gij-niet-geoordeeld-worde

  Toch kunnen wij het niet laten, schijnbaar ook omdat wijzen zo makkelijk is.

  Natuurlijk eens met Leondardo, op 6 januari 2016 16:41


  ⚠️ Meld

 65. Verklaar mensen niet schuldig aan dingen terwijl er niets bewezen is. Volgens mij ben je dan niet geïnteresseerd in wat er werkelijk gebeurd is, alleen maar in hoe je het zelf graag wilt zien.

  Zo rond de 100 vrouwen hebben hun aanvallers geduid. Wat wil jij zien Dick?


  ⚠️ Meld

 66. Het lijkt wel of sommige mensen bang zijn om in te zien dat er ook nadelen kleven aan het (ongecontroleerd) toelaten van asielzoekers, is dat angst om van mening te moeten veranderen? Typisch.


  ⚠️ Meld

 67. @ Janna, net precies was nog op het journaal dat de Duitse politie vermoedens heeft maar geen harde feiten. Er gingen geruchten dat de mannen een Arabisch of Noord-Afrikaans uiterlijk hadden. Maar volgens burgemeester Reker van Keulen kwamen ze niet uit asielzoekerscentra.

  Zolang ik nog geen feiten van autoriteiten lees of hoor…


  ⚠️ Meld

 68. @dame
  Dat jij iets niet ziet vind ik geen argument, ik neem aan dat je dat zelf ook begrijpt. Wat overblijft in je reactie is enigszins op de persoon gericht, dat moet jij weten, echt sterk vind ik het niet.


  ⚠️ Meld

 69. @ Veldwachter, geen angst hier. Natuurlijk kleven er nadelen aan het (ongecontroleerd) toelaten van asielzoekers. De stroom moet ook zo goed mogelijk worden gecontroleerd…en de procedures zouden sneller moeten worden doorlopen…en er zou niet zo gesleept moeten worden met vluchtelingen…en ik vind dat Van der Laan hier een interessante uitspraak doet

  Van der Laan vindt dat elke gemeente in ons land vluchtelingen moet opvangen. Daarvoor is “een stevige nationale aanpak”

  (bron: Telegraaf) Volgens mij zei hij er bij dat er dan volstaan kan worden met kleinere opvangcentra. En…en…en.


  ⚠️ Meld

 70. Is het misschien een idee om te stoppen met het bombarderen van Syrië om zo die vluchtelingenstroom te stoppen? (Onder het motto: Eerst kraan dicht, dan pas dweilen). Nee h?…


  ⚠️ Meld

 71. Ik hoorde laatst iemand zeggen dat het eigenlijk vreemd is dat al die jonge mannen hun land verlaten en vrouw en kinderen gewoon achter laten in oorlogsgebied.
  Daar zit wat in vind ik.


  ⚠️ Meld

 72. Daar zit wat in als je niet twee tellen langer nadenkt ja.

  Oorspronkelijk was gezinshereniging, met het vliegtuig, een optie. Dat is pas later ingetrokken. Die sterke jonge mannen deden de gevaarlijke trip alleen om daarna gebruik te maken van die optie die nu niet meer bestaat.

  Een beetje medeleven voor hun fout waardoor zij nu hier zitten en hun vrouw en kinderen in gevaar zou je sieren.

  Of is dat teveel gevraagd vanuit je warme huis?


  ⚠️ Meld

 73. Toch niet zo vreemd Veldwachter.

  Ten eerste: een overtocht met zo’n bootje is niet zonder gevaar. Daar wil je je vrouw en kinderen niet aan wagen. Die kun je beter later met het vliegtuig over laten komen.

  Ten tweede: Laat zeggen dat zo’n overtocht met een bootje 2500 euro per persoon kost. Dan heb je voor een gezin met twee kinderen 10000 euro nodig. Dat hebben ze meestal niet (meer).

  Ten derde: Ze laten hun vrouw en kinderen niet in oorlogsgebied achter maar in vluchtelingenkampen in Libanon en Jordanië. Maar na jaren daar geleefd te hebben kom je tot de conclusie dat de kinderen daar geen toekomst hebben omdat er nauwelijks scholen zijn. Bovendien raakt hun geld op aan het maandelijkse ‘sta-geld’ in dat kamp. En als je dan nog zo’n 3000 euro over hebt ga je denken wat te doen met die laatste 3000 euro. Daarvan kan nog één persoon een sprong naar Europa maken om daar de weg voor te bereiden voor zijn gezin. (Men is zo lang gebleven in dat kamp om na de oorlog terug te gaan. Maar het lijkt inmiddels een eindeloze oorlog te zijn.)  ⚠️ Meld

 74. Bericht door dick, op 6 januari 2016 20:42

  @ Janna, net precies was nog op het journaal dat de Duitse politie vermoedens heeft maar geen harde feiten. Er gingen geruchten dat de mannen een Arabisch of Noord-Afrikaans uiterlijk hadden. Maar volgens burgemeester Reker van Keulen kwamen ze niet uit asielzoekerscentra.

  De Duitse politie heeft geen harde feiten maar de burgemeester van Keulen wel! :D:D:D Vind dat erg vreemd omdat de politie op straat was en de burgemeester waarschijnlijk oud en nieuw heeft gevierd met de familie in een warm huis. Foi foi foi toch!


  ⚠️ Meld

 75. @Bernard
  Ja daar heb je ook wel weer gelijk in. Ik zal er nog eens rustig een nachtje over
  slapen, ik ben er zelf ook nog niet helemaal uit. Het was een uitspraak die ik hoorde.


  ⚠️ Meld

 76. Vanavond in 1 vandaag op tv een item over de gebeurtenissen in Keulen. Daarin kwam een deskundige aan het woord die gespecialiseerd is in de criminaliteit in Keulen. Hij geeft aan dat er veel Noord Afrikaanse jongeren naar Duitsland komen die vooraf weten dat ze geen kans maken op een verblijfsvergunning, maar omdat de procedures daar erg lang duren hebben ze voldoende tijd om criminele praktijken uit te oefenen. Wanneer ongeveer 1000 personen uit noord Afrika vrouwen betasten of erger, kun je niet meer spreken van een paar rotte appels die het voor de rest verzieken en is duidelijk hoe er over de westerse vrouwen gedacht wordt.
  Zie hier de uitzending, het item zit direct aan het begin. Kijk en huiver.
  http://www.npo.nl/eenvandaag/06-01-2016/AT_2047426


  ⚠️ Meld

 77. Precies, dat onderscheid wordt vaak niet gemaakt. Als het Noord-Afrikanen zijn dan zijn het geen vluchtelingen.

  Dat fenomeen wat die man beschrijft hebben we hier in Nederland ook: alleen bij ons betreft het mensen uit de Balkanlanden die hier asiel aanvragen terwijl ze weten dat de kans daarop 0 procent is. Hebben ze toch weer een half jaartje hier gezeten. Bovendien krijgen ze na dat half jaar nog een aardig centje mee om in hun geboorteland weer iets op te bouwen. (Ook wel rot-oppremie genoemd.)


  ⚠️ Meld

 78. Ik denk dat het wel klopt wat sommige lieden hier beweren. Het waren geen asielzoekers noch moslims of Arabische, Afrikaanse mannen. Nee, het waren blanke Duitsers verkleed als Arabier. En niet te vergeten, een complot van rechts. Alleen maar om deze brave mensen in een kwaad daglicht te stellen, die alleen maar met goede bedoelingen naar Duitsland zijn gekomen 8)


  ⚠️ Meld

 79. Nee, heeft niets met islam te maken. Staat er los van. Zijn individuen, net als Breivnik. En als je beweert dat de islam een religie is die blijkbaar wereldwijd tot geweld inspireert, dan ben je een racist of nazi. De waarheid is hard. Maar o zo duidelijk!


  ⚠️ Meld

 80. Inderdaad, het heeft niets met de islam te maken. Hoe durf je!
  We zien het gewoon allemaal verkeerd en het is onze eigen schuld dat dit gebeurt. Hadden we maar meer asieleisers moeten opvangen. 😉  ⚠️ Meld

 81. In de bijbel staan ook vergelijkbare teksten. HET verschil is dat christenen zich anno nu aanzienlijk beter ontwikkeld hebben, geen restaurantbezoekers afschieten, geen concertzaal uitmoorden, geen cartoonisten vermoorden enz. Oftewel: als het om dood en verderf zaaien gaat, scoort de islam hoog en is het meer een politieke dan religieuze stroming die onze normen en waarden verafschuwt en wereldwijde dominantie nastreeft. Nog meer binnenhalen?  ⚠️ Meld

 82. Het christendom heeft een periode van Verlichting gekregen, de islam niet. Bovendien heeft de bijbel een eerste en tweede testament. De verschillen hiertussen zijn groot.
  We zullen wel meer moeten gaan binnenhalen, want we dienen sowieso een aantal mensen die hier reageren tevreden te houden. Ook levert dat ons enorm veel geld op wat door de regering ervoor opzij gezet is. Je bent dom als je niet meer vluchtelingen wilt binnenhalen want je kunt er flink op verdienen. En wat is er nou belangrijker dan je eigen portemonnee?
  Ik stel voor dat er een aantal AZC’s gaan bijkomen in Zwolle. Het liefste direct in woonwijken, bij ziekenhuizen en bij klinieken. Op die manier bevorder je de perfecte integratie. Mensen moeten gewoon wennen dat ze kwetsbaar zijn, we hebben het hier te lang te goed gehad.
  En iedereen die zegt dat het de schuld van vluchtelingen is: nee, het is de schuld van je eigen opvoeding.


  ⚠️ Meld

 83. Nou Cleo, één van je voorstellen gaat uitkomen, de gemeente is voornemens om het waterschap gebouw bij Isala beschikbaar te stellen voor vluchtelingen na de verhuizing 🙂 Isala kan het daardoor wel eens extra druk krijgen aangezien deze vluchtelingen gratis zorg hebben en sowieso geen eigen risico hoeven te betalen. Een win-win situatie zeg maar. Wat de gemeente Zwolle ook positief op de kaart zou brengen is een referendum onder de inwoners. Wel of geen AZC. Daar komt vast een goede uitkomst uit voor de burgemeester en wethouders. De wees welkom comités zijn zich vast nu al aan het voorbereiden.


  ⚠️ Meld

 84. Hé benjie, dan ga je er toch zelf ook lekker zitten. Hoef je dat ook niet meer te betalen. Schieten we wel eerst je halve familie overhoop, om het eerlijk en gelijk te houden. Oh en werken mag niet. Dus je moet het doen met de paar tientjes zakgeld.


  ⚠️ Meld

 85. Gebeurd bij Isala in 2014. Kom ik met mijn zoon op het ehbo terecht en moet je wachten. Totdat er een vrouw met hooddoek binnen kwam lopen en zij was eerder aan de beurt dan drie anderen.

  Isala is doodsbang voor een aanklacht tegen discriminatie was mijn conclusie.  ⚠️ Meld

 86. Inderdaad Cleo. Wij zijn de ongelovige vrouwen dus de slaven van islamieten.

  Quran Verse 4:24
  Also (forbidden are) women already married, except those whom your right hands possess. Thus has Allah ordained for you. All others are lawful, provided you seek them from your property, desiring chastity, not fornication. So with those among them whom you have enjoyed, give them their required due, but if you agree mutually after the requirement (has been determined), there is no sin on you. Surely, Allah is Ever All-Knowing, All-Wise.

  Hier staat dus dat een islamiet alle vrouwen aan zijn rechterhand mag bezitten. De statistische gegevens Amsterdam: vier aangiften per dag van verkrachting.

  Er staan nog meer versen in de koran over vrouw als een bezit.

  “ja maar in de bijbel staan ook”. Nee, nergens heb ik in het oude testament kunnen ontdekken de weerzin tegen vrouwen. Daarnaast leven wij in 2016 en niet in 1437 zoals een islamiet.


  ⚠️ Meld

 87. Totdat er een vrouw met hooddoek binnen kwam lopen en zij was eerder aan de beurt dan drie anderen.

  Dat je daar geen duidelijkheid over wilde? Had ik niet gepikt!! Wat is de reden dat die vrouw, als het al waar is (want je leest de ene na het andere fabeltje tegenwoordig), voor mocht? Wat zei Isala daarover. Daarna zou je je conclusie kunnen geven.


  ⚠️ Meld

 88. Hé benjie, dan ga je er toch zelf ook lekker zitten. Hoef je dat ook niet meer te betalen. Schieten we wel eerst je halve familie overhoop, om het eerlijk en gelijk te houden. Oh en werken mag niet. Dus je moet het doen met de paar tientjes zakgeld.

  Halve familie overhoop schieten is niet nodig. Je vlucht naar turkije, neemt een aantal kinderen. Dan plan je een reis naar Europa, want je wilt graag een nieuw gebit. Het lelijkste kind gooi je overboord en je vrouw is toch minderwaardig in je islamitische cultuur dus dezelfde behandeling.

  Daarna spoelt kind aan op een strand. Half policor nederland begint te huilen. Blijkbaar is men niet op de hoogte van het werkelijke verhaal:

  http://www.katholiek.nl/opinie/het-gebit-van-de-syrische-gelukszoeker/

  – Editted –


  ⚠️ Meld

 89. Bedankt weer allemaal, heb me weer helemaal kapot gelachen met het lezen van al jullie onnozele reacties. Heerlijk om te zien dat er nog zo veel domme racisten (pleonasme?) In Zwolle wonen.
  Voor dat je ieder incident in de hele wereld waar toevallig moslims bij betrokken zijn gaat gebruiken om je eigen xenofobie te rechtvaardigen, denk dan eens goed na hoe veel misdrijven er iedere dag over de hele wereld door blanke westerse mensen gepleegd worden. En vraag je dan af of jij hier dan niet ook op aangekeken moet worden.  ⚠️ Meld

 90. He Jasper, dank voor je reactie, fijn om te horen dat je zo begaan bent met deze mannen. Je was Een van de eersten die al zijn kamers openstelde voor deze vluchtelingen als het nodig mocht zijn… en het is nog steeds nodig. Al wat stappen in die richting genomen? Of blijft het met loze kreten? Weg kijken, en een ieder die er realistisch over denkt beschouwen als racist nee dat helt.


  ⚠️ Meld

 91. Jasper, ik meen me te herinneren dat er bij de groepsverkrachting geen moslims en geen asielzoekers betrokken waren. Maar wat zie ik nu top teletekstpagina 125? Help me even om dit recht te praten.


  ⚠️ Meld

 92. corr, provoceer Japser niet zo, hij geeft aan een hekel aan geweld te hebben, net als ieder weldenkend mens. Asielzoekers die zich op deze manier misdragen in West-Europa, mogen wat mij betreft worden teruggestuurd naar het land van herkomst. Ik weet bijna zeker dat Japser daar ook zo over denkt. Klets dus niet en houdt op met je stemmingmakende reacties. Of asielzoekers juridisch gezien ?berhaupt teruggestuurd kunnen worden weet ik niet. Wat ik wel weet is dat het overgrote deel van de asielzoekers zich wel normaal gedraagt. Waar iedereen er hier aan voorbij gaat is dat de groep daders van die walgelijke handtastelijkheden, een klein deel was van de mensen daar. Rond de 80, daarmee zijn de gepleedgde misdrijven niet minder ernstig.


  ⚠️ Meld

 93. Hahahaha, Bernard nog steeds in de ontkenningsfase? Jij gelooft het pas als het je eigen dochter of vrouw is. En zelfs dan zou je nog beweren dat het haar eigen schuld is:)


  ⚠️ Meld

 94. Maar het is wel triest dat die agenten vooralsnog anoniem moeten blijven. De dictatuur van de doofpot en ontkenners is krachtiger dan de waarheid. Gelukkig een kwestie van tijd.


  ⚠️ Meld

 95. Ik begrijp dat jij ze betrouwbaar vind. Ik ben benieuwd naar de feiten. Die gaan zeker komen, maar dan is populistisch Zwolle al lang weer gefocust op wat anders.


  ⚠️ Meld

 96. Mag ik overigens weten waarom jullie het allemaal zo erg vinden wat een groepje al dan niet asielzoekers in keulen gedaan heeft met oud en nieuw?
  In ons eigen land zijn er met oud en nieuw ook weer honderden misstanden geweest, waarvan ik bijna zeker weet dat er geen asielzoekers bij betrokken waren.
  Dat lijkt mij toch minstens net zo erg, maar ja misdragingen van blanke hollandse jongens zijn niet echt bruikbaar om je racistische ideeën kracht bij te zetten.  ⚠️ Meld

 97. Bernard, je bent helemaal niet geïnteresseerd in feiten, daar loop je juist voor weg. Net zolang totdat ze niet meer te ontkennen zijn. En vervolgens ga je ze bagatelliseren en nuanceren, beetje zoals abouali doet. En de kans is groot dat de aandacht van realistisch Zwolle verschuift naar het volgende schandaal, herstel: ” incident/misverstand’. Maar de herkomst en de patronen worden echt wel onthouden, maak je geen zorgen.


  ⚠️ Meld

 98. Natuurlijk heb ik meteen gevraagd waarom zij eerder aan de beurt was. Een verklaring kon desbetreffende medewerker niet geven. Zij was gewoon eerder aan de beurt. Punt.  ⚠️ Meld

 99. Abouali: klopt, waren geen asielzoekers. Maar voor een belangrijk deel uiteraard wel moslimjongeren. Identieke religieuze achtergrond, identieke problemen. En laat ik het voor jouw gemak omdraaien: stel dat we alleen te maken hadden met de overlast van blanke hollandse jongens dan is dat al meer dan voldoende.
  Zonder de aanvullende ellende van moslims zou ons land er een heel, heel stuk vriendelijker uit hebben gezien. En waren er in Duitsland geen massa-aanrandingen geweest.


  ⚠️ Meld

 100. Het erger vinden van problemen die al dan niet door moslims worden gecreerd dan problemen die door nederlanders worden gecreerd is discriminatie ewaldo.


  ⚠️ Meld

 101. Het benoemen van het feit dat moslims hier (en wereldwijd) voor ernstiger problemen veroorzaken dan nederlanders heeft niets, maar dan ook niets met discrimatie te maken, abouali.
  Of ga je geheel in lijn met de sharia nu voor mij bepalen wat ik wel of niet mag vinden?


  ⚠️ Meld

 102. Het benoemen van de problemen van 1 bevolkingsgroep en daarbij de problemen die alle andere bevolkingsgroepen op de wereld veroorzaken gemakshalve over het hoofd zien omdat dit niet strookt met je xenofobe ideeen is gewoon nog al dom.
  In rusland is geen moslim te vinden, toch worden daar iedere dag homo’s in elkaar geslagen. Noord korea is areligieus, toch sterven daar miljoenen de hongersdood. In zuid amerika is ook geen moslim te vinden, gaat het daar geweldig?


  ⚠️ Meld

 103. Ik zie niets over het hoofd. Je stelling berust op een aanname. En die aanname is onjuist. Niet verrassend, want je hebt wel vaker moeite met het onderscheid tussen je aannames en feiten, maar ik benoem het toch even. In Rusland worden homo’s gemolesteerd. Dat klopt. Hier overigens ook. Drie keer raden overigens welke dadergroep daarbij oververtegenwoordigd is, maar dat terzijde.
  In moslimlanden worden homo’s opgehangen op basis van religie, maar wat is nu je punt?
  Russen zijn geen leiverdjes, net als Amerikanen. Toch zorgen ze voor minder excessen dan moslims.
  Je verband tussen hongersnood in Noord Korea en moslimterreur zie ik even niet. In Syrie gaan ze ook dood van de honger. Afrika trouwens ook. En wat betreft Zuid Amerika? Ach, met de mondiale overlast van Zuid-Amerikanen valt het ook reuze mee. Zeker als je het vergelijkt met wat er in de naam van de islam gebeurt. Maar dat is misschien een beetje een flauwe vergelijking, want, op het gebied van terreur verliest elke andere religie of ideologie daarvan. Laat ik het makkelijk maken. Wat denk je:zou er zonder islam meer of minder vrede zijn op de wereld? En ja, natuurlijk maken we dan oorlog om geld of olie, maar beantwoord mijn vraag nu eens.


  ⚠️ Meld

 104. @Bernard, wanneer is een bron betrouwbaar? Als het gepubliceerd is door de subsidie Correspondent? Die zijn ook al een pas keer op de vingers getikt.


  ⚠️ Meld

 105. “Maar beantwoord mijn vraag nu eens.”
  Welke vraag? Of was dat hele stuk hierboven 1 vraag met meerdere subvragen die toch als 1 vraag gezien moet worden?


  ⚠️ Meld

 106. Is je gebrekkig begrijpend lezen het gevolg van een taalachterstand of gebrek aan intelligentie?

  De vraag was: Wat denk je:zou er zonder islam meer of minder vrede zijn op de wereld?


  ⚠️ Meld

 107. Is je gebrekkig begrijpend lezen het gevolg van een taalachterstand of gebrek aan intelligentie?

  Ook zo’n irritant trekje van PVV-ers…… Gaan ze beledigen >:( Mensen monddood maken, net als in Steenbergen enz. Respectloos. Siert je niet. Jammer voor een nieuwkomen hier, en niet nodig!


  ⚠️ Meld

 108. Als jij in een stuk 3 vragen stelt dan is het niet meer dan normaal dat ik wil weten welke van deze vragen beantwoord dient te worden. Maarja dat zal wel aan mijn taalachterstand liggen.
  Maargoed, ook na je belediging zal ik hier toch nog op in gaan.
  Het is onmogelijk om te weten of er in een wereld zonder de islam meer of minder vrede op de wereld zou zijn, aangezien we het hier over een hypothetische situatie hebben en over de toestand van de wereld in deze hypothetische situatie slechts te gissen valt.


  ⚠️ Meld

Reageer