Tijdig declareren PGB voorkomt vertraging

Zwolle – De Sociale Verzekeringsbank (SVB) attendeert mensen met een Persoonsgebonden budget (PGB) er op dat zij hun declaraties over december 2015 voor 5 januari 2016 bij de SVB indienen. Zij zorgen dan voor een tijdige betaling. Declaraties die na 5 januari 2016 worden ingediend, kunnen pas in februari worden verwerkt.

PGB-houders moeten nieuwe en wijzigingen in zorgovereenkomsten doorgeven aan de SVB vóór 10 januari 2016 en daarna voor de 10e van de maand. Dan kunnen de medewerkers van de SVB de wijziging op tijd in de administratie verwerken en de zorgverlener tijdig het het juiste loon uitbetalen. Veel budgethouders hebben nog een PGB op basis van het overgangsrecht: PGB-afspraken die in of voor 2014 met hen zijn gemaakt. Vanaf 2016 gelden de regels van de nieuwe zorgwetten voor bijna iedereen. De gemeente Zwolle heeft PGB-houders in november 2015 een brief gestuurd over het budget voor 2016. Er is geen sprake van een tariefswijziging. Budgetten zijn gebaseerd op de tarieven in 2015 en in een aantal gevallen in 2014.

PGB-houders die vragen hebben over het PGB kunnen terecht bij het Sociaal wijkteam Zwolle. Voor vragen over de uitbetaling van het PGB en de zorgovereenkomst kunnen zij terecht op de website van de SVB .

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ow ze zijn zo goed in informeren vanuit de svb. Tis dat ik het hier lees anders wist ik niet eens dat het voor de 10de ingestuurd moet worden.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.