Straatracers gepakt bij Zwolle

Zwolle – De Verkeerspolitie Overijssel heeft zondagavond aantal automobilisten aangehouden die in de regio Zwolle met een straatrace bezig waren. De straatracers hadden zich verzameld op de bedrijventerrein Hessenpoort en reden via het centrum van Zwolle richting Hasselt. Daar hield hun avontuur op.

Een videoauto en twee andere onopvallende politieauto’s van de verkeerspolitie werden gestuurd naar Hessenpoort waar enkele straatracers zich zouden verzamelen. Op het moment dat ze met de videoauto aankwamen reden ze juist weg. Omdat ze zich mogelijk ergens anders negatief zouden profileren werden ze door o.a. de videoauto gevolgd. Het vermoedden werd bevestigd, want in de binnenstad van Zwolle trokken enkelen met spinnende wielen op, gingen driftend door de bocht en maakten daarbij veel lawaai. Op de Hasselterweg werden enkelen gemeten met forse snelheidsoverschrijdingen.

 Eén straatracer reed 107 km bij 70 km en een ander 109 bij 80 km max. Het meest bont maakte een automobilist die met 112 km/u reed over de Hasselterweg waar hij 70 km/u mocht rijden, rechts inhaalde en daarbij ook meerdere keren geen richting aangaf. Deze beginnende bestuurder die nog geen jaar zijn rijbewijs had werd bekeurd en voorgedragen voor de EMG, zijnde de gedragscursus. De hele groep werd door een gezamenlijke actie van de onopvallende voertuigen op de N331 richting Hasselt in een keer staande gehouden en gecontroleerd.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Politie moet vaker in de Assendorperstraat controleren!!!!
  Veel automobilisten rijden daar als idioten…
  Als politie daar- twee uur per dag- een week lang-snelheidscontroles zou doen, dan zouden ze best wat gasten bekeuren….
  Ik denk ook dat sommige gasten hun rijbewijs ook kwijt zouden raken…  ⚠️ Meld

 2. Prima actie, qua straffen, die beginnend bestuurder nooit zijn rijbewijs meer teruggeven. Is het gelijk afgelopen, kansloze sukkels.


  ⚠️ Meld

 3. Bericht door kijkdan, op 4 januari 2016 11:32

  Knap staaltje inlichtingenwerk. Deze automobilisten weten vanaf nu dat ze nooit meer strikt privé kunnen telefoneren.

  Que?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.