Gezamenlijke werkdag beleeftuin Vogellanden

Zwolle – Buren, medewerkers en cliënten van Vogellanden steken zaterdag 9 januari, van 10.00 tot 15.00 uur, de handen uit de mouwen om te helpen bij de eerste voorbereidingen van de beleeftuin. De tuin gaat dienen als een plek waar mensen samenkomen, werken en ontspannen.

Uit onderzoek blijkt dat groen een aantrekkelijk, laagdrempelig, onomstreden en daarmee een effectief middel is om mensen met zeer uiteenlopende achtergronden samen te brengen en samen te laten werken. Zo wordt de sociale samenhang bevorderd. Vogellanden ontvangt voor de aanleg van de tuin een subsidie van het programma ‘Groen Verbindt’ van het Oranjefonds. Groen Verbindt is een groen én sociaal programma dat als doel heeft de sociale samenhang en de leefbaarheid in wijken en buurten te versterken. Daarnaast wil het ontmoeting tussen cliënten van maatschappelijke instellingen en buurtbewoners bevorderen. Daarmee wordt sociale participatie en wederzijds begrip gestimuleerd en kan men gebruik maken van de gezamenlijke beleeftuin van de instelling. Vogellanden neemt vol trots deel aan het programma en is erg dankbaar voor de subsidie waarmee een prachtige beleeftuin voor revalidanten, medewerkers en buren gerealiseerd kan worden!

Op zaterdag 9 januari organiseert Vogellanden voor de vierde keer het Kemerink Sportevent. Tijdens deze dag worden drie verschillende sportactiviteiten aangeboden, namelijk E-hockey, tafeltennis en de Wintersport Experience. Jongeren tussen de acht en achttien jaar kunnen gedurende deze dag kennis maken met deze sporten. Het sportevent vindt plaats in Vogellanden, Hyacinthstraat 66a te Zwolle. Het begint om 11.00 uur en duurt tot 14.30 uur.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik begrijp de strekking niet helemaal:
    Is het nu een klusdag (voor de buurt) of een sportdag voor beperkte jongeren?! 😮 8) 🙂


    ⚠️ Meld

Reageer